počet km dálnic a rychlostních silnic v Čechách a na Moravě
-
Diaľničiar
- VIP
Re: počet km dálnic a rychlostních silnic v Čechách a na Moravě
Mohlo by to být na Moravě ještě lepší, být okruh kolem Brna. Namísto toho "lepení" průtahu a de facto jen jeho brždění, ovšem ano, byla by to stavba v plánu bez možnosti to "do rozumné doby" dokončit. Samotná síť - tohle srovnávání se, jakmile se to rozdrobuje - zbytečnost.
my Pragocentristé na to máme jiný názor
ale jak mi říkal kamarád z Blanska, celkem seznámený s brněnskou realitou....
to jako chcete "žít Praha" jo
no, tak to vám ani pánbu nepomůže....
nechtěli jsme, ale brněnský profesor si prosadil, že celostátní vláda se bude kopírovat i v Praze....
jak kdysi dávno říkali kolegové studující v Brno a bydlící v Opavě
tyve, D46, to jako fakt není dálnice
tak jsem je jednou vzal z Prahy do Budějic, aby viděli, co to je "není dálnice"
ale jak mi říkal kamarád z Blanska, celkem seznámený s brněnskou realitou....
to jako chcete "žít Praha" jo
no, tak to vám ani pánbu nepomůže....
nechtěli jsme, ale brněnský profesor si prosadil, že celostátní vláda se bude kopírovat i v Praze....
jak kdysi dávno říkali kolegové studující v Brno a bydlící v Opavě
tyve, D46, to jako fakt není dálnice
tak jsem je jednou vzal z Prahy do Budějic, aby viděli, co to je "není dálnice"
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ještě je na D48 zapomenuto na Třinec 34000 a Český Těšín 23000PetrN píše: ↑7.8.2025 19:36:01 Na Moravě je navíc rozeseto spoustu "menších" měst kolem 30-50 tis, které mají v Čechách běžně napojení na dálnici na Prahu, např. mezi Kladnem a KV není prakticky nic a stejně tam bude komplet dálnice. Na Moravě tak budou spojená pomocí D55 obdobná města Přerov (45tis), Otrokovice+Zlín (100tis), souměstí U.Hradiště+Staré Město+Kunovice (40tis), Hodonín (25tis), dále tu máme silné osídlení kolem D48 Příbor, Kopřivnice, Nový Jičín celkem (55tis), Frýdek (55tis), D48 je možná některým z Čech trnem v oku, přitom má svůj obrovský význam včetně nezbytného napojení ValMezu a Vsetína (celkem 50tis) pomocí S57, pak je tu S44 na Šumperk který má 25tis, tj skoro jako Písek, další velké město s 55tis je Opava, ktera take nutně potřebuje dodělat S11. Na D46 nám leží Prostějov (45tis). Znojmo s 35tis dalnici ani čtyřpruh mit nikdy nebude... Tož tak...
Ono v Čechách je takových míst taky dost. Česká Lípa vč. Nového Boru, Děčín, Klatovy, Jičín vč. Nové Paky , Kutná Hora atd