[D0] 511 Běchovice – Modletice (D1)

Odpovědět
Majkl

Re: 511 Běchovice – Modletice (D1)

Příspěvek od Majkl »

Je to zajímavé, ovšem starosta Martan mě podle toho, co píše Martini zklamal, je to mladý člověk, který naposledy, co jsem ho viděl, vystupoval tak, že mu šlo jen o upravení hluku, nikoliv o vyrábění dalších problémů, ale nevíme, čím si ho šubrtka získala, navíc se blíží volby. Ale uvidíme, zda budou dělat problémy, nicméně podle mě nemají šanci to zastavit, pouze můžou zdržovat, k přetrasování nedojde a ani není důvod. Asi se i tak proti UR odvolají, ale pokud bude splněna hluková norma (a to vypadá že bude ) tak nemají nic. Jsou to hajzli, kteří se odvolali uplně na poslední chvíli a ještě ze sebe dělali blbce, jako že o hlukovém pásmu nic nevěděli.
1975

Příspěvek od 1975 »

Z Magistrátu:
1) Protokol se pořizuje na místě a je podepisován všemi zúčastněnými, takže je součástí spisu. Spis není veřejnou záležitostí, nahlížení do spisu a pořizování kopií se řídí správním řádem a stavebním zákonem. Nemůžete tedy protokol najít na webu. Pokud jste účastníkem řízení, máte právo nahlížet do spisu a na Vaší žádost správní orgán pořídí kopii ze spisu (15 Kč za stránku).

2) Zpracování rozhodnutí je velmi pracná záležitost, bylo předloženo i velké množství obsáhlých námitek, se kterými je nutno se vypořádat. Z těchto důvodů Vám bohužel nemůžu sdělit konkrétní datum, kdy bude rozhodnutí vydáno.

to martini:
1) je OK, že spis není veřejný, že tedy pokud nejsem účastníkem, nemám šanci?
2) jaké rozsáhlé námitky? měl je ještě někdo jiný, nebo jen šubrti?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Pár lidí tam ještě něco dávalo separé, ale šubrtka byla samozřejmě hlavní protagonistkou

Myslím, že správního řádu by se měli držet bez ohledu na množství námitek. Víme ale jak to chodí, takže vydání ÚR očekávám tak v polovině října a to by mne ještě překvapili...

Pak MMR, když na Jankovskýho Bárta zatlačí by mohlo rozhodnout do května a následně hurá na výkupy (do května 2012 jich část snad vykoupena bude a bude se moci žádat o SP + teoreticky zhotovitel, bude-li za co.

Ještě jsem zapomněl, že namítali, že ty nové valy jsou mimo koridor vymezený pro veřejně prospěšnou stavbu a že tudíž ty pozemky nepůjdou vyvlastnit - není garance možnosti ty valy navršit...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
matyas666

Příspěvek od matyas666 »

Tak ted je na rade 511, Kasme co budes ted fotit?:-))) Bude nam to vsem chybet, uz aby zacali stavet tu 511, vi nekdo jak jsme na tom, probhelo to projednani a nejake dalsi zpravy, ci terminy?
Majkl

Příspěvek od Majkl »

Čeká se na vydání ÚR. Poté se uvidí, ale jsem si stoprocentně jistý, že se určitě bude podávat odvolání, už kvůli tomu, aby to zdrželi. Pokud se neudělá zásadní chyba, tak jim to MMR smete ze stolu, takže já to vidím na polovinu roku 2011, že by mohlo být ÚR vč. zamítnutí odvolání.
miho

Příspěvek od miho »

Mám dost obavu, že se 511, se dvěma tunely, bude Bártovi zdát drahá a budeme na začátku.
pivko

Příspěvek od pivko »

Myslím, že teprve teď po otevření jižní části se skutečně ukáže, jak moc 511 chybí. Jde totiž o poslední opravdu zle chybějící úsek, myslím totiž, že na severu to po otevření VR, už tak zlé nebude. Proto mi přijde šílené, že to chtějí začít stavět až 2013. Je to skutečně první reálný termín zahájení výstavby (bez změny současné legislativy)?
andy

Příspěvek od andy »

pivko píše:Je to skutečně první reálný termín zahájení výstavby (bez změny současné legislativy)?
Spíš beze změny současného stylu práce magistrátu :kladivo:
ecos

Příspěvek od ecos »

pivko píše:... Proto mi přijde šílené, že to chtějí začít stavět až 2013. Je to skutečně první reálný termín zahájení výstavby (bez změny současné legislativy)?
Podle Béma by v roce 2013 mělo už být hotovo :) "V roce 2013 musí být tato východní stavba pražského okruhu zprovozněna."

http://zpravy.idnes.cz/video-kamiony-by ... _domaci_hv
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Tak to už aby Pavlík sbalil nádobíčko a šel budovat. :lol:
Království a půl princezny za 511.
Maniac

Příspěvek od Maniac »

Bobek píše:Tak to už aby Pavlík sbalil nádobíčko a šel budovat. :lol:
Hmmm, asi to už nezvládne.... :-)

Doufám, že aspoň pro osobáky trochu pomůže na severu Tunel Blanka + Vysočanská radiála, obojí by snad mohlo být brzo. Každopádně Štěrboholská radiála má potenciál dopravu lépe absorbovt než Baranodvská, prootže na ní nejsou semafory ani prudké stoupání.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Šak už buduje, pozici ve sněmovně. 8-)
andy

Příspěvek od andy »

ecos píše:
pivko píše:... Proto mi přijde šílené, že to chtějí začít stavět až 2013. Je to skutečně první reálný termín zahájení výstavby (bez změny současné legislativy)?
Podle Béma by v roce 2013 mělo už být hotovo :) "V roce 2013 musí být tato východní stavba pražského okruhu zprovozněna."

http://zpravy.idnes.cz/video-kamiony-by ... _domaci_hv
BTW ( předpokládám, že to asi všichni viděli, ale kdyby náhodou ne :) ) - včera v Událostech, komentářích Veselovský konfrontoval Béma s jeho někdejšími "siláckými" výroky o dokončení okruhu do letoška, k vidění zde:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096 ... komentare/
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

He he, Pavlík mele z posledního. Doufám, že ho v Praze náležitě ohodnotíte a poděkujete mu. :D
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No rádi bychom, ale von sketa už nekandiduje 8-)
1975

Příspěvek od 1975 »

Ano, je to Geroj, ten Veselovský..., že. Na druhou stranu, 512-514 stálo přes 20mld. a stavělo se cca 3 roky. Z veřejných peněz. Za tu dobu nás ale stejnou částku, pokud dobře počítám, stála i Česká televize. Veřejných peněz. A co jsou efektivněji utracené veřejné peníze, to ať už si každý vybere sám :o)

http://zpravy.idnes.cz/video-kamiony-by ... _domaci_hv[/quote]
BTW ( předpokládám, že to asi všichni viděli, ale kdyby náhodou ne :) ) - včera v Událostech, komentářích Veselovský konfrontoval Béma s jeho někdejšími "siláckými" výroky o dokončení okruhu do letoška, k vidění zde:

http://www.ceskatelevize.cz/porady/1096 ... komentare/[/quote]
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Vaši diskusi o úspěchu či neúspěchu toho oného politika při budování DI v Praze jsem Vám z tohoto vlákna vymístil do Praha všeobecně.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Standa

Příspěvek od Standa »

martini píše:Vaši diskusi o úspěchu či neúspěchu toho oného politika při budování DI v Praze jsem Vám z tohoto vlákna vymístil do Praha všeobecně.
Díky! Malá technická - v době přesunu jsem měl rozepsaný příspěvek na vymístěné téma a byl zcela správně zařazen do Praha všeobecně (asi podle použité citace), což se mi moc líbí!
siesa

Příspěvek od siesa »

Jaky vlastne soucasny odhad ceny celeho useku?? Docetl jsem se nekde, ze asi 9,3 mld. Kc za 12,6 km, coz se mi zda byt docela dost. Cim je tato cena zpusobena?
Jarda Š.

Příspěvek od Jarda Š. »

siesa píše:Jaky vlastne soucasny odhad ceny celeho useku?? Docetl jsem se nekde, ze asi 9,3 mld. Kc za 12,6 km, coz se mi zda byt docela dost. Cim je tato cena zpusobena?
Vysoká cena je způsobena hlavně tím, že to bude šestipruh, je tam tunel, dost dlouhá estakáda, velká MÚK, protihluková opatření na velké části trasy a drahé pozemky.
vit.spinka

Příspěvek od vit.spinka »

Jak je to s přeložkou I/12? Počítá se ještě stále s tím, že se bude stavět zároveň s 511?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A taky protihlukové valy, zelené pásy, ekodukty apod.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
obr

Příspěvek od obr »

celá 512-514 dlouhá 23 km stála něco přes 18 mld bez DPH i s těmi tunely, mosty a MUK. Mnohem jednodušší 511 s 12 km (v podstatě náročná jako 512) by měla stát logicky dle současného uvažování tak 5 mld...ten odhad 9,3 je jistě ještě "po staru" :)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Lenny píše:A taky protihlukové valy, zelené pásy, ekodukty apod.
A je dobře, že tam jsou, aspoň to nebrání dalšímu využití pozeků okolo, přece jen jsme u Prahy, resp. dokonce v Praze.
vit.spinka píše:Jak je to s přeložkou I/12? Počítá se ještě stále s tím, že se bude stavět zároveň s 511?
Přeložka I/12 až k Úvalům nijak vysoko v prioritách není, takže nejspíš se s tím nepočítá, i když by to vůbec nebylo špatné... Ale oblasti spíš pomůže zkapacitnění stavby 510, uzel R1×D11 začíná být trochu dost na hraně své kapacity.

K té ceně, dost záleží jestli se jedna o cenu stavby bez DPH (jak uvádějí letáky ŘSD) nebo o cenu celé akce včetně projektů jako položku v rozpočtu SFDI.
obr

Příspěvek od obr »

ještě k té ceně - každý normální ekonom by do nákladů připočetl i ty náklady, které vznikají neustálým zdržováním stavby, tedy nerealizací výnosů/přínosu stavby. Kolik to asi je ? A pak p. ministr má pravdu, že konečná cena vznikne negociací s uchazeči o realizaci.
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“