I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Aha, nevím, nevyznám se ve výškách PHS, ale slovy klasika, výška 1,2 metru, není to málo Antone Pavloviči?
U toho ložiska pod mostem jsem si to myslel, že to bude jinak než se zdá. Takže u toho válce to je jen na začátek.
Moc díky za rozšíření vědomostí.
U toho ložiska pod mostem jsem si to myslel, že to bude jinak než se zdá. Takže u toho válce to je jen na začátek.
Moc díky za rozšíření vědomostí.
Dnes mělo být nejlepší počasí z pracovního týdne,tak jsem opět vyrazil na Vidochov.Trochu jsem byl zvědavý zda už "začínají balit" vrtnou soupravu,ale stále tam stojí.Bagr Hitachi hloubil výkop pro přeložku vedení a telefonního kabelu nad silnicí.Přijel tam mix a betonovaly se nějaké základy pro stavbu zdi.Koryto od propustku je obložené kameny a hotové.Myslel jsem,že tam budou vyvýšené kaskády,aby to zbrzdilo vodu,ale koryto je celé v rovině.
Na deponii ve Vrchovině bagr nakládal auta a ta ornici navážela k buldozeru.Protože tam vede stavební cesta krajem pole s obilím,auta tam jezdí po dvou - jedno auto s hlínou,druhé s hrubým štěrkem do drenážních žeber.Nad buldozerem u lesíku se otočí a štěrk se sype bokem na svah.Dnes se mi povedlo poprvé zachytit hydroosev.Kousek za posedem byla velká cisterna,která tu hmotu přečerpávala do menšího auta a to pak odjelo na určené místo.Obsluha to pomocí hadice stříká na svahy.
Pokračovalo se v ohumusování svahů a opět krásná práce strojníka.Jsou vidět léta praxe a jeho um.Videa opět ruší vítr,který fičí do mikrofonu,tam prostě fouká pořád.Bagr Liebherr zasypává krajnici písčitou zeminou a ta se pak hutní.Na začátku zářezu se montovala svodidla.Pod estakádou něco dělali na spodní části mostovky a zdvihací vozík je vysunutý úplně na maximum.Je až k nevíře,že se to nezvrátí.Před estakádou se nakládal štěrk,který se navážel na OK Štikov.
Na fotkách je zachyceno přečerpávání hydroosevu a pak aplikace na svah.
Na deponii ve Vrchovině bagr nakládal auta a ta ornici navážela k buldozeru.Protože tam vede stavební cesta krajem pole s obilím,auta tam jezdí po dvou - jedno auto s hlínou,druhé s hrubým štěrkem do drenážních žeber.Nad buldozerem u lesíku se otočí a štěrk se sype bokem na svah.Dnes se mi povedlo poprvé zachytit hydroosev.Kousek za posedem byla velká cisterna,která tu hmotu přečerpávala do menšího auta a to pak odjelo na určené místo.Obsluha to pomocí hadice stříká na svahy.
Pokračovalo se v ohumusování svahů a opět krásná práce strojníka.Jsou vidět léta praxe a jeho um.Videa opět ruší vítr,který fičí do mikrofonu,tam prostě fouká pořád.Bagr Liebherr zasypává krajnici písčitou zeminou a ta se pak hutní.Na začátku zářezu se montovala svodidla.Pod estakádou něco dělali na spodní části mostovky a zdvihací vozík je vysunutý úplně na maximum.Je až k nevíře,že se to nezvrátí.Před estakádou se nakládal štěrk,který se navážel na OK Štikov.
Na fotkách je zachyceno přečerpávání hydroosevu a pak aplikace na svah.
- Přílohy
-
- P1160151.jpg (275.51 KiB) Zobrazeno 3160 x
-
- P1160277 (1).jpg (214.9 KiB) Zobrazeno 3160 x
Ti čtyři chlapi u toho hydroosevu to fakt nemají jednoduché. S hadicí...
To jo,asi nějakej tlak tam bude.Obsluha čerpadla v kšiltovce na korbě náklaďáku je žena.
A tady máte ještě letecké pohledy na pokládku finální asfaltové vrstvy a pohled na rozpracovanou OK Štikov od Etana.

- Přílohy
-
- obchvat 11.7.2522.jpg (176.65 KiB) Zobrazeno 3023 x
Včerejší zátěžová zkouška mostovky přes rybník na záběrech Etana.Další záběry na Rajčeti.
A ještě doplňující video
https://www.youtube.com/watch?v=o60pzodyShU
A ještě jedno video od Ládise
https://www.youtube.com/watch?v=pK15VYCordQ
A ještě doplňující video
https://www.youtube.com/watch?v=o60pzodyShU
A ještě jedno video od Ládise
https://www.youtube.com/watch?v=pK15VYCordQ
- Přílohy
-
- obchvat16.7.20257.jpg (254.51 KiB) Zobrazeno 2617 x
Šlape to svižně k zprovoznění... 
Však se také termín blíží.
Vzhledem k velkým frontám, kdy jsem včera projížděl na Kumburáku na motorce natřikrát (!), bych mnohem víc ocenil, kdyby ten nechutný oboustranný špunt stavba urychlila i za cenu, že to celé otevřou až v září. Paka je doslova jak v zakletí. Kvůli nedokončenému kruháku se nedá jet směrem na Pecku (když pominu semafor za Přibyslaví, kde je každá zobrazená čekací sekunda o délce 5 sekund), na Starou Paku též výrazné komplikace. Ve Vidochově kyvadlovka, o dva km dál další kyvadlovka a k tomu předlouhá kyvadlovka na Kumburáku ve směru na Jičín. Takže všechny čtyři směry s komplikacemi. Noooo... už aby to bylo... 
-
Scotty Mac
Mohl by mi někdo vysvětlit, proč to na Kumburáku tak dlouho trvá? Když jsem tam jel před dvěma týdny, tak jsem měl pocit, že už je to skoro hotové, jen namalovat čáry a může se jezdit v obou směrech. Nezdá se mi, že by se to za dva týdny moc pohnulo.
To rak s dokončovacími pracemi bývá, trvají dlouho s nejdou pořádně vidět.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Tak ony jsou i videt. Ja chapu, ze treba na stavbu te PHS ve Vidochove se tam to omezeni minimalne hodi, nebo je dokonce nutne. Ale od chvile, kdy je tam finalni vrstva asfaltu mi neprijde, ze by ani na jednom z koncu neslo mimo pracovni dobu jezdit obema pruhy.
BTW: podle dopravniho infa to zitra na Kumburaku konci, a druha strana o tyden pozdeji.
BTW: podle dopravniho infa to zitra na Kumburaku konci, a druha strana o tyden pozdeji.
Zítra (v neděli) to na Kumburáku stěží skončí. Není nalajnované VDZ ani osazeny svislé dopravní značení.
Jako že by se to večer dalo pryč a ráno tam ty zetka zase nandali? To je ale slušná pitomost
Jako že by se to večer dalo pryč a ráno tam ty zetka zase nandali? To je ale slušná pitomost
Geo píše: ↑19.7.2025 17:00:47 Tak ony jsou i videt. Ja chapu, ze treba na stavbu te PHS ve Vidochove se tam to omezeni minimalne hodi, nebo je dokonce nutne. Ale od chvile, kdy je tam finalni vrstva asfaltu mi neprijde, ze by ani na jednom z koncu neslo mimo pracovni dobu jezdit obema pruhy.
Proc by to byla pitomost? Na jinych stavbach je to bezne. Smerove desky a omezeni rychlosti samozrejmne zustavaji. Jen se otoci semafory a uklidi tech par desek u nich.
Netvrdim, ze to jde vzdy. Treba kdyz jsou tam slozene armovaci kose. Ale paradoxne na vasich videich je videt, ze by to problem nebyl.
Netvrdim, ze to jde vzdy. Treba kdyz jsou tam slozene armovaci kose. Ale paradoxne na vasich videich je videt, ze by to problem nebyl.
A VDZ se bude kreslit za provozu 
Geo píše: ↑19.7.2025 20:47:22 Proc by to byla pitomost? Na jinych stavbach je to bezne. Smerove desky a omezeni rychlosti samozrejmne zustavaji. Jen se otoci semafory a uklidi tech par desek u nich.
-
evilcleaner
obě dvě omezení potrvají až do 4.8. pro běžného smrtelníka jsou za tím neviditelné věci jako povolení předčasného užívání, stanovení přechodné úpravy provozu a jejich vazba na dokončenost prací, místní šetření a správní lhůty. není to holt oprava existující komunikace (na nové jedničce nechce nikdo povolit průjezd stavbou), ale výstavba nové a je to prostě složitější.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Díky za objasnění situace.Prostě je to složitější než si dokážeme představit,hlavně legilslativně.Když už se to vydrželo takovou dobu,tak těch 14 dní to všichni musí ještě přežít.Hlavně,aby stavbaři toho dokázali co nejvíc dodělat před uvedením do provozu. 
Jj, chápu, že semafory a z toho rezultující kongesce trápí každého. Ale zprovoznění je už sakra blízko, takže nic než trpělivost stejně nezbývá. I přes Bártovo zprasení to budu stavba hodně přínosná. 
Tak dnes opět Kumburský Újezd a dál po trase.Na staré I/16 je sklad štěrků a kameniva všeho druhu.Včera dostaly všechny žlaby a prvky co svádí vodu zatěžkávací zkoušku.Před 16 hodinou začalo dost silně pršet a během zhruba půl hodiny spadlo 19 mm (podle místní stanice) vody.Práce je všude ještě spousty a jestli se to stihne,tak to bude zázrak.U nadjezdu ve Studénce se pokládají žlaby,musejí se dodělat krajnice a ještě oštěrkovat svah.Všude pokračují práce na PHS.V Heřmanicích je hotový základ opěrné zdi a už se obkládá kameny.Před křižovatkou stroj pokládal betonový žlab.Před mostem přes železnici bagry pokračují v hloubení retenční nádrže.Je tam i Liebherr s frézovací hlavicí,protože je tam všude skála.Pod mostem přes rybník jsem našel zbytky odvrtaného betonu z jádrové vrtačky.Jsou to zbytky po otvorech pro kotvy na PHS.Dva kousky jsem si vzal na památku.Pokračují práce na retenční nádrži pod mostem.
Na fotkách je očištěný zbytek z jádrového vrtání.Docela by mě zajímalo z jakého materiálu má korunka zuby,(slinutý karbid či diamant),protože to vzalo i dva armovací dráty a řez je úplně hladký a čistý.Není ani jako ze soustruhu,spíš jak z brusky nakulato.

Na fotkách je očištěný zbytek z jádrového vrtání.Docela by mě zajímalo z jakého materiálu má korunka zuby,(slinutý karbid či diamant),protože to vzalo i dva armovací dráty a řez je úplně hladký a čistý.Není ani jako ze soustruhu,spíš jak z brusky nakulato.
- Přílohy
-
- P1160778.jpg (343.39 KiB) Zobrazeno 1371 x
-
- P1180203.jpg (145.43 KiB) Zobrazeno 1371 x
-
- P1180204.jpg (105.89 KiB) Zobrazeno 1371 x
Z diamantu. V železe korunku rychleji opotřebuješ a vrtáš také pomaleji. Nejhorší pro vrtání je železo, které vrtáš po délce. Pokud tlačíš, jsou tam vidět pruhy.
D47 už máme, teď ještě D48
Díky Lenny,naštěstí je většina armatury kolmo k vrtání,takže ten drát to vezme napříč.Ale může se chytit drát v podélném směru a jak píšeš to je potom horší.
A z druhé strany od Vidochova.Když jsem vylezl z autobusu,zrovna nakládali válec na podvalník,tak tak jsem to stihnul vyfotit.Na úplném konci se betonovaly sloupy na PHS.Na osazení panely tam toho je dost.Pokračuje se v základech pro opěrnou zeď.Na rovině u přesýpaných mostů bagr dosypával krajnice,před prvním přesýpaným mostem bagr upravoval svah a na svahu v zářezu bagr CAT upravoval příkop.Ve velkém zářezu u gabionové zdi bagr nabíral do lžíce hroudy zeminy,které se skutálely ze svahu při ohumusování.Dva dělníci tam pokládali betonové žlaby.Od estakády směrem k posedu vyměřovali dopravní značení.Před estakádou se též upravovala krajnice.Pod nadjezdem něco dělali ze zvedací plošiny a před nadjezdem další bagr upravoval svah.Na OK Štikov mají složené svařené profily a je tam rozhrnutá první vrstva štěrku.
Na fotce pracovník stojí na provázku při vyměřování dopravního značení.
Na fotce pracovník stojí na provázku při vyměřování dopravního značení.
- Přílohy
-
- P1160990 (1).jpg (214.46 KiB) Zobrazeno 1148 x
Nasazení stavební společnosti je opravdu masivní. Přesto mi ale připadá, že snad práce naopak přibývá. Posun zprovoznění by nejspíše nebyl úplně na škodu...
-
Diaľničiar
- VIP
Na tuto stavbu je radost se koukat, což tedy činím na sociálních sítích. Tolik hezkých obchvatů k dobru za poslední dobu. Takhle to má být, i to tempo realizace.
Ano, souhlasím. Krásná stavba i díky Harymu. Stálo tě to spoustu času. Vždyť já někdy nestíhám a fotky prohlížím i s několikadenním zpožděním.