D3 - Všeobecně
-
1975
Re: D3 - Všeobecně
Já, gramatik, ale trpím:o))
Chápu velikost značky a velikost písma, ale na většině mi přišlo, že by to v klidu vyřešily dva řádky:o)
Chápu velikost značky a velikost písma, ale na většině mi přišlo, že by to v klidu vyřešily dva řádky:o)
No fuj, jeden cíl na dva řádky.
To si umím připustit snad jen u Vranovic-Kelčic nebo Morkovic-Slížan 
Nebo co třeba s takovým Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví, když by se měly rozlišovat správně podle TP jeho místní části - to by pak na exitu 10 D10 mělo vlastně správně být "Brandýs nad Labem-Stará Boleslav - Brandýs nad Labem", to celé ještě v bílé subploše. Někdy je prostě potřeba od předpisů odhlédnout a přizpůsobit to potřebám praxe
Nebo co třeba s takovým Brandýsem nad Labem-Starou Boleslaví, když by se měly rozlišovat správně podle TP jeho místní části - to by pak na exitu 10 D10 mělo vlastně správně být "Brandýs nad Labem-Stará Boleslav - Brandýs nad Labem", to celé ještě v bílé subploše. Někdy je prostě potřeba od předpisů odhlédnout a přizpůsobit to potřebám praxe
A pritom by tam logicky melo byt nikoliv C.Budejovice, ale Budejice.
Máš tam písmenko navíc, správně je Budějce.
Jo jo... cekal jsem, ze se nekdo chytne, ale uz se i to nechtelo opravovat 
Tu E50 bych vyměnil pronto, dálkové cíle bych doplnil až k jejich dosažení či odbočce k nim poté. Vše je řešitelné bez větších nákladů, tedy jako "oprava zjevných chyb a omylů").
Koukám že z Tábora k Chotovinám je stará silnice označená jako II/603. Pak ještě z Veselí do Budějic.
Proč je úsek Miličín - Chotoviny, Tábor - Veselí a pak od Budějic na jih, označený jako I/3? Od nějakého data si kraje (nebo jen jeden kraj?) přestaly přebírat bývalé silnice první třídy?
Proč je úsek Miličín - Chotoviny, Tábor - Veselí a pak od Budějic na jih, označený jako I/3? Od nějakého data si kraje (nebo jen jeden kraj?) přestaly přebírat bývalé silnice první třídy?
JČK si staré 1. třídy přebírá. Bývalá I/4 už je značená jako II/604 to samé jsem si všiml že v ČB na diamantu je značená II/603. Jen je to trochu paskvil, I/39 je tam údajnĕ v peáži s II/603 s tím že II/603 je ta v nepřerušovaném rámečku. Obecnĕ by to ty hlavní tahy skrz ČB chtĕlo přeznačit.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Připouštím že bývalá I/4 je již značená jako II/604. Ale proč tedy není I/3, ani po 12 letech (úsek Tábor - Veselí), také převedený? Čím je tento případ jiný?
Také se divím, kdy jde o stejný kraj.
a není to částečně i tím že II/604 se stavěla od začátku jako nová doprovodka v nové stopě protože D4 vede na hodně místech ve stopě původní I/4? Ikdyž uznávám že i tato teorie má trhliny, protože částečně přeložená nová doprovodka mezi Ševětínem a Veselím je označená alespoň podle geoportalu furt jako I/3 (v mapách.cz ale jako II/603)
-
Tomáš Němec
Co vím, tak kraje většinou podmiňují převzetí silnice do své správy jejím perfektním stavem, což se prakticky rovná její rekonstrukci. Z pohledu krajů to asi dává smysl, ale ŘSD má logicky i jiné priority a pokud se silnice vyloženě nerozpadá a rekonstrukce není nezbytná, pak ji klidně nechají ještě řadu let dál fungovat.
Když zadáte I/3 do map.cz https://mapy.cz/s/lokezalaja vyskočí vám relace i v úseku Mezno - Chotoviny a Tábor - Veselí n. Lužnicí. Podle geoportálu je I/3 i v úseku skrz Borek do ČB.
Jinak v rámci toho že D3 končí u Kaplice-Nádraží a je na I/3 napojena pomocí silnice II/157 tak nám vznikla dočasná unikátní situace. Evropská silnice na silnici II. třídy.
Jinak v rámci toho že D3 končí u Kaplice-Nádraží a je na I/3 napojena pomocí silnice II/157 tak nám vznikla dočasná unikátní situace. Evropská silnice na silnici II. třídy.
Ta je i na II/613, už dost dlouho a taky na tomto úseku II/157.
Tak I/3 je opravdu snad všude přeznačena na II/603, mohu potvrdit že už i u Velešína přeznačeno. To samé u Včelné a u Letiště. Dle geoportálu stále však I/3.
Jirka L: II/157 beru tak trošku jako 1. třídu i když tomu tak není, ale jak už jsem říkal, chtělo by to si vyjasnit co v ČB bude 1. a co 2. třída...
Jirka L: II/157 beru tak trošku jako 1. třídu i když tomu tak není, ale jak už jsem říkal, chtělo by to si vyjasnit co v ČB bude 1. a co 2. třída...
Všechny příspěvky týkající se zvýšení rychlosti na 150km/h byly přesunuty do tématu k tomu určenému:
Zvýšení rychlosti na vybraných dálničních úsecích na 150 km/h
Tak prosím pokračovat tam, abychom neměli dvě diskuze na stejné téma. Díky
Zvýšení rychlosti na vybraných dálničních úsecích na 150 km/h
Tak prosím pokračovat tam, abychom neměli dvě diskuze na stejné téma. Díky