Je to naprosto logické.
Na polovině míst by stačily značky typu pozor přechod, pozor BUS atd. atd., kde musíte dávat pozor 10 minut z 24 hodin.
Tím, že nám rychlost ruší další křižovatka, tak je všude možně kdejaké omezení. Prostě se nedivte, že to (spíš nadpoloviční) většina nedodržuje, resp. jede mírně nad.
S tím, že když je to tam na vyšší rychlost, tak tam má být, s tím se naprosto ztotožňuju, ALE LEGISLATIVA = prostě to nejde. Tak když to nejde, tak se nedivme, že to tam kdekdo nedodržuje a už i sama policie takováto místa řeší méně nebo neřeší. Za mě na tom není vůbec nic špatného - jednotlivci to řeší za stát sami.
O tom jsem opravdu už párkrát přemýšlel a nemá to cenu. 1000 mailů by na to nestačilo bez nadsázky. To je prostě zažité a prolezlé celou ČR ta nadbytečná omezení. A to proto, že je zažité, že vyšší rychlost je důvodem vyšší nehodovosti. Většině státního aparátu to tak ale vyhovuje, takže neočekávám systémovou změnu. Ryby si rybník nevypustí.
30 v obci už spíš beru jako místa, kde mám dávat na něco bacha a pořádně koukat. Na 90 % míst není vůbec potřeba měnit rychlost z 50.
Ale hlavně že jsou skoro na všechno normy. Na jedné 30 u nás v obci se 3 dopravní policajti neshodnou. Co jedinec, to názor. Pak to má nějak vypadat to značení u nás.