D35 Janov - Opatovec
Re: D35 Janov - Opatovec
MÚK Opatov má vyasfaltované první rampy.
Stavba mostu jede naplné obrátky. Tímhle tempem by mohlo být do prázdnin vysunuto
Asfalt se objevil také na nadjezdu u Gajeru
a pod ekodukty
2 mat : Tvé snímky vypadají podstatně nadějněji než ta poslední videa ! Nešel by zorganizovat nový průlet nad celou stavbou ?
Tohle vypadá slibně.
Jel jsem včera kolem, na estakádě chybí podle mě ještě tak tři mostní pole. Přeložka do Lačnova je už otevřená. Na přeložce u Gajeru už je asfalt na mostě, ale asi se to bude otevírat rovnou celé včetně toho mostu pro zvěř. Podkladní vrstvy jsou zatím jen v místech odbočky na Čistou, před i za "tunelem" to ještě na pokládku nevypadá. Na straně u Janova je už MZK po celé délce od začátku úseku až po ty první vyasfaltované metry upřed Gajerem. Takže tam asi brzo začne pokládka. Jinak protihluková zeď Janov je ze I/35 mazec, oproti tomu dřívějšímu výhledu do kraje to je naprosto zoufalý pohled. Snad se to alespoň ozelení. Ale je to holt funkční.
Stačí za PHS vysadiit stromy. Za dvacet let nikdo PHS neuvidí.
Ale při jízdě po dálnici uvidíme z okolí naprosté h.o.v.n.o 
Pokud tam budou ta dvojitá svodidla, tak výhled na jih při cestě OL-HK asi z OA za moc stát nebude. Ale pro opačný směr to bude kochací dálnice.
pjezek164: a Vy byste takový argument akceptoval, kdyby se to týkalo Vás a PHS hned vedle Vašeho domu? Vy byste řekl, ze si 20 let klidně počkáte, než stromy vyrostou? Nechtěl byste pto začátek aspoň "plazivky"?
pjezek164: a Vy byste takový argument akceptoval, kdyby se to týkalo Vás a PHS hned vedle Vašeho domu? Vy byste řekl, ze si 20 let klidně počkáte, než stromy vyrostou? Nechtěl byste pto začátek aspoň "plazivky"?
Při včerejším večerním průjezdu mě příjemně překvapil postup práci. Napojení I/43 do OK na I/35 je komplet hotové včetně VDZ.
Přeložka od Gajeru po MUK Mikuleč je komplet v asfaltu. Tak z půlky už jsou i krajnice z recyklátu. Takže brzo by to mohlo jít do provozu, s trochou snahy i se začátkem prázdnin.
Přeložka od Gajeru po MUK Mikuleč je komplet v asfaltu. Tak z půlky už jsou i krajnice z recyklátu. Takže brzo by to mohlo jít do provozu, s trochou snahy i se začátkem prázdnin.
Jj, vypadá to dobře. Dle plánu by měla jít přeložka u Gajeru do provozu první červencový týden u napojení I/43 se mluvilo o "polovině roku", dle aktuálního stavu připravenosti to čekám příští týden.
Obě tyto části měly společný termín zprovoznění 30. 6. 2025. Přeložka I/43 měla jít do provozu v předstihu, a to v pátek. Ale zřejmě k tomu nedošlo, pač to ŘSD nepotvrdilo. Jel jsem kolem ve čtvrtek večer a bylo stále zavřeno. Tak Gajer by snad i stíhali, ale tam je dle mého v mírném skluzu ta část kolem ekoduktu.
Na té přeložce I/43 se ještě v sobotu čile makalo, jel jsem kolem. Vypadalo to na práci kolem svodidel, ale neměl jsem moc čas to za jízdy studovat.
Potvrzuju, okolo ekoduktu to je opožděno, trochu pochybuju, že se do tohoto víkendu stíhá.martas píše: ↑22.6.2025 16:41:13Obě tyto části měly společný termín zprovoznění 30. 6. 2025. Přeložka I/43 měla jít do provozu v předstihu, a to v pátek. Ale zřejmě k tomu nedošlo, pač to ŘSD nepotvrdilo. Jel jsem kolem ve čtvrtek večer a bylo stále zavřeno. Tak Gajer by snad i stíhali, ale tam je dle mého v mírném skluzu ta část kolem ekoduktu.
Pár dní navíc nehraje žádnou významnou roli.
Já mám vzrostlé stromy rád a mám je před domem. Pravda PHS za nimi není. A je to tak, kote, pár dní navíc nikoho nevytrhne.
Tak přeložka I/43 jde dnes do provozu
https://orlicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 20250.html
https://orlicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 20250.html
Na desce PK visí návrh OOP pro I/43 v rámci MÚK Opatovec https://www.pardubickykraj.cz/viewDocum ... ment=79300.
Co mě ale zaráží, je toto: (za křížovatkou s větvemi D35 směr HK ke kruháči)
Tak buďto se jedná o chybu a má tam být E461, což si myslím taky není úplně dobře, minimálně do doby zprovznění Opatovec-SM, nebo nevím...
Co mě ale zaráží, je toto: (za křížovatkou s větvemi D35 směr HK ke kruháči)
Tak buďto se jedná o chybu a má tam být E461, což si myslím taky není úplně dobře, minimálně do doby zprovznění Opatovec-SM, nebo nevím...
- Přílohy
-
- opatovec_43.png (232.62 KiB) Zobrazeno 2576 x
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
E442 je dobře, protože se po ní pojede po dálnici D35 od Hradce, u Svitav se sjede ke kruháku a pak se bude pokračovat dále do Mohelnice po staré silnici. Tedy celou dobu po E442, i když se čísla komunikací různě střídají.
Sice je ta značka umístěna ve směru, kterým se z dálnice zatím sjíždět nebude, ale to nevadí
Sice je ta značka umístěna ve směru, kterým se z dálnice zatím sjíždět nebude, ale to nevadí
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Na přeložce u Gajeru už je komplet asfalt až po sjezd na Brno, na mostě instalují svodidla. Na kousku D35 před Gajerem už je oplocená dálnice! Na té velké estakádě chybí ještě necelá dvě mostní pole. Už se rýsuje provizorium za Janovem.
Svitavy - Brno...
Mikuleč a Svitavy. Na Brno to bude až u Dětřichova, dočasně pak na MÚK u Lačnova.
Ježkovy voči, to se tady opravdu musite rýpat v tom, že jsem u odbočky z I/35 na II/366 napsal na Brno? Kde jste žil poslednich pár dekád, že jste tudy na Brno nejezdil?