[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
-
Petr-Ujezd
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Dnes cestou z Újezda do Šterbohol jsem zastavil mezi Kolodějemi a Dubčí - foto stavby mostu přes Běchovický potok. Nějak tomu nerozumím. Myslel jsem, že to směrem od severu na jih překoná potok a šup do tunelu. Ale vidím, že tam jsou na jih od potoka nějaké 3 plochy.
Cestou ze Štěrbohol jsem to vzal po radiále a z MOLky jsem nafotil pokračující výstavbu MUK - přesuny hmoty a modelování základního tvaru (nějaké zárodky nadlezfů?).
Je to zde https://www.rajce.idnes.cz/petr-ujezd/a ... 21-u-dubce - 24 dronofotek
Cestou ze Štěrbohol jsem to vzal po radiále a z MOLky jsem nafotil pokračující výstavbu MUK - přesuny hmoty a modelování základního tvaru (nějaké zárodky nadlezfů?).
Je to zde https://www.rajce.idnes.cz/petr-ujezd/a ... 21-u-dubce - 24 dronofotek
- Přílohy
-
- MUK z benzinky MOL od Štěrbohol
- U_Dubce2.jpg (170.43 KiB) Zobrazeno 5090 x
-
- Mezi Kolodějemi a Dubčí přes Běchovický potok
- U_Dubce01.jpg (216.95 KiB) Zobrazeno 5090 x
moc pěkné záběry
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ta plocha té MUK je fakt obrovská... 
Za potokem jsou ještě 2 pilíře a 1 opěra, takže 3 plochy pro vrtání pilot sedí... za mostem ještě následuje plocha pro IZS a následně terpv tunel.Petr-Ujezd píše: ↑21.6.2025 22:02:43 Dnes cestou z Újezda do Šterbohol jsem zastavil mezi Kolodějemi a Dubčí - foto stavby mostu přes Běchovický potok. Nějak tomu nerozumím. Myslel jsem, že to směrem od severu na jih překoná potok a šup do tunelu. Ale vidím, že tam jsou na jih od potoka nějaké 3 plochy.
Za potokem v místě pilíře 3 je rozdíl nivelety a terénu cca 8.5 m.
-
Petr-Ujezd
Aha, díky. Takže se to "vejde" pod úroveň současné silnice?
To, co je teď vidět na kraji záboru, je souběžná SO 172.1 Přístupová komunikace na zařízení staveniště - Dubeč.Petr-Ujezd píše: ↑20.6.2025 21:05:19 Myslím, že nejprve vytvoří něco jako ta červená čára. Od té MOL se zdá, že něco takového budují.
Ale ano, tato rampa (A) má být společně s protější rampou H zprovozněna prioritně, podle harmonogramu z PDPS někdy v červnu 2026. Na rampě A bude most o sedmi polích přemosťující dohromady D0 i přeložku I/12, takže nic jednoduchého.
Ulice Ke Kolodějskému zámku bude "zvednuta", aby se pod ní vešel tunel.
Jop, silnice půjde nad tunelem, takže silnice bude mít novou niveletu (půjde kvůli tunelu výše cca o 8.0 m). Během výstavby bude provizorní přeložka silnice severně od portálu tunelu.
Edit: koukám, že už to psal Jirka, sorry za dublování.
-
Petr-Ujezd
Díky za vysvětlení, už je to jasné (obojí).
Rampa H tedy bude nové rameno z Černého mostu (ze severu) na Štěrboholskou (na západ), že?
A pod touto rampou podjede odbočka z jihu na západ, že?
A současná "zatáčka" (Černý Most - Štěrboholská) se rozvorá, že?
Rampa H tedy bude nové rameno z Černého mostu (ze severu) na Štěrboholskou (na západ), že?
A pod touto rampou podjede odbočka z jihu na západ, že?
A současná "zatáčka" (Černý Most - Štěrboholská) se rozvorá, že?
ano, ne, ano
Na rampě H ani nad ní nebude žádný most, viz leták
na mapách.cz je to špatně
Na rampě H ani nad ní nebude žádný most, viz leták
na mapách.cz je to špatně
-
Petr-Ujezd
Aha, už vidím rampu H - vskutku bez mostu. Odbočení z jihu na západ je smyčkou doprava o více než 270° neboli o více než 3/2 pí radiánů.
- Přílohy
-
- Rampy.jpg (44.27 KiB) Zobrazeno 3431 x
takže silnici na kopci ještě o 8m zvednou ?
to je jako dost dobrý
-
Petr-Ujezd
Ono jsem moc nepochopil ten tunel Dubeč - myslel jsem, že začne už v údolí. Takto se silnice dostane skoro až na kopec a tam začne tunel (když jedu od severu). Takže to je asi kvůli zvířatům/ekodukt? Protože by jistě bylo levnější a jednodušší to prokopat do zářezu (a křížení se silnicí Koloděje - Dubeč udělat levněji)? Vlevo/vpravo žádné domy/stěžující si obyvatelé, kvůli kterým je tunel potřeba ...
- Přílohy
-
- Tune_Dubeč.jpg (43.83 KiB) Zobrazeno 3169 x
"Začít v údolí" by sis moc nepomohl, dálnice stoupá až k další MÚK. Stačí se podívat do turistické mapy. 
Most Dubeč zase tak vysoko nebude, soudě dle VN. Až budeš na místě, koukni se na dráty a představ si, že pod nimi ještě musí pohodlně jezdit dálnice.
Vůbec to tam neznám, ale taky by mě to zajímalo. Jinde kopeme mnohametrové zářezy a tady má být tunel? Pokud je to kvůli migraci zvěře, tak by stačil mnohem levnější ekodukt. Navíc tam bude most, takže to tam nebude neprostupné.
Mimochodem i tunel Na Vysoké mi připadá jako nadstandardní řešení.
Mimochodem i tunel Na Vysoké mi připadá jako nadstandardní řešení.
Tohle všechno jsou ústupky vzniklé dlouholetým vyjednáváním a cesty zpět není. Naopak, pokud má okruh Prahy někdy vzniknout, tak nezbývá než na ně přistoupit. Podobně jako u tunelové varianty Březiněves - Satalice. Dnes vždy projde jen ta nejvíc zakrytá varianta. Prosazování něčeho jiného znamená další mnohaleté zdržování výstavby.
-
Diaľničiar
- VIP
Ano, k již domluveným věcem (ústupkům jak píše Lynx výše) by se mělo taky tak přistupovat, protože nejen kvůli městu Praha, ale to by si pak každá samospráva mohla namýšlet, že nemá smysl předem nic domlouvat. A stát by se mohl dostat do pozice, ve které by nedojednal nikdy nic a vše by se muselo hrotit těsně k zahajování tendrů. Takhle ne.
Nanejvýš, pokud se situace dramaticky změnila - lze se domluvit na něčem jiném. Domluvit, nikoliv jednostranně diktovat z pozice státu.
Nanejvýš, pokud se situace dramaticky změnila - lze se domluvit na něčem jiném. Domluvit, nikoliv jednostranně diktovat z pozice státu.
vypadá to tam asi takhle
dnes lehce po obědě
dnes lehce po obědě
- Přílohy
-
- 20250630_131926res.jpg (128.87 KiB) Zobrazeno 2121 x
-
Petr-Ujezd
Příští nebo popříští víkend to zase proletím.
Čím dříve tím lépe Petře 
-
Petr-Ujezd
Dnes MUK Dubeč od sportoviště (Nová Dubeč) na Rajčeti: https://www.rajce.idnes.cz/petr-ujezd/a ... -muk-dubec
- Přílohy
-
- MUK_Dubeč_2025-07-03.jpg (137.53 KiB) Zobrazeno 1424 x
Radost pohledět
Petře 
Jestli začnou vršit tu běchovickou sjezdovku moc rychle, budeme za chvíli odkázáni jen na satelitní snímky...

Rampa H je tam už pěkně vidět. Jak se bude jezdit až budou zprovozněné ty 2 "prioritní" rampy neboli toto https://mapy.com/s/cejametese. Předpokládám že 2+2 se na ně nevejde, minimálně ne na tu další.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.