[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Re: [D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)
Odhaduji, že to je stabilizace podloží pod gabionovou zeď "běchovické sjezdovky". Ale nejsem stavař, je to jen můj odhad.
mam ještě průlet nad obchvatem Újezda/Běchovic - ale tam zatim jen prohráblá trasa, místy ještě vidět díry po průzkumu, jinak nudaPetr-Ujezd píše: ↑15.8.2025 8:51:21 Moc hezký průlet! mimo jiné je vidět na MUK Dubeč ta velké světlá plocha na východní straně - k budoucí stavěné větvi I/12 (jak nevím, co to je)
-
Petr-Ujezd
Prosím ten průlet Běchovice - Újezd - Úvaly do vlákna Silnice I. třídy/I/12, určitě to řadu lidí zajímá. Je fakt, že jak tudy jezdím, moc aktivit na té stavbě nevidím
Parádní průlet ! Doufám, že po čase bude opakování, ať můžeme vidět pokrok...
Už to tady psali o stránku dříve.. potrvzuji, že se opravdu jedná o sanační polštář pro objekt běchovického valu. Na jeho přípravě jsou závislé i výkopové práce..zde se bude ukládat drtivá většina vykopaných zemin z celé trasy.
@Petr-Ujezd - je to nahrané (kousek bohužel chybí, jsem o to zavadil) = https://youtu.be/RNJlDIA7v_4
@kot - uvidíme, kdy nás tam zase pustí - jak bude příležitost, tak tam zase letím. 511 mě zajímá a následné poletání s padákem nad Prahou je taky zážitek
@kot - uvidíme, kdy nás tam zase pustí - jak bude příležitost, tak tam zase letím. 511 mě zajímá a následné poletání s padákem nad Prahou je taky zážitek
Díky Joe !!! Já myslel tak jednou za měsíc, když bude možnost... 
Připojuji se ke kotovi, sledovat tuto stavbu takto v "přímém přenosu" je super.
Jen té techniky jsem v prostoru celé trasy očekával asi více, i když vůbec nevím, kolik je tam přeložek apod. které nejsou v této fázi vidět.
A pak u této stavby bych i očekával častější "přelety" od ŘSD, vždyť poslední video bylo někdy v březnu?
Jen té techniky jsem v prostoru celé trasy očekával asi více, i když vůbec nevím, kolik je tam přeložek apod. které nejsou v této fázi vidět.
A pak u této stavby bych i očekával častější "přelety" od ŘSD, vždyť poslední video bylo někdy v březnu?
A navíc Atosi, vždy od ŘSD přicházely argumenty, že 511 je nejdůležitější D úsek v ČR / což asi opravdu je /...
Nové video na kanálu ŘSD: D0 511 Běchovice–D1 (dokumentace stavby 08/2025)
nevím, jestli to už bylo, ale u Kolodějí už se jezdí po provizorní přeložce
a v údolí vrtají piloty pro most
a v údolí vrtají piloty pro most
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Petr-Ujezd
Už se jezdí po dočasné komunikaci nejen mezi Kolodějemi a Dubčí (označil jsem jako 1), ale i mezi Dubčí a silnicí 12 (označil jsem jako 2):
- Přílohy
-
- Dočasné_jezdí_se.jpg (146.84 KiB) Zobrazeno 3731 x
Když jsme u toho, tak už se nějaký ten týden jezdí i po nových přeložkách Kuří-Nupaky a Kuří-Lipany (u budoucího mostu přes Pitkovický potok).
Dočasná přeložka se taky staví na trati Praha-Benešov v místě západního portálu tunelu.
Kdo by chtěl sledovat detailní postup prací a aktuální činnosti, tak na stránkách Prahy 22 je pravidelně publikovaný podrobný přehled: https://www.praha22.cz/zpravy/doprava/d ... 053cs.html
Vite nekdo v jakem stavu je Hostivarska spojka, ktera je nutna pro otevreni celeho useku resp. sjezdu. Praha zase jako vzdy pod vedenim te magistratni bandy zaspala, a to ze spojka nebude a ani dalsi navazne dopravni akce, jako obchvat Hornomecholupdke apod.. to je vice nez jiste 
viewtopic.php?p=320903Svatosp píše: ↑11.9.2025 8:21:51 Vite nekdo v jakem stavu je Hostivarska spojka, ktera je nutna pro otevreni celeho useku resp. sjezdu. Praha zase jako vzdy pod vedenim te magistratni bandy zaspala, a to ze spojka nebude a ani dalsi navazne dopravni akce, jako obchvat Hornomecholupdke apod.. to je vice nez jiste![]()
Pár zajímavých informací o průběhu prací
https://www.kolovraty.cz/harmonogram%2D ... 06/p1=8206
Beru si z toho, že brzo bude problém se kolem Kolovrat normálně přepravovat na kole, vlakem i autem.frrr píše: ↑12.9.2025 18:54:28 Pár zajímavých informací o průběhu prací
-
Petr-Ujezd
Proč se na stavbě nepracuje i o víkendech? Dnes na MUK Dubeč ani na mostu před tunelem Dubeč nikdo nepracoval? ŘSD to nepožadovalo? Nebo to byla výjimka? Přece čím dříve postaveno, tím méně objížděk a nepříjemností pro okolní obyvatelstvo i projíždějící z větší dálky ...
Není to tím, že skoro celý den prší?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Petr-Ujezd
V sobotu jsem z dronu vyfotil MUK Dubeč (27 fotek): https://www.rajce.idnes.cz/petr-ujezd/a ... -muk-dubec
Foceno od sportoviště na rohu ulic Do Dubče/Na Korunce (Běchovice 2/Nová Dubeč, východně od MUK).
1) obrovská plocha (jak zde dříve popsáno, podloží pod ten velký val)
2) vyrostla protihluková zábrana mezi stavbou a ulicí Do Dubče (na východ od MUK)
3) V ulici Ke Křížkám na původní komunikaci (nyní se jezdí po dočasné) je již na křížení odstraněn povrch a vrtací souprava už připravuje výstavbu mostu nebo nějaké zpevnění před výstavbou
4) Na vlastní MUK jinak nevidím nic významného - ale při příjezdu od západu po Štěrboholské je vidět, že je vybetonována nějaká železobetonová konstrukce (není na sadě těchto fotek)
Foceno od sportoviště na rohu ulic Do Dubče/Na Korunce (Běchovice 2/Nová Dubeč, východně od MUK).
1) obrovská plocha (jak zde dříve popsáno, podloží pod ten velký val)
2) vyrostla protihluková zábrana mezi stavbou a ulicí Do Dubče (na východ od MUK)
3) V ulici Ke Křížkám na původní komunikaci (nyní se jezdí po dočasné) je již na křížení odstraněn povrch a vrtací souprava už připravuje výstavbu mostu nebo nějaké zpevnění před výstavbou
4) Na vlastní MUK jinak nevidím nic významného - ale při příjezdu od západu po Štěrboholské je vidět, že je vybetonována nějaká železobetonová konstrukce (není na sadě těchto fotek)
- Přílohy
-
- MUK-DUBEČ_2025-09-13.jpg (109.78 KiB) Zobrazeno 1524 x
Díky moc za super fotky, prostor toho mega valu se začíná pěkně rýsovat. Řekl bych že už se díky tomu i přestává zdát ta samotná MÚK tak šíleně obří... (a taky se alespoň pro mě vyjasňuje, že to, co jsem původně považoval za počátek trasy I/12 ve skutečnosti je jen kraj valu a I/12 je ještě o kus vedle...
)
Nová silnice podél domků v Nové Dubči je vybudována jen pro stavbu? Překvapila mě ta protihluková stěna.