A opět tě tam vidíme,jak na začátku trasy vyměřuješ a v zářezu na Kumburáku pracoval bagr.
I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Zkouknul jsem to ráno.Pěkné.
A opět tě tam vidíme,jak na začátku trasy vyměřuješ a v zářezu na Kumburáku pracoval bagr.

Díky za video
Mám dotaz : mezi bývalým kamenolomem a posedem jsou ve svazích vyhloubeny rygoly pro budoucí štěrk. Předpokládám. Dojde i na kompletní oštěrkování svahů jako na lesní části obchvatu ?
Předpokládáš správně Kote.Na svazích zářezu jsou vyhloubena žebra,která budou naplněna hrubým štěrkem jako drenáž.Dnes jsem dostal upřesňující informaci,že nakonec budou svahy zářezu nad estakádou ohumusovány ornicí.
Hary díky za upřesnění 
Tak ve Vidochově se v úterý před koncem směny přehodilo dopravní značení a již se jezdí po mostě na semafory. A od středy začíná frézování a následné hloubení staré silnice. Takže obyvatelé domů, které jsou v horní části Vidochova (nad hlavní silnicí) si minimálně skoro 2 měsíce užijí hrůzu, jelikož budou hodně omezeni s možností se dostat ke svým domovům.
Tak na videu od Dobry je vidět, že mají na mostě namalovaný čáry, takže bylo jen otázkou času, kdy se začne jezdit po novým.
Dnes jsem to vzal od Vidochova a už se frézuje.Nejdřív jsem to fotil zespodu a pak jsem chtěl i z nadhledu a přemýšlel jsem kudy se tam dostanu.Nakonec jsem to risknul a šel po kraji kruháče na deponii zeminy,otamtud přešel silnici a šel žlabem na odvod vody nahoru nad OK.Na stávající I/16 se tedy frézuje,jsou odřezaná stará svodidla a bagr Liebherr 918 pomocí kleští na rotavátoru je nakládal na korbu náklaďáku.
Nad prvním přesýpaným mostem jezdil kropící vůz a pak přijel i traktor s kartáčem a čistil asfalt.Na mostu ve Vrchovině se staví gabionové zdi.O kousek dál je hromada z rozřezaných sloupů VN.Na zářezu válec ještě hutnil minulý týden položené MZK.Na deponii zeminy jezdil buldozer a rovnal terén.U mostu u pneuservisu je rozhrnutá první vrstva štěrku.
Na fotce je odtěžené žebro pro drenáž na zářezu.V neděli a pondělí dost pršelo a na dně se ještě drží voda.
Nad prvním přesýpaným mostem jezdil kropící vůz a pak přijel i traktor s kartáčem a čistil asfalt.Na mostu ve Vrchovině se staví gabionové zdi.O kousek dál je hromada z rozřezaných sloupů VN.Na zářezu válec ještě hutnil minulý týden položené MZK.Na deponii zeminy jezdil buldozer a rovnal terén.U mostu u pneuservisu je rozhrnutá první vrstva štěrku.
Na fotce je odtěžené žebro pro drenáž na zářezu.V neděli a pondělí dost pršelo a na dně se ještě drží voda.
- Přílohy
-
- P1110637 (1).jpg (388.74 KiB) Zobrazeno 1396 x
Hary, v jakém rozsahu dojde k odfrézování té staré silnice ? Respektive co bude po odfrézování staré silnice. Bude užší, kratší nebo proč se to vůbec frézuje ?
Kot - podle mě se to frézovaný bude úplně rušit, jezdit se bude po nový. Možná se na části udělá místní komunikace pro přístup okolních domů.
Jenyku, tak si to taky tak nějak představuji. Ale Hary to jistě vysvětlí podrobněji. Tím spíše, že píše o 2 měsících trvání akce fréza...
Taky musí část silnice kde se dosud jezdilo zahnout dolů pod most, aby se dalo jezdit do Vidochova a na Stupnou.
Ze staré silnice prakticky nic nezůstane, je to vidět i v letáku. Cca. 30 metrů v původní stopě povede jen příjezd k č.p. 3, v šířce 3,5m, vedle bude chodník.
Ze staré silnice nezůstane vůbec nic. Zcela se tam změní výškové uspořádání vozovek a příjezdů k nemovistostem.
Takže tudy běží zajíc... Díky Etane
Kote,já jsem nic nepsal o dvou měsících frézování. Sarg1no psal o 2 měsících,kdy se lidé bydlící nad silnicí nedostanou autem ke svým domovům.
Odfrézované to bude za dva dny,ale pak se musí vytvořit nová komunikace z OK dolů pod most,to může trvat 2 měsíce.A jak píše Jirka ještě tam má být chodník,aby se mohlo chodit k zastávce autobusu.
Na plánku to je ta modrá větev.Šedou barvou je značena dnes již bývalá I/16.A ještě se musí dodělat kus opěrné zdi.
Odfrézované to bude za dva dny,ale pak se musí vytvořit nová komunikace z OK dolů pod most,to může trvat 2 měsíce.A jak píše Jirka ještě tam má být chodník,aby se mohlo chodit k zastávce autobusu.
Na plánku to je ta modrá větev.Šedou barvou je značena dnes již bývalá I/16.A ještě se musí dodělat kus opěrné zdi.
- Přílohy
-
- P1180155 (1).jpg (131.16 KiB) Zobrazeno 1322 x
Hary, super výkres + vysvětlení. Vše jasné . Díky 
Takhle nám to sdělil stavbyvedoucí, když nás o tom v pondělí informoval. Bydlím totiž zrovna v té lokalitě, která bude odstřihnuta.
A to ještě neví jak to bude s tím termínem a je možné, že se to i trochu protáhne. Takže to bude ještě veselé tam pro nás. Ale třeba překvapí, kdo ví.
A to ještě neví jak to bude s tím termínem a je možné, že se to i trochu protáhne. Takže to bude ještě veselé tam pro nás. Ale třeba překvapí, kdo ví.
Bohužel jinak to asi nejde provést.Já si to moc nedovedu představit,kudy tedy budete chodit domů.Snad jedinná možnost přijít pěšinou kolem lesní školky nahoru k autobusové zastávce,pak přejít silnici a někudy okrajem vozovky případně po louce jít k domům.Jenže na louce i v příkopě je tráva do pasu.
Vetsinou nejde. Nam taky takhle na dva mesice zastavili stavbu RD, protoze se delala komplet nova ulice. Nastesti jsme to vedeli s nejakym predstihem, ty dva mesice jsem vyuzil na zrani zakladove desky, prevazeni materialu zasypu po pozemku a prace, na ktere slo prinest material a naradi v ruce (cca 200m).
Zatim tyto první dny je to ok, dá se jezdit po vyfrézovaném a máme udělané i vjezdy. Záleží jak mají přesně v plánu dodělání napojení I/16 a následně zahloubení komunikace do Vidochova. Necháme se překvapit co ještě vymyslí 
Předpokládám, že by vše mělo být hotovo do zprovoznění. A to je už za rohem...
Po týdnu opět od začátku trasy až do Štikova.Od začátku trasy až po most na K.Újezdu je položena finální asi 5 cm silná vrstva asfaltu.Asi na km 0,200 montovali svodidla.Bagr Volvo odtěžoval zeminu v místě vstupu do podchodu.Za mostem na Kumburáku servisáci měnili kolo u válce.Na zářezu byla opět velká aktivita zemních strojů.Přijížděly návěs za návěsem a vysypávaly kamenivo. To buldozer nahrnoval na hromadu.Bagr CAT 326 odtěžoval ze dna zářezu zeminu,aby se to mohlo sanovat.Pokračuje se v drenážích.Nadjezd v Heřmanicích má hotové římsy,jeřáb pravděpodobně demontoval panely,které držely bednění říms.Bohužel jsem to nestihl,když jsem fotil na nadjezdu ve Studénce, měl ještě rameno naplno vysunuté,ale když jsem přišel na místo,tak už ho skládal.Na mostu přes trať už je položena základní vrstva asfaltu,mezi mosty je položeno MZK.Rybník je po silných deštích napuštěn téměř na na maximum.Mezi mostem přes rybník a násypem ve Štikově je taky položeno MZK.Když jsem tam přicházel,už končili a jezdil pouze válec.Nakladač a finišer už byly naloženy na podvalnících.
Na fotu skladba vrstev silnice na Kumburském Újezdu.
Na fotu skladba vrstev silnice na Kumburském Újezdu.
- Přílohy
-
- P1110743 (1).jpg (372.19 KiB) Zobrazeno 807 x
Plocha balené se hezky zvětšuje. Celoplošnou reklamu na NA jsem ještě neviděl... 
Letecké záběry Etana na pokládku asfaltových vrstev a MZK z celého týdne.Na Kumburském Újezdu finálové vrstvy,na estakádě pokládka izolací,násyp Štikov a úsek mezi mosty pokládka MZK.
Krásný pohled na pokládku izolačních pásů na svršku estakády.

Krásný pohled na pokládku izolačních pásů na svršku estakády.
- Přílohy
-
- obchvat6.6.2514.jpg (254.07 KiB) Zobrazeno 748 x
Opravdu nádherný záběr.