[D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Re: [D3] 0310/I Úsilné - Hodějovice (v provozu)
Hlukové hledisko chápu, ale tak stálo by za to, to tam dodatkovou tabulkou uvést. Aby bylo jasno, že omezení tam není z hlediska bezpečnosti, ale z hlediska vlivu na okolí. Protože jinak je toto omezení přesně to, které vede k tomu, že řidiči značky paušálně nerespektují a to ani tam, kde to je skutečně potřeba.
R48 -> D48 se podařilo!
Omezní rychlosti sledující hlukové hledisko by mělo sledovat aktuální hlukovou zátěž, nikoli vypočítanou podle pět let starého provozu někde. Dále je tu problém s emisemi a bezpečností při brždění před omezením a s akcelerací spojenou i s hlukem za omezením. Navíc je to o převládajícím směru větru v úseku omezení. Celé mi to přijde poněkud amatersky řešené.
Po delší době opět nastala likvidace deponie ornice u Hodějovic. Tohle je už nejspíš opravdu poslední etapa.
Likvidace deponie ornice u Hodějovic pokračuje. Jsem zvědavý zdali po konečných terénních úpravách dlouhou protihlukovku z vnějšku osadí něčím popínavým. Dráha poblíž vedoucí ji má dokonce natřenou nazeleno, osazenou popínavkami a po letech je to fakt pěkná zelená a na podzim barevná hradba. Mnohem lepší pohled na zeleň, než civět na beton.
Ano, to by moc pomohlo. Betonová šeď mostovek bohatě stačí, tam to má alespoň nějakou architekturu.
-
Tom od Budějc
Už se to tu řešilo, osmdesátka v tunelu. Nyní zdůvodnění černé na bílém https://zdopravy.cz/stovka-v-tunelu-poh ... la-252714/
Dobrou zprávou je, že změna k lepšímu je na dohled. / radši nebudu komentovat práci projektantů / 
Teprv dnes jsem si všimnul, že od Pohůrky, resp. od tzv. Složiště, zmizela ta obrovská halda vykopaného materiálu ze stavby dálnice. Věděl by prosím někdo na co byla využita? Podle mého laického pohledu ji tvořilo obrovské množství písku.
Kdysi poblíž byla také poměrně velká deponie kopaniny ze stavby podzemních garáží budějckého Mercury centra, a tu odtud odvozili do záplavového území řeky Malše a dnes na ní stojí rodinné domky v CB-Mladém. Ale tahle halda byla mnohem větší...
Kdysi poblíž byla také poměrně velká deponie kopaniny ze stavby podzemních garáží budějckého Mercury centra, a tu odtud odvozili do záplavového území řeky Malše a dnes na ní stojí rodinné domky v CB-Mladém. Ale tahle halda byla mnohem větší...
Výjimka z DK na obchvatu ČB prý zůstane říká Kupka.
Že podle Kuby je polovina všech aut na obchvatu bez známky, takže výjimka dává smysl.
No .. rušit by se přecejen měly předně určitě úplně jiné výjimky, kolem 100-tisícového města klidně být mohou ..
Že podle Kuby je polovina všech aut na obchvatu bez známky, takže výjimka dává smysl.
No .. rušit by se přecejen měly předně určitě úplně jiné výjimky, kolem 100-tisícového města klidně být mohou ..
Bez známky jezdí po obchvatu 13% osobních vozidel. Kuba plácá nesmysly. Těch 46% je podíl osobních vozidel bez známky z těch, které používají dálnici jen mezi těmi třemi exity.
Přesně tak, a celkem tu výhradně nezpoplatněnou část (nepokračují nikam dále) využívalo cca 4500 vozidel za monitorovanou dobu (6-18h), takže bez známky něco málo přes 2000
Jo takhle.
Mě to hned bylo trochu podezřelé.
Ale jak říkám, asi to tady člověk dokáže tolerovat, dokud jsou v platnosti ty výjimky ala Pohořelice, Prostějovy atd. Zrušte potom výjimku tak velkému městu .. a je před volbama.
Ale jak říkám, asi to tady člověk dokáže tolerovat, dokud jsou v platnosti ty výjimky ala Pohořelice, Prostějovy atd. Zrušte potom výjimku tak velkému městu .. a je před volbama.
Osobně sice známku mám, ale větší část z mých letošních průjezdů kolem ČB byla právě mezi Pohůrkou (občas Roudným) a Úsilným - a to jezdím autem v průměru jen párkrát za týden. Takže mi to smysl dává, že jsou lidé, co nepotřebují jezdit dále, ale chtějí jen objet město
0310/II kolem Malše
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Mám alespoň částečně prsty v: 1104/II, 4704, 4705, D48 Bělotín-Rybí, I/19 obchvaty Obrataň a Kámen, II/114 Dobříš, II/602 Vysočina a dalších...
Podle Budějcké Drbny město požádalo a žádosti bylo vyhověno. To je vše.
Likvidace provizorní komunikace a provizorní točny MHD v Nových Hodějovicích vybudované v rámci stavby D3.
Hotovo. Buldozer připraven k odvozu.
Hurá... výměna svodidel dokončena a v tunelu se zase jezdí 100km/h
Už můžeme zase každým průjezdem tunelu ušetřit 8,3 vteřiny svých životů! 
Až 23 700 aut za den. ŘSD zveřejnilo data o provozu na novém obchvatu Českých Budějovic
https://zdopravy.cz/az-23-700-aut-za-de ... ic-270171/
Těch 5 miliónu aut co neprojelo Budějovicemi, to je vskutku impozantní číslo !
https://zdopravy.cz/az-23-700-aut-za-de ... ic-270171/
Těch 5 miliónu aut co neprojelo Budějovicemi, to je vskutku impozantní číslo !