[D0] 510 Satalice - Běchovice
Re: [D0] 510 Satalice - Běchovice
A bude se na rozšířený most navazovat taky přestavbou múk s D11 a rozšířením úseku kolem Čerňáku?
Připravuje se.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
To ty 2 roky budou červené barvy na internetu plné stránky. 
Nedoufáme náhodou všichni furt v realizaci alespoň toho nejzásadnějšího do konce roku 2027 tj. úsek mezi Běchovicemi a MUK D0xD11 včetně hlavních ramp? Ono by to neměla být moc náročná akce spočívající v malém rozšíření zemního tělesa a ramp D0xD11 + teda nový kolektor i s mostem přes D11. A teda nevím jak s mosty na hlavní trase D0? Hartenberská vyžaduje rozšíření? Vidím že má být širší západní most přes "Do Svéprávic", ten půjde dolů nebo jej lze rozšířit?
Jsou tyto obrázky viewtopic.php?p=294200#p294200 stále aktuální?
Jsou tyto obrázky viewtopic.php?p=294200#p294200 stále aktuální?
Pokud se nepletu, tak zemní těleso pro kolektor přes D11 (i včetně větve z D0 od severu na D11) tam je připravené už "od začátku" existence té křižovatky. A dokonce tam i stojí most přes větev od D11 na D0 směr na jih (nejsevernější z těch tří přemostění). Takže obrazně řečeno, je to jen o dvou mostech a položení vozovky. Reálně je ale pravděpodobné, že to bude o všech třech mostech, protože ten už stojící na 99% zbourají.
U mostu přes Hartenberskou mám pocit, že se někde psalo, že má být zbourán a postavený nový.
U mostu přes Hartenberskou mám pocit, že se někde psalo, že má být zbourán a postavený nový.
Další část Pražského okruhu čeká rozšíření na šest pruhů. U Počernic se postaví nový most za 1,3 miliardy
https://zdopravy.cz/dalsi-cast-prazskeh ... dy-263695/
https://zdopravy.cz/dalsi-cast-prazskeh ... dy-263695/
Po týdnu, co to tady řešíme to zjistil i sura.
Dovolím si ještě doplnit základní termín pro výběr zhotovitele, stanoven na 26.12.2025
V příštím roce. Plán je, aby šel celý úsek Černý most - D1 najednou.
Bude na to plynule navazovat i rozšíření D11 na 3+3? Potká se to časově? Zakrytí Počernic bude součástí jaké akce?
V tuhle chvíli to vypadá, že se stavby zkapacitnění 510 a D11 Praha-Jirny nepotkají a bude mezi nimi pár měsíců prodleva, ale je to ještě daleko a spousta věcí se může změnit. Zakrytí D11 u Počernic je vidět tady
Tak to mě fakt zaskočilo, že zakrytí bude jenom nějakých 237 metrů a překreslení pruhů na 3 + 3 spolu s nějakou variantou PHS budeme čekat na UP do 2030... Tak to je fakt bomba !
Já jsem v Horních Počernicích měl nějaké aktivity v letech 2017 a 2018 a proto si pamatuji, že v té době se tam dělalo rozšíření asfaltu na budoucí 3+3, v rámci generální rekonstrukce tohoto úseku (Praha - Jirny). Takže to bude zprovozněno "už" 12 let poté, co to rozšíření asfaltu bylo fyzicky realizováno. Že by to byla velká rychlost, to nemohu říct.
-
Diaľničiar
- VIP
Díky za ten odkaz.
Michale, osobně v tom nevidím problém. Tady v těch odkazovaných výkresech jsou červenou jasně vidět stavební úpravy či rozšíření a fakt tam toho moc není. Největším zásahem je ten kolektor. Většina (šedým podkladem) už v současnosti existuje a jezdí se po ní: viewtopic.php?p=294200#p294200 Asi to ani nelze označit jako přestavbu MÚK, spíše její mírné rozšíření
Aha. Tak to mi nedošlo, že tam po přestavbě ty nevhodné poloměry a 60 při nájezdu z dálnice 3+3 na dálnici 3+3 zůstanou... Tak to pak samozřejmě jde stihnout, díky za upozornění.
Tak zrovna tahle křižovatka úplně přestavbu nepotřebuje. I ta rampa HK>511 je polopřímá, byť ne na vysoké rychlosti. Pokud budou oba směry na okruh vedeny ve dvou pruzích a stejně tak bude pořádný 2+2 rozplet před rozdělením ramp, což být má, tak je to za mě ok.
Za mě má přestavba nedostatky v tom slučování pruhů směr HK, tam je škoda, že nejdou i od 520 2 pruhy až na D11, a připojování z D11 směr 520 má druhý pruh velmi krátký. Ten to chtělo postavit až přímo před most přes Hartenberskou.
Za mě má přestavba nedostatky v tom slučování pruhů směr HK, tam je škoda, že nejdou i od 520 2 pruhy až na D11, a připojování z D11 směr 520 má druhý pruh velmi krátký. Ten to chtělo postavit až přímo před most přes Hartenberskou.
Souhlas HK -> 511 je sice s 60 km/h, dá se ale jezdit i 80 km/h a nikdy jsem tam neměl problém, že bych stál v koloně při napojení v tomto směru.
HK -> 520 už je úplně jiná písnička...
HK -> 520 už je úplně jiná písnička...
Já bych od přestavby dálniční křižovatky dvou 3+3 dálnic očekával asi o fous víc než zachování stávající 60ky na jedné z hlavních větví. Ale hlavně ať se podaří vyřešit nájezd z D11 na 510 směr 520 bez nutnosti se řadit, pokud budu zase hned sjíždět na Chlumeckou.
To by se prvně asi musel zrušit vedlejší přírodní park bych řekl, do té doby nemůže žádná lepší rampa vzniknout ani hypoteticky, natož prakticky.
Jak říkáš, nájezd směr 520 je tady hlavní problém. Rozplet má být řešen celkem kapacitně, jen má z nepochopitelných důvodů hrozně rychle končit pravý připojovák (pokud se nic nezměnilo). Až do MÚK chlumecká právě povede celou dobu levý připojovák z D11, takže průplet mezi chlumeckou a D11 bude v sólo pruhu. To je za mě to hlavní.
Začínám si říkat, kvůli tomu málo kapacitnímu a krátkému připojování D11 na okruh, jestli by nebylo záhodno v průchodu křižovatkou ubrat na okruhu 3.levý průběžný… asi bych to udělal podle intenzit na průjezdu.
Jak říkáš, nájezd směr 520 je tady hlavní problém. Rozplet má být řešen celkem kapacitně, jen má z nepochopitelných důvodů hrozně rychle končit pravý připojovák (pokud se nic nezměnilo). Až do MÚK chlumecká právě povede celou dobu levý připojovák z D11, takže průplet mezi chlumeckou a D11 bude v sólo pruhu. To je za mě to hlavní.
Začínám si říkat, kvůli tomu málo kapacitnímu a krátkému připojování D11 na okruh, jestli by nebylo záhodno v průchodu křižovatkou ubrat na okruhu 3.levý průběžný… asi bych to udělal podle intenzit na průjezdu.
no nevím,
od prázdnin to tam je každé ráno...
nedávno až k ČS...
což je ke sjezdu dost daleko
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Koukal jsem se na alternativní trasu Štěrboholská radiála -> D11 po otevření 511 a I/12, až bude kolabovat úsek okruhu mezi Běchovicemi a D10. V Českém Brodě se mají na co těšit.
Dobrej point !

Třeba se stihne 510 rozšířit. Ale bude stačit jedna nehoda ..
Třeba se stihne 510 rozšířit. Ale bude stačit jedna nehoda ..