Úvahy (bohužel jenom ty) směrem na hory by byly, obchvat Dolní Branné i Martinic je v územním plánu. Ale to už je na krajích, jestli s tím nějak naloží.evilcleaner píše: ↑14.8.2025 6:22:16 ... tak směrem na hory (vrchlabí, jilemnice) - tam to není ani ve fázi úvah.
I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
emko, pokud se neurazíš, do tvého příspěvku bych vložil slůvko "bohužel" na krajích... Jinak 100% souhlas !
-
evilcleaner
zrovna tyto dva krátké přeložky by situaci moc nevylepšily. nejhorší je vleknoucí se studenec. navíc ani jeden kraj není zrovna prosnulý pro silniční investiční výstavbu... branná ještě měla šanci když se ve vrchlabí dělala ještě škodovka auta, jenže tak dlouho je vysírali (vlečka není až do továrny) s věcmi jako povinné zimní pneu na těch 2 km co se muselo dojet z haly na nádraží, až tam zbyly jenom převodovky.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Zrovna u těchto krajů je to tak, jak píšeš ... bohužel
No, Studenec se vleče, ale aspoň víceméně plynule. V Branné i Martinicích by to trochu pomohlo vyřešit koleje i kopce. Se zbytkem souhlas, šance prakticky není...zrovna tyto dva krátké přeložky by situaci moc nevylepšily. nejhorší je vleknoucí se studenec.
A k těm Horkám ještě navíc HORKO !!! 
Horka u Staré Paky je trochu zvláštní název z pohledu češtiny.Může to být jedna Horka,ale tady v Podkrkonoší se to bere jako množné číslo,takže jsou to ta Horka u St.Paky. Tady se říká : Jedeme na Horka.
Dnes jsem udělal jen pár cvaků z okna z práce na estakádu.Teď jsem na focení neměl vůbec čas,pro mne jako školníka jsou prázdniny trochu noční můra,protože se musí stihnout všechny větší opravy,zedničina, malování......a další věci a to ještě přistavujeme jednu třídu v mateřské škole,jak je vidět z prvního záběru.V pátek pokládali stropní panely. Tak snad příští týden na obchvat vyrazím.Dnes v 18 hodin provoz minimální.
Dnes jsem udělal jen pár cvaků z okna z práce na estakádu.Teď jsem na focení neměl vůbec čas,pro mne jako školníka jsou prázdniny trochu noční můra,protože se musí stihnout všechny větší opravy,zedničina, malování......a další věci a to ještě přistavujeme jednu třídu v mateřské škole,jak je vidět z prvního záběru.V pátek pokládali stropní panely. Tak snad příští týden na obchvat vyrazím.Dnes v 18 hodin provoz minimální.
- Přílohy
-
- P1170947.jpg (165.63 KiB) Zobrazeno 2100 x
-
- P1170949.jpg (195.1 KiB) Zobrazeno 2100 x
2 část
- Přílohy
-
- P1170950.jpg (275.92 KiB) Zobrazeno 2102 x
-
- P1170956.jpg (176.03 KiB) Zobrazeno 2102 x
Tady na kanále jsou průjezdová videa z obchvatu: https://www.youtube.com/@iMD56/videos
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
-
evilcleaner
ten minimální provoz má svůj důvod. kvůli tomu kreténskému trojcestnému semaforu na horkách (;)) to objíždí spousta lidí mířících do krkonoš přes město a podlevín do studence. druhá věc je, že provoz je od hor tímto semaforem dávkován. dneska jsem tam strávil už poměrně dost večer - kolem sedmé hodiny - cca 20 minut času než jsem to projel. jinými slovy, až skončí na podzim reko mostu na horkách, bude na obchvatu mnohem více aut a ubude ve městě. navíc ti kteří jednou od hor ještě evidentně často sjíždí z OK na vidochově do města, typicky je to takový stádový efekt, kdy jeden odbočí a za ním se v režimu "držím volant a jedu" vydá spousta majitelů řidičského průkazu.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Pardon, že se ptám, ale... Reko mostu v Horkách má být cca kdy u konce ? Zatím to u mně jistí jižní polokoule, ale těšil jsem se na opravdový průjezd obchvatu. I když díky Harymu + Etanovi je to nejznámější obchvat na těchto stránkách !!!! Ale realita je realita. Takže kdy si to projedu, abych někde nečuměl jako péro z gauče na semafor ? Děkuji 
Omezení dopravy most na Horkách od pondělí 10.3.2025.
Etapa 1.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude probíhat demolice opěrné zídky mostu a začne výstavba mostního provizoria, dojde k částečné uzavírce provozu ve zúženém režimu na jeden jízdní pruh – kyvadlový provoz řízen světelným signalizačním zařízením,
Termín: 10.03.2025 - 20.04.2025
Etapa 2.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude probíhat rekonstrukce a oprava mostu a doprava bude převedena na mostní provizorium - kyvadlový provoz bude řízen světelným signalizačním zařízením.
Termín: 21.04.2025 - 31.08.2025
Etapa 3.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude provoz převeden zpět na most a dojde k odstranění mostního provizoria a k dokončení oprav mostu. Provoz bude ve zúženém režimu na jeden jízdní pruh – kyvadlový provoz bude řízen světelným signalizačním zařízením,
Termín: 01.09.2025 - 20.10.2025
Etapa 1.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude probíhat demolice opěrné zídky mostu a začne výstavba mostního provizoria, dojde k částečné uzavírce provozu ve zúženém režimu na jeden jízdní pruh – kyvadlový provoz řízen světelným signalizačním zařízením,
Termín: 10.03.2025 - 20.04.2025
Etapa 2.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude probíhat rekonstrukce a oprava mostu a doprava bude převedena na mostní provizorium - kyvadlový provoz bude řízen světelným signalizačním zařízením.
Termín: 21.04.2025 - 31.08.2025
Etapa 3.: Na dotčeném úseku silnice I/16 bude provoz převeden zpět na most a dojde k odstranění mostního provizoria a k dokončení oprav mostu. Provoz bude ve zúženém režimu na jeden jízdní pruh – kyvadlový provoz bude řízen světelným signalizačním zařízením,
Termín: 01.09.2025 - 20.10.2025
Děkuji pane kolego za detailní odkaz... 
Já bych řekl že provoz je taky ovlivněn aplikacemi navigací v telefonech a s tím spojenou slepou důvěrou řidičů.
Mapy.com a Google mapy ještě obchvat neznají a neznalé turisty/výletníky hrnou přes město. Waze a Apple mapy už trasu mají a používají.
Stalo se mi několikrát, že jsem na Kumburáku sjížděl a předemnou odbočilo auto s RZ z jiného kraje (B, C, P, T...) nebo z jiné země a vesele projelo celou Paku a pokračoval dál ve směru na Vrchovinu (a velmi pochybuju že je Vrchovina nebo severní část Paky tak populární
).
PS: vím že RZ dle krajů je v dnešní době částečně nevypovídající, ale jako jakousi indikaci se pořád brát dá (obzvláště, když kufr přetéká zavazadly nebo na kouli visí kola).
Mapy.com a Google mapy ještě obchvat neznají a neznalé turisty/výletníky hrnou přes město. Waze a Apple mapy už trasu mají a používají.
Stalo se mi několikrát, že jsem na Kumburáku sjížděl a předemnou odbočilo auto s RZ z jiného kraje (B, C, P, T...) nebo z jiné země a vesele projelo celou Paku a pokračoval dál ve směru na Vrchovinu (a velmi pochybuju že je Vrchovina nebo severní část Paky tak populární
PS: vím že RZ dle krajů je v dnešní době částečně nevypovídající, ale jako jakousi indikaci se pořád brát dá (obzvláště, když kufr přetéká zavazadly nebo na kouli visí kola).
Mapy.com rozhodně nejsou v navigování u nových staveb pozadu. Spíš přesně naopak. To bude nějaká mejlka pane. Buď na obchvatu někdo poskakoval a vyhodnotilo to Pakou rychleji nebo něco jiného, určitě ne že by neznali obchvat. To spíš samotný řidič jel na jistotu. 
Občas se mi u nově otevřených staveb u aplikace Mapy stává, že to ještě nezná. Ale webová verze už o nové silnici ví. Asi tam mají nějký delay u aplikace
Osobně mám zkušenost ze začátku prázdnin. V mobilu Mapy.cz neznaly dálnici D3 kolem Budějovic, ale Waze s tím nemělo sebemenší problém a s úsměvem mě vedlo po dálnici. Mapy.cz tvrdošíjně trvaly na průjezdu městem.
+1, to mohu Jenykovi potvrdit.
Pokud jsou v aplikaci Mapy.com stažené offline mapy, tak aplikace naviguje podle těchto map. Na webu jsou nové silnice okamžitě, ale aktualizace offlice map přichází vždy později.
Zpoždění je hlavně u stažených offline map a jejich aktualizací, kde se nová silnice objeví až po čase. Při navigování online ale o ní aplikace ví, protože zrovna teď mě vede normálně obchvatem Nové Paky i přestože ho v neaktualizovaném mapovém podkladu nevidím...
V květnu mě každopádně mapy bez problému vedly normálně po D3 kolem ČB EDIT: I po smazání offline map ale neni aktuální a má tak proti webovému určité zpoždění (na webu se objevuje okamžitě, resp i v předstihu s uzavírkou do doby zprovoznění). Navigaci ale appka zvládá po všem novém ihned, třeba i pěšky po nové brněnské náplavce, kde není ani náznak nových chodníků (když ve webovém prohlížeči na mobilu zadám mapy.com tak tam vše nové ale vidím). Tady navigace z appky:
V květnu mě každopádně mapy bez problému vedly normálně po D3 kolem ČB EDIT: I po smazání offline map ale neni aktuální a má tak proti webovému určité zpoždění (na webu se objevuje okamžitě, resp i v předstihu s uzavírkou do doby zprovoznění). Navigaci ale appka zvládá po všem novém ihned, třeba i pěšky po nové brněnské náplavce, kde není ani náznak nových chodníků (když ve webovém prohlížeči na mobilu zadám mapy.com tak tam vše nové ale vidím). Tady navigace z appky:
Od Prahy do Pece se jezdí po D11, do Špindlu většinou přes Turnov. Po Obchvatu Paky bude jezdit max 10 tis. aut za den.
Dnes jen krátká procházka na estakádu.Tam se zasypává spodní část pilířů a upravuje se terén.Na OK Štikov je vytyčený vnitřní kruh vozovky.Pokračují práce na retenční nádrži pod pilíři mostu přes rybník. Tady je zvolená jiná technologie.První vrstva výkopu je folie,na ní je písek a nakonec se tam dávají kameny.
Na konec zase jedno letadýlko,když jsem koukal na oblohu tak tam byla velmi široká kondenzační stopa,tak jsem myslel,že to je nějaký čtyřmotorák,ale je to nákladní letadlo DHL.
Dnes to je přesně rok,kdy proběhl první odstřel zářezu nad estakádou.Ani jsem to neměl v plánu,ale trefil jsem skoro i hodinu.
První foto 20.8.2024 10.54 a druhá dnešní 20.8.2025 10.56

Na konec zase jedno letadýlko,když jsem koukal na oblohu tak tam byla velmi široká kondenzační stopa,tak jsem myslel,že to je nějaký čtyřmotorák,ale je to nákladní letadlo DHL.
Dnes to je přesně rok,kdy proběhl první odstřel zářezu nad estakádou.Ani jsem to neměl v plánu,ale trefil jsem skoro i hodinu.
První foto 20.8.2024 10.54 a druhá dnešní 20.8.2025 10.56
- Přílohy
-
- 101_6442 (1).jpg (228.03 KiB) Zobrazeno 1444 x
-
- P1170985 (1).jpg (203.77 KiB) Zobrazeno 1444 x
Dnes poprvé projeto, moc pěkná práce. 
Jen kdyby se k tomu dalo skrz Horku u Staré Paky dostat líp než dvacetiminutovým popojížděním, bylo by to ještě lepší...
Jen kdyby se k tomu dalo skrz Horku u Staré Paky dostat líp než dvacetiminutovým popojížděním, bylo by to ještě lepší...
Na jak dlouho práce u Horky vypadají ?
Most na Horkách by měl být hotov do zimy.