Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

jonáš

Re: Spořilovský masakr

Příspěvek od jonáš »

miho píše:Tu Spořilovskou jsem dnes v 8:20 objel tudy a naprosto v pohodě. Naopak se zřemě ten špunt na Spořilovské projevil tak, že bylo méně vozidel na Bobové dráze a tu jsem po delším čase projel plynule. Takže "u mě dobrý" :D
To jste moh jet rovnou dolů Senohrabskou - Na chodovci, je to kratší a míň klikatý 8-) jinak menší masakry tam pravidelně vypukaj každý ráno a někdy i odpoledne, i bez zavřenýho pruhu. Pak se to okamžitě ucpe i přes Záběhlice, takže spíš teď trénuju trasu Pankrác-Nusle-Vršovice.
miho

Příspěvek od miho »

jonáš píše:To jste moh jet rovnou dolů Senohrabskou - Na chodovci, je to kratší a míň klikatý 8-)
Nemohl, tam to již bylo taky ucpaný. Takto mám při odbočení na nájezd na Spořilovskou přednost před protijedoucími. Navic vynechám jeden semafor. :D
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A získáte několik zpomalovacích prahů. :lol: Dost se divim, že to už nebylo ucpaný taky .. já byl minule ještě "chytřejší" a pak jsem to radši u Botiče zaparkoval a šel se projít za zámek, psychika to už nekompromisně vyžadovala.
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:A získáte několik zpomalovacích prahů. :lol: Dost se divim, že to už nebylo ucpaný taky .. já byl minule ještě "chytřejší" a pak jsem to radši u Botiče zaparkoval a šel se projít za zámek, psychika to už nekompromisně vyžadovala.
Staré Záběhlice jsou zrádné. A to jste ještě měl docela kliku, že bylo kde zaparkovat - kamarádka tam ještě donedávna pracovala a zaparkovat u obory už bylo někdy docela složité i pro dopravní obsluhu :) .
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

něco fotek cedulí a kolony při průjezdu na jih...
i kamery jsem trefil :)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ms/100909/
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Jedna z nejčtenějších zpráv na financninoviny.cz Akorát je vše postaveno v tom duchu, že jde o jen o mýtné ... :(
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Jsem na to fakt zvědavej
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

jižní spojka směr Hradec už jen dva pruhy... :)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 100912/ms/
martini
VIP

Příspěvek od martini »

kasme píše:jižní spojka směr Hradec už jen dva pruhy... :)

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 100912/ms/
A na nedávno vyměněné svislé ceduli stále tři pruhy na rovně. Ach ta koordinace :-(

Nejlepší je, že se to po volbách bude zase komplet měnit, až si Česmad vylobuje návrat kamiónů na JS :jidlo:
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Myslím že cedule je správně, neb se zužuje až za odbočením na centrum. Ovšem to se mi moc nelíbí, zúžení, plná čára a hned nájezd si říká o průšvih až se někdo nestihne zařadit. Chtělo by to aspoň pár metrů zeber jako tady.
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Mělo se to udělat jak jsem kreslil o tři stránky zpět, ale bohužel. Přidám ještě jednu fotku, kde jsou už i značky s vyznačenými pruhy
jsb.JPG
jsb.JPG (45 KiB) Zobrazeno 7665 x
miho

Příspěvek od miho »

jonáš

Příspěvek od jonáš »

Nevim kdo klame .. v tom případě se těžko pojede na 12. km plynule 120 .. http://portal.dopravniinfo.cz/hustota-p ... dalnice-d1
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ale proč by ne... Kolona začíná až za 6 km... Navíc kamery tu plynulost ráno potvrzovaly...
martini
VIP

Re: Navigace na okruhu

Příspěvek od martini »

Nějaký místní zpravodaj, jak to tam vypadá v průběhu dne? Dle ranních zpráv docela tragédie na příjezdu od D1 kvůli tomu frézování...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Standa

Re: Navigace na okruhu

Příspěvek od Standa »

martini píše:Nějaký místní zpravodaj, jak to tam vypadá v průběhu dne? Dle ranních zpráv docela tragédie na příjezdu od D1 kvůli tomu frézování...
Jel jsem tam včera, t.j. v neděli, zhruba ve tři odpoledne a u nájezdu z ulice Na Chodovci (kde jsem přes frézování docela ocenil vysoký spodek auta) stála na spojce souvislá kolona, kam až oko dohlédlo. Shodou okolností jsem tam jel ještě k večeru dvakrát znovu a raději jsem to objížděl po Hlavní přes MÚK D1/MO. Na příjezdu k MÚK se Spořilovskou spojkou byl na MO trochu zmatek díky ne zcela očekávanému zúžení do dvou pruhů. Co se tam děje dneska si raději ani nepředstavuju... :shock:
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Dnes jsem tam chvilku poskakoval. Největší průser bylo vykřížení Spořilovská > JS vs. Na Chodovci > Chodovská. Jinak s lowdeckem to bylo o spodek
Maniac

Příspěvek od Maniac »

Nevím, jestli to sem někdo nepostoval, ale co rozdělit kaminony R10/D11 -> D5 napůl - tedy od D5 po okruhu a od východu po spojce. Pokud ubydou kamiony od D1 a ještě by se zrušil "pomník demence" před Baranďákem, mohlo by to fungovat a o emise by se 1:1 podělili Barrandov a Spořilov.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

už i tramvajáci si všímli :)
MM-Mikulovsky píše:U smyčky Spořilov se staví cca 25 metrů dlouhá provizorní komunikace po níž prý již od pondělí mají najíždět BUS MHD na TT
cca http://mapy.cz/#mm=TtTcFP@dm=133212928+ ... 21600@z=17

budu to tam muset zkontrolovat :)
Standa

Příspěvek od Standa »

No nazdar, oni to myslí vážně :evil: ... Hlavně ale bude problém v opačném směru, měl se tam dělat sjezd z JS na Chodovskou směr Vršovice mezi TT a železnicí, aby ten stávající sjezd od východu sloužil jen jako nájezd na Spořilov a Spořilovskou spojku dvěma pruhy (přesněji jedním a půl, protože ten levý bude bez připojováku), a zatím nic!
Max

Příspěvek od Max »

U sjezdu z chodovskyho kolektoru na sporilovskou spojku rekonstruujou cast AB krytu, v dusledku cehoz to vcera odpoledne stalo i v pravym pruhu na D1 uz kousek za vyjezdem z Opatova (ve smeru do centra), stredni pruh teda popojizdel, ale dost pomalu ... tak sem to bral jako takovej trenink na masakr :D
dd

Příspěvek od dd »

Standa píše:No nazdar, oni to myslí vážně :evil: ... Hlavně ale bude problém v opačném směru, měl se tam dělat sjezd z JS na Chodovskou směr Vršovice mezi TT a železnicí, aby ten stávající sjezd od východu sloužil jen jako nájezd na Spořilov a Spořilovskou spojku dvěma pruhy (přesněji jedním a půl, protože ten levý bude bez připojováku), a zatím nic!
Stejně se z JS sjíždí jedním pruhem, takže je už téměř jedno, jestli pojedete v koloně s kamiony 50m nebo 250m. Navíc směrem do centra intenzita nestoupne, spíš klesne, protože se všichni budou chtít vyhnout koloně JS -> Spořilovská. Důležitější je, aby sjezd z JS pokračoval průběžně na Spořilovskou, tzn. rozdělit Chodovskou z centra na pouze 1 pruh rovně a 1 nájezd na JS. A pak ještě vyřešit Chodovský masakr :-)
adamos

Příspěvek od adamos »

U sjezdu z nultého km D1 na Spořilovskou spojku se dějou věci. Dle čerstvě vonícího definitivního VDZ:
- jeden pruh odbočuje stávajícím kolektorem
- druhý pruh odbočuje tudy
- Chodovská radiála směr do centra se na moment zužuje na dva pruhy, aby se vzápětí rozšířila na tři
- a hlavně, z kolektoru se nedostanete zpět na Chodovskou radiálu!

Těším se na úterý a kupuju si na to lístek do první řady :-)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

miho

Příspěvek od miho »

Tady jsou fotky k výše uvedenému příspěvku.
Obraz042.jpg
Obraz042.jpg (219.65 KiB) Zobrazeno 6254 x
Obraz043.jpg
Obraz043.jpg (215.73 KiB) Zobrazeno 6465 x
Omluvte jejich kvalitu, jsou jen z mobilu.

V tuto chvíli se tak již jezdí a to přesto, že svislé dopravní značení tomu vůbec neodpovídá !
Uzavřením výjezdu z kolektoru do centra jsme přišli o jakýsi ventil, který při zácpě dolů na Spořipovskou mohli využít řidiči, kteří se rozhodli vrátit z kolektoru na Pankráckou radiálu a jet jinudy. Dnes jediný ventil zůstává do uliček Spořilova vpravo. Což nečekaně masakr ještě umocňuje.

PS: kasme, jak to děláš že jsi vždy rychleší :P
Odpovědět

Zpět na „Praha“