Průmyslový polookruh (PPO)
Re: Praha všeobecně
A to jsem se vykašlal na vnitřní město, které bylo celé rudé... Ta Kbelská bude fakt masakr. Teď to je taková polosimulace, do jednoho pruhu to jde až na nájezdu na Novopackou. To budou kolony až do Kralup, až to rozjedou.Budeme mít tady na Devítce veselo 
já dnes vpodvečer vychytal nehodu na Prosecké, což zastavilo - podle mě - celou Libeň
sice to řídili orgáni, ale tam se to moc řídit nedá
a když jsem se po 20min pohnul, tak nehoda na Klíčově, při nájezdu na Kbelskou
octavka zkoušela přetlačit kamion
Kbelská jela pouze levým, z Klíčova jsme najížděli přes chodník
asi taková příprava ...
apropo nevím jak na Devítce, snad se nás to na čtrnáctce nedotkne
sice to řídili orgáni, ale tam se to moc řídit nedá
a když jsem se po 20min pohnul, tak nehoda na Klíčově, při nájezdu na Kbelskou
octavka zkoušela přetlačit kamion
Kbelská jela pouze levým, z Klíčova jsme najížděli přes chodník
asi taková příprava ...
apropo nevím jak na Devítce, snad se nás to na čtrnáctce nedotkne
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Mike: na Čtrnáctce budete určitě v klidu. Co byste taky ještě chtěli??? Máte tam dvě radiály a dálniční okruh!!! 
navazující OT přesunuto do koše. Jirka L.
navazující OT přesunuto do koše. Jirka L.
-
Martin Vedral
Ví někdo, jestli je u té Kbelské nějaký objektivní důvod, proč to dělat příští rok? Třeba stav inženýrských sítí, nějaká nutná přeložka atd.?
Protože pokud ne, tak naprosto nechápu, proč nemůžou počkat na rok 2028, až bude hotová D0 511? Takhle to, ještě navíc v souběhu s přestavbou mostu na D0 510, bude opravdu naprostý kolaps v půlce Prahy...
Protože pokud ne, tak naprosto nechápu, proč nemůžou počkat na rok 2028, až bude hotová D0 511? Takhle to, ještě navíc v souběhu s přestavbou mostu na D0 510, bude opravdu naprostý kolaps v půlce Prahy...
Ten samý dotaz jsem tady pokládal taky. Bohužel bez odpovědi. Taky mi to přijde jako nesmyslný nápad, snad to ještě přehodnotí.Martin Vedral píše: ↑8.11.2025 22:32:52 Ví někdo, jestli je u té Kbelské nějaký objektivní důvod, proč to dělat příští rok?
Naposledy upravil(a) Jirka L dne 9.11.2025 10:31:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: smazáno upozornění na OT po přesunu příspěvku
Důvod: smazáno upozornění na OT po přesunu příspěvku
No ale jak by 511 pomohla Kbelske? Ja bych skoro cekal, ze s 511 bude situace na Kbelske naopak jeste horsi...
Re: Průmyslový polookruh (PPO)
Bohužel si myslím, že stejný pohled na 511 + Kbelskou, má kromě ElWappa i ŘSD. To je důvod, proč opravu hodlají realizovat v současném časovém okně...
Já měl na myslí úsek Satalice - Březiněves, což je 520. Spletl jsem si čísla úseků, což se omlouvám. mylně jsem si myslel, že i pan Tomáš Vedral mluví o 520.
Na 520 by se podle mě mělo počkat, ta zásadně pomůže Kbelské. Podle předpokladů ŘSD má začít výstavba 2028 a končit 2031.
Kéž by tomu tak se zahájením 520 bylo... 
Pokud je stav Kbelské hodnocen "špatný až havarijní", tak chápu, že nechtějí čekat na dokončení stavby (520), která zatím nemá ani územní rozhodnutí a rok 2031 je ve hvězdách. Podle aktuálního letáku se vydání společného povolení pro 520 očekává nejdříve v roce 2027.
Co je tam špatného až havarijního? Já tomu tedy nějak moc pozornost nevěnuji, jsem jen uživatel laik, ale jezdím tam docela často a nic zásadně špatného mi tam nepřipadalo. Dá se tam jezdit normálně a i rychlostí 80 km/hod a více.
Navíc není problém tak omezit v případě potřeby rychlost, beztak je tam velkou část dne fronta.
Pokud je tam nějaký zásah přeci jen nutný, tak bych to spíš směřoval k provizorním opravám co trvají krátkou dobu a jejich trvanlivost je na 5-10 let. Až na dobu po zprovoznění 520 bych naplánoval generální opravu.
Prý "špatný až havarijní" stav, nejen vozovky, ale i podloží. Bude se dělat kompletní rekonstrukce podloží, vozovky, ale také inženýrských sítí, které jsou velmi staré, reko mostů, nová protihluková opatření. Tohle bude obrovská akce na několik let.
Díky za info. Proto by se to mělo odsunout na rok 2032, pokud je to jenom trochu možné. Do té doby to opravovat jen provizorně.
Schválně, jestli to TSK udělá stejně kvalitně jak ŠR kolem Europarku?

-
Martin Vedral
Já až teď pochopil, že se pro nejbližší roky jedná o úsek od Novopacké na sever k D8, tudíž beru výše vyřčené zpět a naopak souhlasím, že je logické očekávat nárůst provozu... Já myslel úsek od Novopacké na jih... Prostě mi nedošlo, jak je Kbelské dlouhá...
Záměna TSK za ŘSD... Tfuj občas se to stane i v lepších rodinách... 
Každopádně příští roky bude Kbelská masakr.
Kompletní rekonstrukce ul. Kbelská od roku 2026 do roku 2029
Připravuje se celková rekonstrukce dešťové kanalizace, svodidel a obnova povrchu včetně spodních vrstev. Rozsah projektu oprav Kbelské – od křižovatky Poděbradská x Kolbenova – Novopacká – Prosecká – Cínovecká včetně připojovacích ramen (5,3 km). Uzavřeny budou nájezdy, v provozu pouze sjezdy. Rozděleno na 4 etapy:
1. etapa – od sjezdu z Novopacké směr Veselská až k výjezdu na D8 a na výjezd do centra. Uzavření celého jízdního pásu. Od sjezdu z Novopacké bude provoz přes svodidla sveden do protisměru, kde bude fungovat jeden pruh do centra a druhý pruh v protisměru. Vjezdy na tento úsek budou uzavřeny, fungovat budou pouze výjezdy, které umožní vjezd vozidlům IZS. Délka trvání celá sezóna, začátek jaro 2026 až podzim 2026.
etapa – sjezd Novopacká směr křižovatka Poděbradská ke křížení s Kolbenovou.
Další etapy budou následovat po ukončení předešlých etap.
https://www.facebook.com/groups/2144708 ... 301334249/
A jestli se k tomu přidá v roce 2028 a 2029 oprava Strahovského tunelu (tunely s kapacitou 1+1), tak to bude od D8 ještě větší masakr.
Kompletní rekonstrukce ul. Kbelská od roku 2026 do roku 2029
Připravuje se celková rekonstrukce dešťové kanalizace, svodidel a obnova povrchu včetně spodních vrstev. Rozsah projektu oprav Kbelské – od křižovatky Poděbradská x Kolbenova – Novopacká – Prosecká – Cínovecká včetně připojovacích ramen (5,3 km). Uzavřeny budou nájezdy, v provozu pouze sjezdy. Rozděleno na 4 etapy:
1. etapa – od sjezdu z Novopacké směr Veselská až k výjezdu na D8 a na výjezd do centra. Uzavření celého jízdního pásu. Od sjezdu z Novopacké bude provoz přes svodidla sveden do protisměru, kde bude fungovat jeden pruh do centra a druhý pruh v protisměru. Vjezdy na tento úsek budou uzavřeny, fungovat budou pouze výjezdy, které umožní vjezd vozidlům IZS. Délka trvání celá sezóna, začátek jaro 2026 až podzim 2026.
etapa – sjezd Novopacká směr křižovatka Poděbradská ke křížení s Kolbenovou.
Další etapy budou následovat po ukončení předešlých etap.
https://www.facebook.com/groups/2144708 ... 301334249/
A jestli se k tomu přidá v roce 2028 a 2029 oprava Strahovského tunelu (tunely s kapacitou 1+1), tak to bude od D8 ještě větší masakr.
podle mě je chyba, že k tomu nepřistoupili normálně ( ala magistrát )
tedy zavřít to na ty 3 roky komplet a hledej šmudlo
aby to navigace vedly pěkně přes Vinoř, přezletice a tak
aby ochutnali ten pohár odmítnutí až do dna
tedy zavřít to na ty 3 roky komplet a hledej šmudlo
aby to navigace vedly pěkně přes Vinoř, přezletice a tak
aby ochutnali ten pohár odmítnutí až do dna
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ale pokud to bude akce na 3 roky, tak to přes Vinoř, Přezletice apod. bude tak jako tak Miku ! 
Pohár odmítnutí čeho? Stavby 520?
Já nevím, jestli zrovna tam jsou nějací velcí odmítači. Spíš to asi dost dlouho blokovaly Radonice, které si nakonec vymohly ten pro ně luxusní tunel v poli. A na ty to zrovna nijak nedopadne.
Já myslím, že načasování uzavírky Kbelské vlastně nemohlo být vzhledem k předáváni vládního kormidla a situaci s financováním výstavby dálnic lepší. To by se docela těžko vysvětlovalo, že se 520 v protlačené variantě nebude stavět, že se bude hledat levnější řešení, které by znamenalo pár dalších let zdržení navíc...
Aby 520 / jakákoliv / nová garnitura stačila alespoň zahájit ve svém volebním období... 
Nic takového ale nová vláda v programu nemá. Tohle by hrozilo daleko spíše, kdyby se udržela u moci současná vláda. Nová vláda nemá problém dát peníze na investice i na dluh, nemá takovou fobii z deficitů, aby kvůli tomu třeba falšovala rozpočet, jako ta současná.michal píše: ↑11.11.2025 10:28:25 Já myslím, že načasování uzavírky Kbelské vlastně nemohlo být vzhledem k předáváni vládního kormidla a situaci s financováním výstavby dálnic lepší. To by se docela těžko vysvětlovalo, že se 520 v protlačené variantě nebude stavět, že se bude hledat levnější řešení, které by znamenalo pár dalších let zdržení navíc...
Jsem zvědav co pošle stará vláda do sněmovny, Jestli rozpočet SFDI kde chybí 37 miliard nebo jak?
Nová vláda chce dělat věci jinak než ta stará. Pokud jsou schopni přiznat, že něco ta stará přeci jen udělala správně, tak jedině dobře. A doufejme, že to je právě rozhodnutí o 520 a jeji realizaci, které nebude tím symbolem, který bude třeba ostentativně "prodat" svému elektorátu jako to špatné. O penize se nebojím, jde mi o podobu a rychlost přípravy.