Průmyslový polookruh (PPO)
Re: Průmyslový polookruh (PPO)
Podivejte se na AB a jeho vztah k F-35. Podobná názorová konzistence by u 520 byl polibek smrti... Netoužím po banu za politiku, prostě se jen bojím, že v případě 520 může zvítězit politikaření. Jasně, je to ranec. Ale ta stavba prostě je strašně potřeba.
michale, výraz "strašně potřeba" je ještě SAKRA slabý výraz. 511 řeší perfektně / a dodejme i konečně / jih, Spořilov a Jižní spojku a 520 by neskutečně pomohla zase alespoň části severu 
Ten bugr s Novopackou je samotřejmě znát i v MHD, autobusy tady dole "pod kopcem" jaksi z kopce dolů nejezdí... Ale píšu strašně potřeba, protože příští rok ukáže, že to musí jít nejen bez 520, ale i bez Kbelské 2+2... 
-
Diaľničiar
- VIP
Důležité jsou činy, nikoliv slova a jakési neurčité vztahy k něčemu. Pokud vím, tak AB byl prvním, který jasně řekl, že je potřeba budovat infrastrukturu a byl to až následně PF, který tam opravdu ty peníze začal lít ve velkém rozsahu. To jsou fakta. Vše další je politkárčení a nejisté výklady komentátorů a redakce některých médií. Vyčkejme a uvidíme.
Tím bych ukončil politické okénko, máme tady i jedno udělené varování, na které prosím nereagovat zde, ale maximálně v sz.
Já doufám, že všechno zlé bude pro něco dobré a že na základě kolabující dopravy v Praze už v současnosti bude rekonstrukce Kbelské odložena. Je třeba počkat na 520. Tu co nejvíc urychlit.
Jaké máte řešení na ty propadající se kanály, vyjeté koleje a rozpadající se vozovku? Čekat?
Na Kbelské bude koordinace mezi více společnostmi i kvůli inženýrským sítím. To nevypadá jako dobrá situace pro odklad. 
No .. ono i s déjedničkou se před lety čekalo na D35. Jaký z toho byl nakonec křížek po funuse a ostuda střední Evropy jsme všichni pocítili.
Já si myslím, že jestli teď plánují GO, tak to asi nebude ve stavu, že by to sneslo odklad o nějakých 5-7 let.
Nebylo náhodou před rokem 2008 odloženo rozšíření ŠR po múk Rybníčky s tím, že brzy bude 511?

Ano. Domluvit se s ŘSD na koordinaci s 520, opravovat jen nutné a provizorně, lokálně snižovat rychlost, aby to těch 6 let ještě vydrželo. Opravovat jen nutné, v nutném rozsahu a s dočasnou trvanlivostí. Přijde mi to lepší, než paralyzovat dopravu v Praze.
Jaké vy máte řešení pro dopravu v Praze po dobu několika let trvajících oprav Kbelské?
Když doprava kolabuje i s Kbelskou v režimu 2+2 tak jak to asi bude vypadat s Kbelskou v režimu 1+1? Jediná kapacitní alternativa jsou Holešovičky tam to je na hranici únosnosti také již dnes. Často i za ní.
Takže jak to chcete řešit a nezablokovat přitom sever Prahy na několik let? Dobré řešení to nemá žádné. to moje mi přijde lepší, než to vaše s totální kolapsem severu Prahy.
Jenže v Kbelské je to opačně. Ta by měla podle plánu oprav být na několik let zúžena z 2+2 na 1+1. Což by znamenalo v současné situaci kolaps dopravy na severu Prahy v nevídaném rozsahu.
Jste si jistý, že to opravdu nejde? Tedy udržet to v provozu do otevření 520? Protože zavřít to teď, tedy 2026-2029, znamená obrovské problémy.
jak chcete po dobu rekonstrukce Kbelské řešit dopravu v Praze? Kudy budou auta jezdit? Nebo to vyřeší rady typu "nechcte auta doma" případně "objeďte to bůhví kudy, bůhví jako zajížďkou přes Horní Dolní" ? To v Horní dolní z těch kamionů nebudou mít radost.
Koordinovat s 520 reálně nelze, protože tahle stavba ještě neexistuje a všechny termíny jsou ve hvězdách.
Měl jsem na mysli popohnat to, co to jde. Aktuálně se stavba 520 ukazuje jako nejdůležitější dálniční stavba a přebírá tak roli po naštěstí již rozestavěné 511, která (snad) nezadržitelně spěje ke zprovoznění.
Tak jak to bude s Kbelskou při 1+1 už máme možnost vidět při řízené simulaci jménem chybějící zábradlí a svodidla...
Holt Brno má rozšiřování D1, Praha bude mít Kbelskou. Copak kvůli měsíce a měsíce se opakujícím kolonám od Velké Bíteše někdo začal plánovat a stavět Jihozápadni tangentu? A jinak to s tou ŠR radiálou bylo jen na ukázku, jak se u nás vyplatí čekat na prioritní stavby, které budou za pár let určitě stát, protože jsou strašně potřeba.
Za 6 let nebude stát 520, ale budeme rádi, když se začne.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Lenny + hyper : bohužel máte ABSOLUTNÍ pravdu. Úplně jiná situace by byla kdyby na 520 už nyní frčela výstavba, tak jako frčí na 511. To by odklad byl + - realistický...
Bohužel se na tohle mělo myslet včas a nemyslelo, 520 byla spíš taková Popelka, jakoby ani nebyla potřeba, protože to Vysočanská radiála + Kbelská nějak utáhla, Jenže ono se to v poslední době dost radikálně zhoršilo a i plnohodnotná Kbelská to sotva utáhne. Kolony jsou tam někdy i uprostřed víkendu. Natož Kbelská s omezením. Chybí tady dlouhodobá koordinace mezi TSK a ŘSD.
Já bydlím na severu Prahy, v těch kolonách občas stojím, takže si to asi více uvědomuji než ostatní zde na fóru, jak velký to bude průšvih, až se Kbelská ještě zaškrtí. Ono vždycky když něco zažívá člověk na vlastní kůži, tak si to více uvědomuje, než když to sleduje jen zpovzdálí.
Já bydlím na severu Prahy, v těch kolonách občas stojím, takže si to asi více uvědomuji než ostatní zde na fóru, jak velký to bude průšvih, až se Kbelská ještě zaškrtí. Ono vždycky když něco zažívá člověk na vlastní kůži, tak si to více uvědomuje, než když to sleduje jen zpovzdálí.
-
1975
Spíš 520 náš chrabrý starosta brzdil tišeji než Hejl, zato možná efektivněji...až s novými zákony a RM v čele se to pohnulo (i za cenu tunelů, samozřejmě)...ono, Vysočanská radila jakž takž, problém je ten nájezd/napojení na Kbelskou...ale souhlas, bude to armageddon. Chtělo by to soutěžit s kriteriem 75% na čas, ne na cenu.
Podle mne se situace zhoršila omezením na magistrále u muzea. Práce tam trvají nesmyslně dlouho a průjezdnost je problematická. Člověk jedoucí ze severu Prahy na jih tak musí jet buď tunely nebo Kbelskou.Lynx píše: ↑15.11.2025 16:04:33 protože to Vysočanská radiála + Kbelská nějak utáhla, Jenže ono se to v poslední době dost radikálně zhoršilo a i plnohodnotná Kbelská to sotva utáhne. Kolony jsou tam někdy i uprostřed víkendu. Natož Kbelská s omezením. Chybí tady dlouhodobá koordinace mezi TSK a ŘSD.
Souhlas s 1975, takováto oprava by klidně měla stát dvojnásobek běžné ceny a ne se proboha provádět 3 roky. To mi přijde jak z jiného vesmíru, jestli tohle je myšleno vážně ..
soutěžit 75 % čas omezení dopravy a 25 % cena by mohlo snad přinést kýžené zkrácení.
soutěžit 75 % čas omezení dopravy a 25 % cena by mohlo snad přinést kýžené zkrácení.
Ale je to právně průchozí bez pr...ru ?
Nejprve stížnost 1. neúspěšného uchazeče a hned pak otázky od policie ...
Příspěvky týkající se stavby 520 přesunuty sem. Jirka L.
Příspěvky týkající se stavby 520 přesunuty sem. Jirka L.
Ad Kbelská - dnes jsem jel po D8 směrem ven z Prahy, na exitu 9 Úžice jsem vyjížděl z dálnice, Po celé délce v protisměru, tedy směrem do Prahy, stála kolona kamionů, která začínala někde v nedohlednu ještě za exitem Úžice. Takže nejméně 15 km dlouhá kolona před Kbelskou.
To jen tak, jak vypadá takový běžný den s Kbelskou. Stačí když se tam stane nějaká menší nehoda, což se stává docela často, a stojí to až bůhví kam.
To jen tak, jak vypadá takový běžný den s Kbelskou. Stačí když se tam stane nějaká menší nehoda, což se stává docela často, a stojí to až bůhví kam.
No je to teď masakr. Na druhou stranu v porovnání s D1 u Brna je 15 kilometrů kamionů vlastně docela málo. Bývávaly čtvrtky, kdy kolona kamionů začínala kousek za exitem 153. Třeba to bude ze začátku takové peklo, že kamiony budou raději volit alternativní trasy, které aspoň pojedou. Třeba I/16 a D10 či I/38. Ale jak jsem již psal, ve vztahu k přípravě 520 vlastně možná ideální načasování - je třeba nepolevit, nevymýšlet nic nového a tlačit 520 vpřed v odsouhlasené variantě.
Co to je 15 km ?
To je zašeptání proti D1 nebo D2.