Libeňský most (soumostí)

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
alabastr

Re: Libeňský most (soumostí)

Příspěvek od alabastr »

Souhlas, sám jsem tam na kole párkrát jel, ale krokem a semtam jsem zastavil když nebylo možné bezpečně projet. Ostatně na těch sdílených kolech se moc bezpečně jet nedá, půlka z nich moc nebrzdí, druhá půlka nepřehazuje jak má, lávka je dost do kopce/z kopce, takže jsem to radši moc nerozjížděl.Takoví cyklo-kurýři se s tím nepářou a jedou tam jak blázni. To je právě ten metr dva (nebo tři, čtyři), které by navíc na šířku prospěly, ale to není stížnost, já jsem za tuhle lávku hrozně rád a velmi často ji využívám (převážně pěšky).
michal

Příspěvek od michal »

Myslím, že problém není šířka lávky, ale hlavně chování lidí, kteří moc nevnímají své okolí a myslí si, že mají svět (nejen chodník, lávku, silnici, dálnici) jen pro sebe.
Mirek Němčík

Příspěvek od Mirek Němčík »

Lynx píše: 2.10.2025 1:09:42 Cyklistům by tam měl být vjezd zakázán, stejně jako na tu stezku podél řeky. Tam se nedá bezpečně jít, protože magoři co tam zřejmě trénují na Tour de France jedoucí 40-50 km/hod projíždí, co chvíli půl metru od vás, co by chodce. Navíc je neslyšíte, takže kdybyste nečekaně udělali úkrok stranou, tak to napálí do vás. Není to bezpečné. Natož třeba pro rodiny s malými dětmi. Dítě které pobíhá tam vůbec nemůžete bezpečně pustit. Provoz cyklistů by tam měl být z bezpečnostních důvodů vyloučen, jenže to by nesměli vládnout na radnici lidé, co mají cyklistiku jako náboženství. Smíšené stezky pro chodce a cyklisty jsou zlo. Neslouží dobře ani jedněm. Jako chodec se tam nemůžete vůbec uvolnit, je to skoro horší než jít podél ulice s automobilovým provozem.
Add1) Kdyby lidé na radnici měli cyklistiku jako náboženství, tak vyslyší prosby občanů při stavbě o oddělené asfaltové cyklostezce a mlatové cestě pro chodce, která byla původně navrhována a požadována. Po dokončení byla požadována aspoň mlatová stezka dole pod cyklostezkou, nebo vedle cyklostezky. Bohužel neúspěšně.
Add2) Problém je chování lidí, kteří se neumí chovat a myslí si že jim patří to kde jdou či jedou.
Add3) Rychlost 40-50 km/h je pro většinu lidí co tam jezdí fyzicky naprosto nedosažitelná. V maximálních rychlostech se dá jet do 30 km, když je prázdno (na mostě cca do 20 km/h).
Add4) Chodníky s povolením vjezdu kol jsou zlo, ale úředníci v Praze tvrdohlavě odmítají stavět oddělenou infrastrukturu pro cyklisty.
Add5) Já když tam jedu a chci upozornit že tam jsem, a použiji zvonek, tak v 1 z 10 případů dostanu slovně vynadáno co zvoním a další hromadu nadávek. cca 2* z 10 dostanu dost nepříjemný pohled ve smyslu co tu zvoníš ty **** jdi si na silnici. 4* z 10 lidi vylekám tak že z toho mají málem infarkt. A to nepočítám ty co mají v uších sluchátka a nevnímají okolí.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Přesně tak. Město cyklodopravu (doprava z bodu A do bodu B za každého počasí, kde podstatnou roli hraje čas) spíš sabotuje. Občas se někde objeví něco rekreačního charakteru, ale trasy umožňující plynulou jízdu spíš mizí. Kilometráž cyklostezek dokonce posledních několik let setrvale klesá a jsou nahrazovány tím smíšeným paskvilem. Malůvky na silnicích jsou ve většině případů spíš zlo pro všechny...
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Jen pro upřesnění, já proti cyklistům nic nemám, ale mělo by to být oddělené, jak tady píše více přispěvatelů. Je samozřejmě spousta slušných cyklistů, ale problém jsou ti, co chtějí "závodit" bez ohledu na chodce. Tedy u cyklistů co nejednou výletním tempem, ale berou to jako sportovní výkon včetně patřičné rychlosti jízdy a to i situaci, kdy je tam spousta chodců. Tak vznikají nejhorší konfliktní situace. Možná nejdou těch 40-50 km/hod, to jsem asi přehnal, ale jedou dost rychle na to, aby mohli někomu ublížit.

Ještě bych taky zmínil jednu ještě horší sortu uživatelů a to jsou lidé co jezdí na různých elektro vozítcích, Buď na koloběžkách a nebo na takovém tom kolečku co se na něm jen stojí. Na to někdy zírám, když se podobní exoti prohánějí poměrně značnou rychlostí jak na chodnících tak v provozu mezi auty. To je teprve "o hubu". Pro všechny.
Jirka L
Moderátor

Příspěvek od Jirka L »

Už jsme tu dost OT tak prosím dále jen k tématu
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Lynx píše: 26.9.2025 1:33:39 Současný most je šířkově zcela dostačující.
Lynx píše: 2.10.2025 10:44:45 já proti cyklistům nic nemám, ale mělo by to být oddělené, jak tady píše více přispěvatelů.
Tak a co si teď vybrat ...
Mike

Příspěvek od Mike »

michal píše: 2.10.2025 7:31:44 Myslím, že problém není šířka lávky, ale hlavně chování lidí,
...
a tohle známe z dálnic již více než 20let :oops:

čímž téma nenápadně vracím k poslání fóra
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Mosquit píše: 2.10.2025 14:17:18
Lynx píše: 26.9.2025 1:33:39 Současný most je šířkově zcela dostačující.
Lynx píše: 2.10.2025 10:44:45 já proti cyklistům nic nemám, ale mělo by to být oddělené, jak tady píše více přispěvatelů.
Tak a co si teď vybrat ...
Mluvím o oddělení chodců od cyklistů. Zejména tam, kde je velká frekvence chodců. Na libeňském mostě by za mě tedy měli cyklisté jezdit normálně na vozovce s auty. Kdyby bylo na mě, tak bych oddělený cyklopruh na libeňském mostě navíc cyklistům dopřál, tedy širší most, ale bohužel památkáři a paradoxně i Zelení, Piráti, Praha sobě jsou tvrdě proti.

Takže nakonec to asi dopadne tak, že tam budou cyklisti na chodníku jako dnes. Naštěstí tam je ale daleko menší množství cyklistů i chodců než na lávce Holka, takže tedy smíšená trasa nebude vadit až tolik.
Lynx

Příspěvek od Lynx »

Oprava Libeňského mostu stojí. Praha prodlužuje dopravní chaos, hrozí žaloby

https://ekonomickydenik.cz/libensky-mos ... .sznhp.box

Navazující OT příspěvky přesunuty do koše. Jirka L.
Odpovědět

Zpět na „Praha“