janneckar píše: ↑10.9.2025 8:53:16
Chápu, že je dobré kapacitní propojení řešit s předstihem. Ale přijde mi to trošku zbytečné a (minimálně v tuto chvíli) předčasné.
Tak počkat .. první věta nebo druhá ? Obě dohromady mi nějak neštymují.
Vyššímu mýtu na odehnání kamionů na 43 fandím, leč pochybuju.
janneckar píše: ↑10.9.2025 8:53:16
Ano, jsme tranzitní země. Ale to nemůže znamenat, že budeme rezignovat na potřeby vlastního státu, vlastních lidí a vlastních zájmů jen proto, aby ostatní měli kudy jezdit. Jistě nové trasy pomohou i dopravní obslužnosti a našim lidem, ale volba trasy by měla být primárně zvažována dle našich potřeb.
No ale vždyť to právě teď zkoumáme. Máš pocit, že ŘSD dělá tu TS kvůli tomu, co bude výhodnější pro Poláky ? Takhle mi celý příspěvek totiž vyznívá.

Ono je to totiž bohužel tak, že když dotáhnou dálnici na hranice (což tedy takhle doslova snad ani nejde bez předchozí domluvy se sousedem), tak ta doprava začne proudit, ať my chceme nebo ne.
A proto je dobré to řešit a proto je dobré to řešit ideálně dnes, což se děje. Je tomu tak možná prvně v historii, kdy řešíme něco relativně zavčasu. Možná ještě některé 6-pruhy začalo řešit ŘSD včas. Tak neremcejme, když doteď se vždy remcalo na opožděnost ŘSD.
Já doufám, že u výběru varianty bude přihlédnuto právě i k situace s S73 a s Brnem. Druhá věc je region sám .. pokud ten se vysloví vyloženě pro jednu variantu a druhá bude neprůchozí, jde všechno ostatní do háje a můžeme se stavět na hlavu.

To naštěstí ale nepředpokládám, myslím, že bude odpor proti oběma.
ML90: Díky moc za upřesnění, také se mi to nějak nezdálo právě.