Maximální rychlost na Pražském okruhu
Re: Maximální rychlost na Pražském okruhu
No jak jinak byste to pravidlo chtěl aplikovat než cedulí začátek/konec obce? Navíc se to netýká jen Prahy, taková D1 vede v délce 12km přes katastr města Brna a skoro 20km přes Ostravu a ani v jednom případě nejde o dálnici v obci z hlediska značení. Když to vezmu do extrému tak kdekoliv jste vždy na katastru některé obce... Spíš by se mělo silně začít uvažovat o zrušení tohoto stupudního pravidla, které je evropským, ne-li celosvětovým unikátem a omezení rychosti tak řídit výhradně číselně SDZ. Slováci to zrušili velmi nedávno, kdy se toho zbavíme u nás když to v Evropě nemá obdoby?
Dálnice v obci, to ještě existuje?
Od té doby, kdy se začátek D1 posunul do Průhonic, žádná dálnice v obci není.
Od té doby, kdy se začátek D1 posunul do Průhonic, žádná dálnice v obci není.
Dálnice už zřejmě ne, nebo si teď nevybavuju. Ale SMV je v obcích spousta a pro ně platí stejné pravidla jak pro dálnice a je to prostě nesystematické s ohledem na zbytek Evropy... Značka SMV má automaticky znamenat 110 ať jsem v obci nebo ne, s tím že ji na MO v Praze nebo jinde doplníme např. značkou 80...
Ono jde hlavně o to, že často tam stejně už jsou nějaká omezení MPR, 80, 60 atd.
Těch míst, kde rychlost snižuje vyloženě značka obce, to budou už naprosté zbytky. Stačilo by doplnit pár značek.
A pak je tu další věc, už to samozřejmě není vyloženě argument, hlídat to má řidič, nicméně ne každé auto toto pravidlo zná a umí číst a MPR v autě uzpůsobit. V autě pak třeba zůstává pořád 110 i ve městě, protože nepotkalo značku s 80.
Těch míst, kde rychlost snižuje vyloženě značka obce, to budou už naprosté zbytky. Stačilo by doplnit pár značek.
A pak je tu další věc, už to samozřejmě není vyloženě argument, hlídat to má řidič, nicméně ne každé auto toto pravidlo zná a umí číst a MPR v autě uzpůsobit. V autě pak třeba zůstává pořád 110 i ve městě, protože nepotkalo značku s 80.
Zeptám se Arame, co že má to zelené auto u tebe v textu znamenat. Lenovo mi napsalo, že nic nenašlo 
Jaké zelené auto kote ?
O žádném nepíšu..
/nebo jsem nepochopil nějaký vtip ?/
/nebo jsem nepochopil nějaký vtip ?/
Arame, jukneš-li na tvůj příspěvek, tak předposlední řádek za čárkou začíná : nicméně ne každé ( tady je jakási značka v malém kolečku a hned za kolečkem slovo auto v zelené barvě a podtečkováním ) auto toto pravidlo zná... Já jsem myslel, že když kliknu na slovo v jiné barvě, takže je to odkaz někam a něco mi to sdělí. Lenovo mi sdělilo, že pro pojem auto nenašlo žádné výsledky...
Tak mi zvědavost nedala a zeptal jsem se 
Za to Aram nemůže a nedivím se, že to nevidí, jde o nativní reklamu. Nejspíš se každému zobrazí jinde. Případné pokračování diskuze na toto téma prosím sem
-
vit.spinka
Zrovna jsem tak dneska koukal na příjezd od D8 do Prahy...
Z dálničních 130 jsou krátce po sobě značka SPMV (IZ 2a) na 110, pak omezení rychlosti (B20a) na 100, pak začátek obce (IZ4a) na 80... A pak měření rychlosti (IP31a) na těch 80.