https://www.youtube.com/watch?v=8VOOBj5SxH8
I/34 Lišov - Vranín
-
Tom od Budějc
Re: I/34 Lišov - Vranín
Petr D. nám natočil nové video ze vzduchu z 5.2.2025. Díky
Proč stále nejde odbočit od Lišova na Rudolfov? Odbočovací pruh tam byl 20 let, ale teď je nepochopitelně zavřenej a jezdí se jen jednosměrně od Rudolfova. Je tam sice kruháč, ale přednost není komu dávat a tak by o mělo jít. Stavba tam stejně odbočuje.... Autobusy jezdí dolu na MÚK Hůry a vrací se zpět, aby mohly odbočit vpravo kvůli zastávce, kde nikdo nikdy nenastupuje... - zpoždění 6 minut na spoj.
-
Tom od Budějc
Tipuju, že je to kvůli malému prostoru. Tím kruháčem se zúžil pruh od ČB na Lišov a nebyl by bezpečný průjezd. Ale byl jsem několikrát svědkem toho, že řidiči, a nebyli ze stavby, tu značku zákaz odbočení vlevo ze směru od Lišova nerespektovali. A viděl jsem i náklaďáky ze stavby, které se jely otočit dolů stejně jako BUS...
No co, do června to nějak vydržíme (asi dřív, protože se nějaký čas bude jezdit pouze přes kruháče, aby se dodělalo napojení v přímém směru od Lišova na čtyřproudovku...)
No co, do června to nějak vydržíme (asi dřív, protože se nějaký čas bude jezdit pouze přes kruháče, aby se dodělalo napojení v přímém směru od Lišova na čtyřproudovku...)
Kruháč stojí vedle původního jízdního pruhu na Lišov, nijak do něj nezasahuje. I odbočovací pruh tam zůstal, jen je zavřenej klemmfixama a zetkama. A protože tam nesměj ani cyklisti (a rok nesměli ani na silnici pro motorová vozidla), tak teď je SMV zrušená a tudíž jen 90ka až na MÚK Hůry...
-
Tom od Budějc
Nechci se hádat, jezdím tam každý den už několik desítek let, ale ten pruh od ČB se kvůli kruháči malinko zúžil. BUS a NA musí částečně do toho uzavřeného odbočovacího. Kdyby tam čekalo auto, nebezpečná situace je na světě. I OA to berou částečně bývalým odbočovákem, což dřív dělaly také, protože se jim nechtělo kroutit volantem, nicméně když tam někdo čekal na odbočení, pořád ještě pohodlně projely. Nyní by to bylo víc problematické.
-
Tom od Budějc
Z neověřených zdrojů se začalo proslýchat, že o státních svátcích na začátku července by mělo proběhnout DOD a slavnostní otevření obchvatu... Včera se začalo asfaltovat okolo Lišova, jsou tam už namontovaná i svodidla a protihlukové stěny.
Ve čtvrtek jsem se těsně před západem slunce kousek projel po budoucím obchvatu a překvapilo mě, jak bude ten vrcholový zářez na Klaudě hluboký, a také kolik ještě zbývá odtěžit.
-
Tom od Budějc
Tak taky přispěji se svou troškou do mlýna, tentokrát spíš "hotovými" úseky. V pátek bylo nádherné počasí a navečeru, když stavbaři odjeli, se dalo krásně projet vyasfaltovaný úsek.
-
Tom od Budějc
Ještě protihlukovky v úseku u silnice na Zvíkov
Hezky se to vylupuje ! 
-
Tom od Budějc
-
Tom od Budějc
Nový článek v Českobudějovickém deníku. A asi první zmínka o otevření a to sice 31.7. (tak s těmi státními svátky na začátku července to byla asi fáma). A také se tam zmiňuje ono odbočení od Lišova na Rudolfov https://ceskobudejovicky.denik.cz/zprav ... V6EOxiHXlA
I zprovoznění v půli prázdnin bude fajn přínos ...
Nové video od Petra D.
-
Tom od Budějc
Máme tu aktuální hlášení z Lišova: sjezd ze 4-proudovky na Klaudě převeden na pravou stranu, aby mohla být dodělána levá.
-
Tom od Budějc
Tak DOD je tady
(jen pro Lišov asi blbě zvolený termín, protože ten den budou oslavy 150 let založení dobrovolných hasičů...)
-
Tom od Budějc
Dnešní DOD rušil hodně déšť, takže jsem si to celé nemohl tak vychutnat, jak jsem chtěl a jak jsem původně plánoval. Ale smekám před ministrem Kupkou, který se tam proháněl na inlinech
-
Tom od Budějc
Tome a snímeček sportujícího pana ministra by nebyl ?
-
Tom od Budějc
Přiznám se, že mě tak překvapil, jak se kolem mě přehnal, že jsem nestihl fotit (s deštníkem v ruce jsem nebyl tak flexibilní). Ale třeba ho vyfotil někdo jiný.
Zpráva na JC Teď zde:
https://www.jcted.cz/prvni-ridici-tu-pr ... tu-lisova/
A jsem zvědav, jestli to posunutí termínu o půl měsíce zpět klapne.
Zpráva na JC Teď zde:
https://www.jcted.cz/prvni-ridici-tu-pr ... tu-lisova/
A jsem zvědav, jestli to posunutí termínu o půl měsíce zpět klapne.
Myslím si, že se akce MS-kám a ŘSD povedla i přes rozmary počasí. Občerstvení, atrakce pro děti i dospělé.

-
Tom od Budějc
Ne, ani náhodou. Klasická silnice I. třídy. Na Klaudě se ta 4-proudovka od ČB rozdělí (krajní pruhy budou nájezdy a sjezdy na Rudolfov, potažmo na Lišov) a na Třeboň povede jen 1 pruh pro každý směr jízdy. Tak jak je to v té staré vizualizaci.
Bude to SMV, třebaže směrově nerozdělená, dvoupruhová a s Vmax = 90.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Tak se necháme překvapit.
To by byl další kraj po Libereckém s takovouto SMV. V tom Moravskoslezském se to na I/68 zadrhlo.
Ano, v těchto případech to má smysl jako "stezka pro auta".
To by byl další kraj po Libereckém s takovouto SMV. V tom Moravskoslezském se to na I/68 zadrhlo.
Ano, v těchto případech to má smysl jako "stezka pro auta".