Bohužel je to fakticky jak píšeš, ale s tvými závěry nelze souhlasit.janneckar píše: ↑16.4.2025 12:42:24Ano, někde se vždy začít musí. Jenže jde o to, jestli chci řešit problém, nebo stavět za každou cenu. Asi se shodneme, že největší problém bude úsek Kuřim - D1. To se musí vyřešit. Zbytek bude "bezproblémový". No jo, ale pokud začnu stavět tam, kde to jde (nyní Bořitov - Svitávka) a další úseky budou navazovat, tak to dopadne tak, že bude postavena I/73 od D35 ke Kuřimi a tam to skončí. A pak je otázkou, zda toto je chtěný výsledek (minimálně na několik let). I kdyby totiž vše šlo krásně (což víme, že nepůjde), tak stejně po určitou dobu přivedeme do Brna na VMO další dopravu.
Jestli by nakonec nebylo lepší začít od D1, ať už to bude kdykoliv. Jen názor...
Všichni co tu diskutujeme víme, že je potřeba spojit D1 a D35. Všichni kdybychom byli neomezení vládci (králové, císaři, vůdci či diktátory) tak začneme tam kde je největší provoz (u Brna)....
... ale zpět na stromy ... nikdo tu dikátorem není a mizernost stavebního práva v libovolné verzi za posledních 20 let dovoluje jednoduše blokovat sebemenší stavbu (osobně již 15 let prohlašuji, že kdyby si někdo u plotu na vlastní zahradě v Aši kde jsem nikdy nebyl chtěl postavit psí boudu, tak mi stačí být účastníkem nebo mít plnou moc od účastníka řízení a i bez návštěvy Aše či stavebního úřadu bych dokázal prodloužit řízení na cca 1,5-2 roky a to i kdyby na stavebním úřadě byl největší a nejschopnější expert a chtěl mi dokázat opak a já nikdy neviděl projektovou dokumentaci)....
...takže rozhodně nezbývá než povolovat vše a hold co bude první pravomocné se postaví....