D6 Cheb-sever – Pomezí, st. hranice
-
Tomas 1975
Re: D6 Cheb-sever – Pomezí, st. hranice
Minimálně v části, kde budoucí komunikace bude využívat těleso Sudetské dálnice by měly být pozemky v majetku státu... Jako konfiskát... Pokud to už někdo nestačil rozkrást...
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
No, víš dobře, jak nás tenkrát honil po zasetém obilí přímo na tělese dálnice ten farmář u Brna 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
-
Tomas 1975
Jo jo to byly časy...
Oni ty zemědělci na Moravě jsou hodně specifický...
Oni ty zemědělci na Moravě jsou hodně specifický...
-
NoOne
- Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany
Existuje jen kratky usek ktery je v trase puvodni sudetske dalnice cca 2.5km za sjezdem na Libou ve smeru na nemecko (usek ze ktereho jsou fotky zacatku stavby v 1938). Jeden smer je jiz vyuzit na stavajici pulprofil, druhy na silnici do obce Briza a dal na Pomeznou.Tomas 1975 píše: ↑27.11.2025 19:58:40 Minimálně v části, kde budoucí komunikace bude využívat těleso Sudetské dálnice by měly být pozemky v majetku státu... Jako konfiskát... Pokud to už někdo nestačil rozkrást...
Na vyznamne casti pozemku by mel mit take stat predkupni pravo ze stavby v 90-tych letech, ale jak je to dnes, netusim.
Na to bych úplně nespoléhal, kdyby byla D6 hotová, objížděla by se D5 s jistotou kvůli kolonám od Loděnice. I bez těch kolon to bude, až bude hotovo po Bochov, severně od Plané včetně do Prahy rychlejší po D6 než po D5.
Na druhou stranu nezapomente, ze se chysta prestavba krizeni D5a D0 a ta by mela kolony na D5 redukovat. Ale D5 bude porad velmi silne zatizena kamiony a jakakoliv oprava o omezeni muze vyhnat tranzit na D6...
Výstup po včerejším jednání na vládní úrovni: Připomněl (myšleno Babiš), že za jeho předchozí vlády se po 32 letech podařilo otevřít 100 kilometrů dálnic, a vyjádřil očekávání, že nejpozději do roku 2029 bude dokončena dálnice z Prahy do Karlových Varů. Česká strana zároveň požádala Bavorsko o investici do přibližně dvacetikilometrové navazující propojky na německém území.
20 km mi nevychází ani k A93 ani k A70. Tak kam ? 
S ohledem na "přiblizně" bych tomu rozuměl od hranic k A93, což vychází na cca 15 km. Mám teda dojem, že jsem někde viděl plán, kde zvažovaný 4pruh nekopíroval B303 po celé délce a naopak to bylo ještě kratší. Ale třeba se pletu.
Snad teda dojde k nějakému zkulturnění hraničního přechodu na naší straně, a nebude to taková škaredá chaotická ostuda, jako na I/48.
-
Tomas 1975
I na Německé straně je rozestavěná původní Reichsautobahn (něco je využito)...
Já lobuji (do roztrhání těla) za odpočívku na západním úbočí Vlčího vrchu u Cetnova

Já lobuji (do roztrhání těla) za odpočívku na západním úbočí Vlčího vrchu u Cetnova
-
NoOne
- Bydliště: In the Czech Republic, yet right in the middle of Germany
Neptletete, tam kde dnes konci 4-pruh to melo pokracovat smerem na Thiersheim. Odpojeni od puvodni trasy cca u dnesni odbocky tim smerem.