D35 Janov - Opatovec
Re: D35 Janov - Opatovec
Při dodržování MPR...
jak na které...
některé ji rozhodně neumožnují, zejména hustotou provozu
některé ji rozhodně neumožnují, zejména hustotou provozu
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Tomas 1975
Trochu jiné srovnání...
V roce 1997 jsem začal služebně jezdit do Brna (Kr.Pole a Ivanovice)...
Pardubice - Brno přes Svitavy jsem jezdil 1:45 - 2:00. Škoda Favorit a Octavia 1,9 TD...
U sportovní haly v Pražské ulici (Svitavy) jsem byl za 50 minut a to nebyla ani dálnice ani obchvat Janova...
Dneska 2:15 - 2:20 pokud to jede...
Tak doufám, že až bude dálnice v létě 2027 tak Svitavy dám za 35 minut (150 na tacho, jezdím tak celou dobu od Octavie 1,9 a nikdy jsem nedostal pokutu...)
A na Brno se asi nedočkáme, protože to bude první co se bude škrtat v investicích... Říšská nadčasová dálnice....
V roce 1997 jsem začal služebně jezdit do Brna (Kr.Pole a Ivanovice)...
Pardubice - Brno přes Svitavy jsem jezdil 1:45 - 2:00. Škoda Favorit a Octavia 1,9 TD...
U sportovní haly v Pražské ulici (Svitavy) jsem byl za 50 minut a to nebyla ani dálnice ani obchvat Janova...
Dneska 2:15 - 2:20 pokud to jede...
Tak doufám, že až bude dálnice v létě 2027 tak Svitavy dám za 35 minut (150 na tacho, jezdím tak celou dobu od Octavie 1,9 a nikdy jsem nedostal pokutu...)
A na Brno se asi nedočkáme, protože to bude první co se bude škrtat v investicích... Říšská nadčasová dálnice....
-
Tomas 1975
2:15 -2"20 do Brna
Svitavy 1:05-1"10 ke kruháku
Svitavy 1:05-1"10 ke kruháku
V pátek odpoledne jsem jel na Ostravu a připadal jsem si jak v Jiříkově vidění. Po 17h mi obvykle poloprazdná D35 od Opatovic připadala spíš jak D11 na výjezdu z Prahy ve stejnou dobu v pracovní den. Na I/35 se pak táhla nekonečná řada červených světel (což bylo krásně vidět při sjezdu k Mohelnici). Takže oba letos otevřené úseky jistě pomůžou, jen se trochu bojím, jak bude vypadat příští rok, pokud se tam přelije další doprava a pravidelně to tam bude vypadat jak tenhle pátek.
Je to tak, mám japonské auto homologované před rokem 2018 a 146km/h tachometrových je 130 dle GPS a jiná auta mne předjíždí jen výjimečně. Ale je pravda, že japonci se té horní hranice +10%+4km/h , dle EHK 39 drželi ze všech nejvíc.Oblibena devadesatkova legenda o MPR + 20km/h. Dejte si 130km/h GPS a budete na ceske dalnici ten rychlejsi.
Mám všetečný dotaz : na hlavní trase už je položená obrusná vrstva ? Ty římsy u estakády mě trochu vyděsily... Doufejme, že záběry jsou alespoň 14 dní staré. Na to, že má sněžit i v nížinách je tam práce víc než dost...
Podle tohoto článku a videa už se řeší asfalt jen na estakádě
Silný finiš na D35 u Janova. Estakádu čekají zatěžovací zkoušky
Silný finiš na D35 u Janova. Estakádu čekají zatěžovací zkoušky
Moravisté zaúřadovali. Chtějí značky hranic i na dálnici. Snad to termín otevření nezpozdí.
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/h ... pravy_lati
https://www.idnes.cz/pardubice/zpravy/h ... pravy_lati
Ne, to opravdu termín zprovoznění nezpozdí
A vyhověno jim nejspíš nebude...
Zrovna tady jde celkem jednoduše vyhovět a osadit ty hnědé značky ne. Kulantní řešení.
A požadují dvě sady značek? D35 Janov-Opatovec kříží hranici hned dvakrát jak se ta hranice tak hloupě kroutí... Mě se ty značky líbí a dává mi to smysl i na dálnici, ale ne tady, ale až v budoucnu u tunelu Dětřichov a přidat to i u Hřebče (pokud to tam už není), tam mi to i z geografického hlediska při jízdě z Čech na Moravu dává fakt smysl - prostě hraniční tunely 
No a u toho Opatovce, kdyby se to mělo značit i jinde po okolí, uměle bych hranici posunu o pár set metrů na jih, aby to logicky dávalo smysl a MÚK Opatovec s přilehlou D35 už měl v Čechách viz mapka
No a u toho Opatovce, kdyby se to mělo značit i jinde po okolí, uměle bych hranici posunu o pár set metrů na jih, aby to logicky dávalo smysl a MÚK Opatovec s přilehlou D35 už měl v Čechách viz mapka
Já bych vyžadoval historickou přesnost a narval tu značku do tunelu Dětřichov... 
Jestli je tam takový výběžek, tak to bych taky asi vynechal a osadil tedy jen buď v tunelu nebo před/za ním.
Hranice by hnědou značkou ale značena být měla.
Hranice by hnědou značkou ale značena být měla.
Trochu se obávám, že když se osadí historické hranice, objeví se další historici s hranicemi platnými např. za Karla IV... 
Kote, to je hranice co tu byla téměř tisíc let, tedy i za Karla IV. Nakonec tyto cedule jsou už roky o pár metrů dál na I/43, takže v tomto místě žádná novinka. 
Troufnu si soudit, že na dálnici by takové cedule všichni projíždějící vyignorovali. U silnice smysl mají.
Na dálnicích jsou takové cedule stejně běžné jako na běžných silnicích. A to v celé Evropě.
Já bych to řekl skoro naopak .. že na dálnici jsem za takové zajímavosti rád ještě víc než na obyč silnici, kde přecejen musíte dávat o fous větší pozor na provoz.
Vedlejší úsek D35 je zase s velkou mezikřižovatkovou vzdáleností ideálním adeptem pro "zpívající dálnici" pro zpříjemnění jízdy.

Vedlejší úsek D35 je zase s velkou mezikřižovatkovou vzdáleností ideálním adeptem pro "zpívající dálnici" pro zpříjemnění jízdy.
Tak poslední ochutnávka od mat_mt z 12/2025 před odpolední otevíračkou
Už se jezdí, ne?
Jezdí, tady je zrychlený průjezd od Litomyšle https://fb.watch/E3FXmDumey/
Všimli jste si toho EXOTA s Fordem Kuga na konci dálnice? O co mu šlo sakra? Asi má nějaký problém - třeba s velikostí své nohy