most Šmejkalka, přestavba mostu D1-030
Re: most Šmejkalka, přestavba mostu D1-030
Díky! Taky mě to mohl trknout... 
Řekl bych, že ty šílené desetikilometrové fronty jsou hodně výsledkem nevhodného svedení do stávajícího řešení. Je tam místo, kteté OA musí projet tak 30 km/h, kamiony krokem. To definuje zbytečné omezení kapacity s výsledkem tvorby kolon. Stačilo by trochu narovnat a kapacita by se výrazně navýšila...
A bylo by možné to místo nějak konkretizovat?
Průjezd v obou směrech je tady:
Průjezd v obou směrech je tady:
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Díky za video, Majkii, rád jsem se podíval.
Pořád si tam nedokážu představit 2+2 po jedné polovině mostu.
Pořád si tam nedokážu představit 2+2 po jedné polovině mostu.
No upřímně řečeno nechápu, proč nedošlo na dočasné zrušení toho stoupacího pruhu. Jako dát na tak krátký kousek tři pruhy před omezením, to je nejhorší možná konstelace.. Nebo na to nakonec došlo?
Od Prahy ano, vždyť je to tam vidět.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Myslím, že michal myslel spíš od Brna hned ze začátku videa ..
Nevím no, nebyla by to škoda 2 km stoupáku zavřít úplně ? Možná by ale pomohlo ho ubrat dříve.
Nevím no, nebyla by to škoda 2 km stoupáku zavřít úplně ? Možná by ale pomohlo ho ubrat dříve.
michal se nejde vykrucovat, pravdu má Majkii. Sice jsem tam už dvakrát jel, ale jaksi jsem to nevstřebal, že ten stoupací pruh u Hrusic zanikl. A to video začíná směrem na Prahu, ale já se na něj vůbec nekoukl. Tak se omlouvám. Na tom příjezdu do Prahy to samozřejmě taky bude asi občas zlobit, ale jsou to přeci jen od mostu Hvězdonice nějaké čtyři kilometry, tam by se asi snížení rychlosti do kopce v rámci plynulosti dopravy do toho zúžení stejně nedodržovalo...
Tak to jsou teda hodně šlušný kotouče, co tam mají na řezání bettonu...
Narazil jsem na tweet od Radka Mátla, je tam pár foto: https://x.com/MatlRadek/status/1938477189810340128
Edit: Nenarazil jste někdo na rozkresy postupu stavby z první fotky? Vypadá to docela zajímavě.
Edit: Nenarazil jste někdo na rozkresy postupu stavby z první fotky? Vypadá to docela zajímavě.
Ty nákresy jsou naprosto skvělé a konečně jsem stavbu pochopil.
ŘSD tohle mělo už dávno zveřejnit v rámci propagace celé akce. Řidiči si zaslouží mnohem lepší informování už jen za to, jak musí trpět v kolonách okolo Šmejkalky.
ŘSD tohle mělo už dávno zveřejnit v rámci propagace celé akce. Řidiči si zaslouží mnohem lepší informování už jen za to, jak musí trpět v kolonách okolo Šmejkalky.
Jak tam bude držet ten středový kus ve fázi 7?
Nová konstrukce má pilíře v jiných místech než ta stará. Ten prostřední kus je už od začátku uložený na samostatných příčnících - to modré na výkresu. Poprvé bude spojený s jiným kusem mostovky až v další fázi.
Měl by někdo detailnější fotku těchto rozkreslených etap, kde by bylo možné přečíst např. šířky jednotlivých zúžených jízdních pruhů?
Byl jsem u toho, tudíž vím, že tam bylo 2,5 a 3,15 m.
Ale bylo by fajn, kdyby nějaký insider sem postnul něco více o postupu a trochu "rozkreslených" postupech. díky
Díky, takže klasické šířky jak při velké modernizaci D1 se zpevněním 11,5m (D27,5/28,0)..Tady to snad nějak bude stačit narozdíl od úseků kolem Brna, kde věřím že se u mostů počítá s větší šířkou provizorních pruhů vycházející ze zpevnění min. 12m 
Nový přispěvek na Instagramu Strabagu: Update ze Šmejkalky
https://www.instagram.com/reel/DLj0-jXv ... BiNWFlZA==
Na videu to vypadá jako bezproblémový provoz bez kongescí... 
Pečlivě vybrané záběry.
Ale některé jsou luxusní, díky!
Mě to nejede bez registrace.Hrabesak píše: ↑1.7.2025 16:14:37 Nový přispěvek na Instagramu Strabagu: Update ze Šmejkalky
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mě jo, jen v tom malém okně
Věžové jeřáby transportují materiál i přes jízdní pruhy nebo jen že střední části dolů a nahoru? Jde mi o to, jestli se točí s břemenem přes provoz.
D47 už máme, teď ještě D48