Připomínky k fóru

Návrh na zlepšení, připomínky a stížnosti
Odpovědět
Mike

Re: Připomínky k fóru

Příspěvek od Mike »

zachytil jsem to i minulý týden, o víkendu myslím také
myslel jsem, že probíhá nějaká údržba a proto to stránku nenačte
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kot

Příspěvek od kot »

Že by se z vás stali moji sousedi ? Tak to se mi ozvěte, když jsme na tom s načítáním stejně... :lol:
RedBaron

Příspěvek od RedBaron »

Já bych se opět po čase připomněl s přidáním možnosti tmavého vzhledu fóra, je to moc práce? Např. https://www.phpbb.com/customise/db/styl ... dd8b37adf0
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Diaľničiar píše: 8.9.2025 8:47:27 v poslední době se stránka velmi často pomalu načte, nebo se dokonce ani nenačetla dlouhé hodiny (v sobotu), čím to je ?
Také se u mě vyskytuje tento problém. Výskyt je občasný. Někdy to funguje bez problémů, někdy to zlobí. jako třeba zrovna dnes se to načítá pomalu.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Dnes jsem zaznamenal totéž. Jedna z možností, která mne napadá, je problém na serveru poskytujícím reklamní bannery. Dokud se tento banner nenačte, není nic. Toto chování znám z jiných stránek, ale může to být samozřejmě i jinak.
michal

Příspěvek od michal »

Kolik peněz by bylo třeba, aby to mohlo být bez reklam?
Stanley

Příspěvek od Stanley »

michal píše: 18.9.2025 17:31:50 Kolik peněz by bylo třeba, aby to mohlo být bez reklam?
viewtopic.php?p=286725#p286725 Moje iniciativa před časem k žádnému závěru nevedla, ale stále platí, že pokud by byla možnost se za úplatu zbavit reklam, já jsem první ve frontě. :jidlo:
michal

Příspěvek od michal »

Já klidně pár Palackých pošlu. Přidá se někdo?
alabastr

Příspěvek od alabastr »

no Palackých úplně nevím, ale pár Karlů IV nebo pár Amosů bych za rok bez reklam dal :lol:
alabastr

Příspěvek od alabastr »

MPMP píše: 18.9.2025 16:27:23 Dnes jsem zaznamenal totéž. Jedna z možností, která mne napadá, je problém na serveru poskytujícím reklamní bannery. Dokud se tento banner nenačte, není nic. Toto chování znám z jiných stránek, ale může to být samozřejmě i jinak.
Dosud jsem tento problém nezaznamenal, ale dnes opakovaně několikrát, vždy pak několik minut nelze načíst.
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

Po mě to chce opakované přihlášení, klidně i každý den, přestože volba "Přihlásit mě automaticky při každé návštěvě" je vždycky zapnutá.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

hyper9: Výmaz cookies po ukončení prohlížeče?
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

nestálo by za to celé forum přehodit na novější platformu? Např. Discourse, Flarum či NodeBB. stávající formát nejenže často nefunguje a má obstarožní vzhled, ale chybí mu i dnes běžné funkce, například lajkování příspěvků, notifikace či sociální prvky.
pokud bude třeba, rád na nové fórum přispěji
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

MPMP: právě že na cookies jsem v životě nešahal. Všechna ostatní fóra jsou OK, tohle jediné mi to dělá.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Jaroslav píše: 19.9.2025 15:34:36 nestálo by za to celé forum přehodit na novější platformu? Např. Discourse, Flarum či NodeBB. stávající formát nejenže často nefunguje a má obstarožní vzhled, ale chybí mu i dnes běžné funkce, například lajkování příspěvků, notifikace či sociální prvky.
pokud bude třeba, rád na nové fórum přispěji
Tak zrovna to, co píšeš (absence lajkování či "sociálních prvků") je to, co se mi na tomhle fóru líbí. Považuji ho za platformu na sdílení informací a nikoli jako prostor, kde si někdo bude "honit ego".
A chápu, že "obstarožní vzhled' někomu může vadit - já osobně ho naopka oceňuju. Na jednu obrazovku se mi totiž vejde víc informací než 3 řádky textu a spousta prázdného místa - tak se dneska přece dělají moderní prezentace, aby je bylo možno "konzumovat" hlavně na mobilu.
Omlouvám se za sarkasmus, ale už jsem prošel modernizacemi několika aplikací (které potřebuju i ke své práci) a vždy je to k horšímu, na obrazovklu se vejde stále méně a méně relevantních informací a naopak přibývá balast (odkazy na sociální sítě, hlavičky, patičky a hlavně prázdné místo).
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Souhlas s MPMP. Mě se také fórum líbí, tak jak je. Přijde mi to i graficky příjemné. Možná je to tím, že už začínám být sám také obstarožní, tak se mi líbí obstarožní věci :-) Nevím. Ale za mě je to v pohodě. Tedy až na ty občasné technické problémy, ale ty se také dají vydržet.
kot

Příspěvek od kot »

Jj rovněž se přidávám k MPMP + Lynxovi. Za mě k tomu kromě plného souhlasu není co dodat :P
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Souhlas rovněž. Především absenci lajkování a podobných kravin považuji taky naopak za přednost fóra.

Přihlašování mi taky docela často naskakuje, byť zatrhávám paměť. Ale co už…
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

Aram96 píše: 20.9.2025 6:35:13 Souhlas rovněž. Především absenci lajkování a podobných kravin považuji taky naopak za přednost fóra.
Kolikrát tady zazní nazor u ktereho by mě zajímalo jestli je obecně rozšířený, nebo jestli jde o vykřik jednotlivce... proporcionalita v diskusi je myslím zajímavější než parita...
Ale co už... jsem evidentně v menšině 😀
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše: 19.9.2025 21:43:47 ....
:ok: :ok: :ok: :ok:
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Souhlas s Jaroslavem - u nekterych protichudnych nazoru by me taky zajimal obecny nazor mlcici vetsiny.
NullDeVoid
Bydliště: Königsberg, Preußens, Bundesrepublik Großdeutschland

Příspěvek od NullDeVoid »

No, tak si můžeme založit subreddit a hned se to dozvíme.
Jen to tam asi nebude fungovat tak, jak tady. Takže by to muselo jet paralelně s tímhle místem.
A když už teda: obvykle jsem ta mlčící většina, ale tady bych se rád k něčemu vyjádřil. Tohle fórum je technologicky old-school. A to se mi na tom právě líbí. Žádný blbosti jako fuck-e-book, twitter, nebo podobný odpad. Žádný vizuální smog. Žádný blbosti. Prostě posty a informace.
Ale zas a znova říkám, že bych rád, pokud by se při zobrazení nových příspěvků (to v rychlých odkazích) pod těma tématama ty příspěvky doopravdy zobrazily rovnou. Spolu například s 1 již přečteným. Ať to člověk nemusí rozklikávat, jen prostě přijde a vidí všechno. Protože není nic lepšího, než si rozkliknout nějaký dobrý téma a vidět tam, jak jen někdo děkuje za info. Super… Ano, kvůli tomu jsem na to klikal.
Nebo nějaké custom sledování témat.
Moje vize sítě silnic a dálnic ČR (Aktualizováno 2025/02/10.) S je 4pruh, M je střídavý 3pruh, oba s MÚK, SMV.
Základní mapa ČR, pokud by si někdo chtěl kreslit, ve vysokém rozlišení, aktuální k 2024/12/21.
michal

Příspěvek od michal »

Ja nevím, ale k čemu je třeba lajkovaní příspěvků? Jako když se podívám na nějakou zprávu z černé kroniky a tam je 85 "to se mi líbí", tak jako fakt nevím, k čemu tyhle virtuální "vymoženosti" jsou, v čem spočívá jejich význam? Myslím, že to naopak ubírá temátu diskuze - prostě odkliknu a mám hotovo. Mně se libí, že se tady pořád ještě tak nějak po staru mezi sebou bavíme. Jasně, nesedíme sice reálně někde v klubovně, je to virtuálni klubovna, ale pořád je tady nějaká verbálni interakce. A myslím si, že právě proto, že tady je to prostředí dost jednoduché a člověka to nutí vyjadřovat se nějakým písemným projevem. Že když s někym souhlasím, napíšu proč. A stejně tak v opačném případě.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Buďte rádi, že fórum vůbec funguje. Před lety už to vypadalo konec. Teď jede z podstaty, reklama na stránkách a fóru sotva vydělá na provoz.
Takže pokud nepřijde nikdo nový, jakože o tom velice pochybuji, tak žádný upgrade nebude a je otázka jak dlouho to tady bude ještě fungovat.
R48 -> D48 se podařilo!
kot

Příspěvek od kot »

To nejsou zrovna Nadějné vyhlídky / Ch.Dickens /, ani to Martine nepřivolávej... :o
Odpovědět

Zpět na „O tomto fóru a o portálu ceskedalnice.cz“