[D55] 5507 Babice - Staré Město
Re: [D55] 5507 Babice - Staré Město
Siel som tadial zatial dva krat. Vzdy brdenie na 0 kvoli vahajucemu kamionu. Otras krizovatka
Jezdím přes tu křižovatku několikrát denně (osobákem) od jejího otevření, kamiony tam potkám takřka po každé a tenhle problém jsem měl přesně nulakrát. Naopak lidi, kteří tam naprosto zbytečně zmatkují, někdy i do zastavení s osobákem jsem tam už pár viděl. Ta křižovatka je sice otravná (kvůli kroužení "navíc", což je daň za nedostatek místa) ale zároveň je naprosto jednoduchá, stačí se držet pod cílem na cedulích, nikdy se netlačit dopředu, ale vždy se zařazovat dozadu za jedoucí vozidla.
Jako ja nemam problem ju prejst, pride mi ale vylozene nelogicka to je cele. Dost ludi tam zmatkuje tak na tom nieco bude, malo kto mi pride ze dnes uz sleduje znacky a divaju sa skorej na navigaciu. Ale lepsie jak kruhac 
To je jejich boj. Značení je přehledné.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Nechci se Vás nijak dotknout, ale pokud jste jel po této křižovatce dvakrát a pokaždé jste musel "brzdit na 0", tak jste sám jeden z těch zmatkujících řidičů. Já tama jen dnes jel dvakrát jako takřka každý jiný den a ano, občas je třeba se někomu vyhnout, dost často tam lidi nedodržují přednosti, ale stačí být alespoň trochu obezřetný a žádný Vámi popisovaný armagedon, kdy je třeba tak přehnaně brzdit se tam něděje.
Tak ja som brzdil lebo som musel ze. Ci vy by ste to napalil do kamiona?
Tak jsem si nedávno schválně pořádně zakroužil na velké křižovatce D55x50 a musím potvrdit svůj předchozí příspěvek. Značení po najetí od Brna je opravdu chybné. Tam prostě úplně chybí jeden portál se značkami.
Chtělo by to doplnit ihned po přimknutí pruhu z 50 značky na rozdělení na Zlín a Břeclav. Je to dokonce pro úplně všechna auta z 50 z obou směrů mířící na dálnici do obou směrů. Tohle by se doplnit mělo.
Že má pak jeden krátký průplet (mezi nájezdem z 50 a sjezdem na 50) jen jeden portál se značením, tam to lze pochopit. Ale ten mnou zmíněný nikoli. Jednak je tam značení o dost důležitější a jednak je tam změna pruhů mnohem delší a na návěst není dopředu vidět. Ve všech ostatních případech tam jsou vždy 2 návěsti, jedna předem a druhá u konce rozpletu. Tady nechápu, proč chybí ten první portál.
Já jsem věděl trochu dopředu co očekávat, ale zmatkování jsem při dvojím projetí zrovna zažil. To nebude náhoda ..
Takže Lenny, fakt s tebou nelze souhlasit. Značení není přehledné, resp.část chybí.
A BTW: průplety jsou tu některé velmi krátké, skoro bych řekl sotva použitelné minimum, jsem zvědav na armagedon u Přerova, tam to IMHO bude stokrát horší a více o hubu. Jak bylo někým výše napsáno, křižovatka je použitelná tehdy, když nepotkáváte jiné auto. Vůbec se nedivím, že vzniknou i situace, kdy někdo prakticky zastavuje..
A to píšu jako fanatik do dopravního značení. Tady to (až na chybějící jeden portál) lépe udělat nešlo, o tom žádná. Jde o to, aby tento druh křižovatek na takhle důležitých kříženích prostě nevznikal, nebo to bylo alespoň tak, jak v Ostravě, tam není problém.
Chtělo by to doplnit ihned po přimknutí pruhu z 50 značky na rozdělení na Zlín a Břeclav. Je to dokonce pro úplně všechna auta z 50 z obou směrů mířící na dálnici do obou směrů. Tohle by se doplnit mělo.
Že má pak jeden krátký průplet (mezi nájezdem z 50 a sjezdem na 50) jen jeden portál se značením, tam to lze pochopit. Ale ten mnou zmíněný nikoli. Jednak je tam značení o dost důležitější a jednak je tam změna pruhů mnohem delší a na návěst není dopředu vidět. Ve všech ostatních případech tam jsou vždy 2 návěsti, jedna předem a druhá u konce rozpletu. Tady nechápu, proč chybí ten první portál.
Já jsem věděl trochu dopředu co očekávat, ale zmatkování jsem při dvojím projetí zrovna zažil. To nebude náhoda ..
Takže Lenny, fakt s tebou nelze souhlasit. Značení není přehledné, resp.část chybí.
A BTW: průplety jsou tu některé velmi krátké, skoro bych řekl sotva použitelné minimum, jsem zvědav na armagedon u Přerova, tam to IMHO bude stokrát horší a více o hubu. Jak bylo někým výše napsáno, křižovatka je použitelná tehdy, když nepotkáváte jiné auto. Vůbec se nedivím, že vzniknou i situace, kdy někdo prakticky zastavuje..
A to píšu jako fanatik do dopravního značení. Tady to (až na chybějící jeden portál) lépe udělat nešlo, o tom žádná. Jde o to, aby tento druh křižovatek na takhle důležitých kříženích prostě nevznikal, nebo to bylo alespoň tak, jak v Ostravě, tam není problém.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Značení přehledné je, ale i s navigací, když máte za zadkem někoho nalepeného, znervózníte a chyba je na světě. Ale nejen tady, třeba i na uzlu ve Zbraslavi.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ano, Zbraslav je další takový příklad.
Přesně tyhle situace, kdy musíte hodně a rychle sledovat značení, by měly mít značení co nejvíce. Tady se vyloženě jeden portál (resp.2) neudělaly. V jednom případě to lze pochopit, v druhém v žádném případě. Nechápu.
Na Zbraslavi je naopak dostatek portálů a značek, všimni si, že v úplně každém přimknutí pruhů k sobě je nad hlavou značení, co kam vede, a vidíš tudíž každý "rozplet" dvakrát po sobě. To tady právě postrádám.
Přesně tyhle situace, kdy musíte hodně a rychle sledovat značení, by měly mít značení co nejvíce. Tady se vyloženě jeden portál (resp.2) neudělaly. V jednom případě to lze pochopit, v druhém v žádném případě. Nechápu.
Na Zbraslavi je naopak dostatek portálů a značek, všimni si, že v úplně každém přimknutí pruhů k sobě je nad hlavou značení, co kam vede, a vidíš tudíž každý "rozplet" dvakrát po sobě. To tady právě postrádám.