Jen vsuvka, jsem rád, že se nedrží praxe pravidla, že odpočívka neruší omezení.
Cokoli omezujícího typu rychlosti atd. na daném úseku je potřeba po výjezdu z odpočívky zopakovat, přece si řidič nemůže pamatovat kdejaké omezení po pauze, když po něm naopak chceme vypnout mozek a odpočnout. (něco jiného je pamatovat si zónu v obci po přespání u návštěvy)
Značky se 150 bych do budoucna umisťoval opravdu až za konec připojováku. Ne 300 m za, ale prostě třeba do míst připojovacího klínu (zúžující se část připojováku). Jakkoli chápu mapmanovo vysvětlení, tak opravdu umisťovat jakékoli značky ještě v době připojování je špatně. Navíc auto v pravém průběžném ji vlastně ani nemusí uvidět, když se blbě sejde provoz. U tohoto značení to nevadí tolik (protože spíš rozšiřuje, ne omezuje), ale obecně to IMHO patří vše až do míst, kde je provoz ustálen a může koukat kolem sebe.
Myslím, že lpět na tom, který bod je přímo křižovatkou a ruší 150, je v tomto případě zbytečné. Určitě nikdo nebude pokutovat kvůli 50 metrům 130 a systémy v moderních autech IMHO tohle taky nebudou vůbec řešit ne ? Že by třeba na 50 m skočil v autě tempomat na 130 namísto 150.
Pokud ano, tak mě vyveďte z omylu, mně auto myslím nájezd na dálnici jako křižovatku nečte. Myslím.
Kdyby se totiž nevymýšleli tyhle kraviny s proměnným značením a byly plechové MPR 150 + doporučené 130, tak se mohly klidně občas zopakovat. Osobně by mi dávalo největší smysl je mít umístěné na hlavní trase mezi přimykajícími větvemi MÚK + sólo na každé příjezdové rampě, kde člověk naopak vnímá a je rozhled. Ale samozřejmě by to opět neřešilo tu "předpisovost" s křižovatkou.