D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Re: D52 Pohořelice – Mikulov – Rakousko
Jj, je to minimálně tak, že místo autem letíš do Chorvatska letadlem za pár kaček třeba z Wroclavi...
Takže ten obchvat vlastně ani nebude třeba...
No dost by mě to masové osedlání létajících ořů překvapilo, ale uvidíme, třeba čísla o návštěvnosti Chorvatska vysvětlí dění na kruháči u Billy.
Jistotou zdržení je teď každopádně A23. Ale jestli jsem koukal správně, tak už by půlku měli mít hotovou, asfalt mi přišel nový v celé šíři směr Brno.
No bylo to tam celkem hrozné i v květnu a mimo špičku. Teď to musí být síla ..
Myslím tu A23
Myslím tu A23
Prosím o osvětlení, co myslíte tou A23.
Mapy mi ukazují A23 jen ve Vídni.
Mapy mi ukazují A23 jen ve Vídni.
Ano, o té je řeč. Jestli omezení na A23 může odrazovat od cesty na jih přes Mikulov a Vídeň...
Schválně jsem zkoušel zadat Praha-Split na Seznamu, nabízel cestu přes ČB nebo Maďarsko. Přitom cesta přes Mikulov vyšla rychleji než přes Maďarsko, když jsem ji zadal ručně.
Jinak abychom nebyli OT, nedáme si tipovací soutěž, jestli bude EIA vydána o prázdninách, nebo až po nich?
Jinak abychom nebyli OT, nedáme si tipovací soutěž, jestli bude EIA vydána o prázdninách, nebo až po nich?
Výjimečně tomu už i věřím, a tak tipuju, že o prázdninách to klapne. 
Edit: pro rýpaly myslím tyto velké prázdniny a tento rok 2025.
Edit: pro rýpaly myslím tyto velké prázdniny a tento rok 2025.
Já to chci zakřiknout a prohrát, proto říkám druhá polovina září 2025... 
Dnes jsem zpovídal řidiče, který k nám dovezl z jihu Rakouska materiál, jak to bylo s omezením po cestě. Mikulov říkal, že projel dobře, ale postěžoval si na Vídeň a Závist.
Tak třeba dneska kolem 19. hod. kolona z Rakouska až do půlky obchvatu Drasenhofenu:(( Situace přerůstá doslova v mezinárodní ostudu
Tak toto jsem viděl prakticky vždy když jsem jel v pátek odpoledne na Vídeň, jen s tím rozdílem že to byla kolona plná kamionů a často zabírala celý obchvat Drasenhofenu. Nepřijde mi to jako nic neobvyklého.. To pak mají radost přímo v Drasenhofenu, protože jim jezdí spoustu osobáku přes obec. Ono i bez kolony je to časově srovnatelné přes obec/obchvatem, pokud se od A5 táhnete za kamionem...
Nechci tady zmiňovat konkrétní jména
ale jak to vypadá na té neoficiální objížďce přechodu pro osobáky? Mě se to celkem osvědčilo.
Co je to neoficiální objížďka?
Přes Reintal nebo Schrattenberg? Jelikož jedu v týdnu do Vídně, tak mě napadli obě varianty. Obě by měly být v pohodě ne? Zvlášť ta druhá...
Myslím, že není třeba se bát jmenovat a nečtou to zde tisíce lidí, aby se ucpaly i uvedené vedlejší trasy
Myslím, že není třeba se bát jmenovat a nečtou to zde tisíce lidí, aby se ucpaly i uvedené vedlejší trasy
Pokud to při návratu do ČR nestojí od toho kruháku za Drasenhofenem, ale jen zhruba od toho prvního u hranice, tak to neobjíždím. Cestu na Valtice nemám rád, je úzká, je tam hodně cyklistů a Poláci to tam valí jak po dálnici. Směr AT jsem snad nikdy neobjížděl přes jiný hraniční přechod, jen jednou jsem jel do Mikulova přes Drnholec, protože I/52 stála od Ivaně.
Měl jsem na mysli Ottenthal, když je po cestě do AT ucpaný Mikulov už na OK u Billy.
michale jak poznáš cestou z AT kam až to stojí, když to nestojí od toho kruháku za Drasenhofenem

Google maps. Nekoukám se na čas, co hlásí navigace, ale jen na délku červené čáry odkud kam. Třeba ta Vídeň, pokud to je cílová destinace, bez toho ani nejde, zvlášť teď s tím cirkusem na A23.
Nemám puštenou jejich navigaci, jen sleduju mapu.
Třikrát sláva! Jen jsem teda doufal, že MŽP vybere jednu variantu přechodu VN. Takhle nás čeká handrkování, která varianta to bude... 
Naposledy upravil(a) michal dne 21.7.2025 11:15:22, celkem upraveno 1 x.
Varianty vyšly téměř srovnatelně, bodově o trochu lépe varianta estakáda 26b. vs 31 bodů var. s přisypáním hráze. Každopádně obě varianty jsou akceptovatelné.
Dalo by se říci, že ty vyšší dopady var. hráz jsou kvůli nutnému nahrazení ubraného objemu nádrže, tudíž vyhloubení někde jinde. To tvoří také ty negativní dopady, jinak by varianta asi vyšla o něco lépe než estakáda.
Mám pocit, že když není ani jedna varianta nepřípustná, tak vždy rozhodlo o variantě až posléze MD či ŘSD.
Za mě by asi měl být správný postup vybrat hráz, protože je proti ní evidentně daleko menší odpor než proti estakádě. Asi se bude muset rozhodnout politicky Halík.
Za mě nejdůležitější co nejrychleji připravit oba sousední úseky a to postavit co nejrychleji. O přechodu nádrží ať se klidně ještě rok dva handrkují.
Co je ale podle mě úplná novinka, je podmínka realizace i 2-puhového obchvatu Nové vsi souběžně s dálnicí.
Dalo by se říci, že ty vyšší dopady var. hráz jsou kvůli nutnému nahrazení ubraného objemu nádrže, tudíž vyhloubení někde jinde. To tvoří také ty negativní dopady, jinak by varianta asi vyšla o něco lépe než estakáda.
Mám pocit, že když není ani jedna varianta nepřípustná, tak vždy rozhodlo o variantě až posléze MD či ŘSD.
Za mě by asi měl být správný postup vybrat hráz, protože je proti ní evidentně daleko menší odpor než proti estakádě. Asi se bude muset rozhodnout politicky Halík.
Za mě nejdůležitější co nejrychleji připravit oba sousední úseky a to postavit co nejrychleji. O přechodu nádrží ať se klidně ještě rok dva handrkují.
Co je ale podle mě úplná novinka, je podmínka realizace i 2-puhového obchvatu Nové vsi souběžně s dálnicí.
Tak snad tam není podmínka, že se to musí otevřít najednou, čím dříve se začne kolem Mikulova, tím lépe. Docela jsem zvědavý, jak na stavební činnost na naší straně zareaguje rakouská strana - tedy zdali to v podstatě mají komplet připravené, jen čekají na nás, nebo zdali teprve začnout papírovat plný profil, jakmile bude mít naše dálnice stavební povolení? Ale je fakt, že do zahájení stavby je i u nás ještě hooodně daleko...