Připomínky k fóru
Re: Připomínky k fóru
Někteří zde dávali najevo ochotu přispět, tak by se třeba někdo našel, kdo by chtěl a byl schopen pomoci. Já tomu bohužel odborně vůbec nerozumím, ale třeba přijde někdo mladej, šikovnej, co se nezakecá ...
-
Diaľničiar
- VIP
Takže nakonec buďme rádi, že to fachčí ještě tak jak doposud. Alespoň vím, že v tom nejsem sám.
Ačkoliv na to občas používám tento kontrolní web: https://www.isitdownrightnow.com/forum. ... ce.cz.html
Ačkoliv na to občas používám tento kontrolní web: https://www.isitdownrightnow.com/forum. ... ce.cz.html
Automatické zmenšování a komprimace vložených obrázků je nějaká nová funkce fóra?
viewtopic.php?p=323256#p323256
viewtopic.php?p=323256#p323256
dnes 2x 
- Přílohy
-
- Snímek obrazovky 2025-10-19 195135.jpg (21.37 KiB) Zobrazeno 2165 x
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Diaľničiar
- VIP
Já dnes ten problém neměl. Ale nejčastěji se to děje opravdu kolem 20.00 (začne to po 19:00 a přetrvává do 21-22:00) ale to je jen můj takový odhad za poslední měsíce. Nejsem tu denně, jsem tu píše "občas" ale ukládám si materiály a pak to nahazuji najednou za den. Zdá se mi, že nyní je to méně časté, třeba včera to jelo celé odpoledne až do noci, žádný výpadek.
Já se v tom nevyznám, ale když nereaguje server, tedy že neodpovídá, asi to chce přesunout, ale když to nelze - radši bych to nechal. Když je to 1-2h za den nebo obden - zvyknout se na to dá.
No a automatické zmenšování nevim, já to tak vnímám delší čas taky a je to dobře. Že se to tak přizpůsobuje.
Stejně tak už ukazuje přítomnost - kdo co dělá. Nevím, někdy je tady opravdu několik tisíc návštěvníků najednou :O A v létě padl rekord návštěvnosti s více než 2k lidí a dnes 19.10. další rekord, přes 3 tisíc lidí najednou. To je celkem hodně, tolik najednou je přítomno na mezinárodním SSC.com - tyto lokální fóra bývají o desítkách nebo max. stovkách. O to líp - pro ty reklamy po boku nebo na spodu.
A ještě se tady řešilo "že tady chybí možnost like" - osobně jsem si vyzkoušel obě varianty. Je fakt, že někdy někdo chce sbírat jen likes - a jen tak pak nenapíše, ale převážně je to mnoha lidem jedno. Tohle bych osobne neřešil vůbec že to tady není, stejně jako když to tady bude. Někde to vypínají.
Já se v tom nevyznám, ale když nereaguje server, tedy že neodpovídá, asi to chce přesunout, ale když to nelze - radši bych to nechal. Když je to 1-2h za den nebo obden - zvyknout se na to dá.
No a automatické zmenšování nevim, já to tak vnímám delší čas taky a je to dobře. Že se to tak přizpůsobuje.
Stejně tak už ukazuje přítomnost - kdo co dělá. Nevím, někdy je tady opravdu několik tisíc návštěvníků najednou :O A v létě padl rekord návštěvnosti s více než 2k lidí a dnes 19.10. další rekord, přes 3 tisíc lidí najednou. To je celkem hodně, tolik najednou je přítomno na mezinárodním SSC.com - tyto lokální fóra bývají o desítkách nebo max. stovkách. O to líp - pro ty reklamy po boku nebo na spodu.
A ještě se tady řešilo "že tady chybí možnost like" - osobně jsem si vyzkoušel obě varianty. Je fakt, že někdy někdo chce sbírat jen likes - a jen tak pak nenapíše, ale převážně je to mnoha lidem jedno. Tohle bych osobne neřešil vůbec že to tady není, stejně jako když to tady bude. Někde to vypínají.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Zjišťoval jsem stav u našeho správce serveru a o problému ví. Server zejména skrze fórum zahlcují boti a AI.
R48 -> D48 se podařilo!
jestli se tu učí AI, tak jsem zvědav
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
AI? Není to nějaký anagram prince Miroslava?

-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Na základě mého dotazu byly správcem provedeny úpravy nastavení fóra, vylepšení odolnosti proti botům. Tak uvidíme, jestli to zabere.
R48 -> D48 se podařilo!
Pokus dobrý, výsledky nedobré. Dnes fórum nedostupné téměř celý den (v 15:00 ještě nešlo, v 16:30 již ano). 
Mě to jelo.
Nemáte v zařízení moc sušenek ?
Jednou mi někdy prohlížeč toto napsal, že to může být tím problémem.
Nemáte v zařízení moc sušenek ?
Jednou mi někdy prohlížeč toto napsal, že to může být tím problémem.
Tím to nebude. podařilo se mi občas zobrazit jednu stránku, ale jakýkoli další proklik skončil opět "ve tmě". A kromě toho tachyba je totální timeout, nikoli chyba v komunikaci se serverem.
Timeout je standardní způsob klienta, kterým se ukončuje nefunkční komunikace se serverem (třeba z titulu jeho nedostupnosti)
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Ano, při nedostupnosti ano (a to je tento případ), ale problémy s cookies (pokud moje zkušenosti sahají) na timeout rozhodně nevedou.
Problém včera v noci, či spíše dnes nad ránem a dneska před polednem nemlich tak....
-
Diaľničiar
- VIP
Možná z té Afriky to tak nefachčí. 
Tady to opravdu fachčí několikrát hůře, o tom žádná... 
O víkendu to špatně fachčilo i z Prahy. Takže na to nemusíte ani jezdit tak daleko 
-
Diaľničiar
- VIP
Výpadek funkce hledat. Výraz "dálnice" ještě nalezne. Výrazy jako "skopje", "chorvatsko", "orebić" nenalezne. A to ani v tématech ani v hlavním vyhledávači celého fóra. Patrně pozůstatek některého většího výpadku fóra, který jsem já zaznamenal včera v odpoledních hodinách v řádu mnoha hodin - občas načetlo a pak opět pád na 30-50 minut.
Jak prosím vytvořím odkaz na konkrétní příspěvek?
Když nechci celý příspěvek citovat, ale dát na něj jen krátký odkaz, kde se po kliknutí objeví zmíněný příspěvek? Děkuji.
Když nechci celý příspěvek citovat, ale dát na něj jen krátký odkaz, kde se po kliknutí objeví zmíněný příspěvek? Děkuji.
Lynx: Já to dělám tak, že kliknu na název tématu přímo u toho daného příspěvku a pak zkopíruju link.
Ten pak neodkazuje na stránku fóra jako takovou, ale přímo posune stránku na daný příspěvek.
Ten pak neodkazuje na stránku fóra jako takovou, ale přímo posune stránku na daný příspěvek.
Děkuji oběma pánům za vysvětlení. Té malé ikonky jsem si nevšimnul. A ta Aramova metoda je také dobrá.
V příspěvcích se začaly objevovat na některých slovech takové divné podtečkované odkazy s kolečkem, které otevřou prázdný panel, v kterém se píše "Pro pojem (slovo) jsme nenašli žádné výsledky.". Co to prosím je?
Nedá se na příspěvek ani odkázat, protože se to objevuje náhodně.
Nedá se na příspěvek ani odkázat, protože se to objevuje náhodně.
- Přílohy
-
- divny odkaz.png (25.63 KiB) Zobrazeno 627 x