Průmyslový polookruh (PPO)
Re: Průmyslový polookruh (PPO)
Ale FUJ Arame !!!! 
-
1975
V pátek tam byly dvě nehody, jedna ráno, druhá odpoledne...a to je hned znát....naopak, čtvrtek byl až podezřele klidnej....Lynx píše: ↑28.11.2025 22:03:38 Ad Kbelská - dnes jsem jel po D8 směrem ven z Prahy, na exitu 9 Úžice jsem vyjížděl z dálnice, Po celé délce v protisměru, tedy směrem do Prahy, stála kolona kamionů, která začínala někde v nedohlednu ještě za exitem Úžice. Takže nejméně 15 km dlouhá kolona před Kbelskou.
To jen tak, jak vypadá takový běžný den s Kbelskou. Stačí když se tam stane nějaká menší nehoda, což se stává docela často, a stojí to až bůhví kam.
Díky za info, tak proto to bylo. Myslel jsem si, že je zatím nějaká nehoda.
Jinak já nevím jestli to bylo v pátek "jen 15 km
možná to bylo i víc. 15 km jsem viděl, dál jsem nedohlédnul 
Jinak já nevím jestli to bylo v pátek "jen 15 km
Do "brněnské" reality nás dostane až kolona po exit Roudnice... 
Chlapi, co to tady přivoláváte !!??? 
My nic nepřivoláváme. Jen poukazujeme na to, že Praha se na trávníku svijí jako profesionální fotbalista, zatímco v Brně se hraje rugby... 
Hezké.
Tak nějak to je a ještě 2 roky minimálně bude.
Čímž samozřejmě netvrdíme, že kolona 15 km u Prahy je pohoda a v pořádku.
Čímž samozřejmě netvrdíme, že kolona 15 km u Prahy je pohoda a v pořádku.
Existuje prosím nějaký racionální důvod pro to, aby jižní spojka od Průmyslové, po budoucí křižovatku s MO (tedy cca 600 metrů) již dávno nebyla ve 3 pruzích? Většina tohoto úseku již dokonce existuje jako připojováky, tak proč se to nespojí?
..a nemělo by být toto rozšíření podmínkou pro tunely v Hloubětíně?
..a nemělo by být toto rozšíření podmínkou pro tunely v Hloubětíně?
Ano, ten důvod je velmi prozaický. Nikdo o to neusiloval a neusiluje... 
A nikdo o to neusiloval, protože už 15 let "bude do 5 let" SOKP 511.
A teď pražští zodpovědní tiše doufají, že to SOKP vyřeší, ale těší se marně - zácpy se trochu uvolní na max. 3 roky a budeme tam zpátky. Ideální čas na dostavbu, aby se předešlo následným kolapsům. Takto to ale v Praze nefunguje. Tady musí sdojít k "totálnímu kolapsu", aby někdo uznal, že dopravní stavba pro IAD by mohla mít smysl.
A teď pražští zodpovědní tiše doufají, že to SOKP vyřeší, ale těší se marně - zácpy se trochu uvolní na max. 3 roky a budeme tam zpátky. Ideální čas na dostavbu, aby se předešlo následným kolapsům. Takto to ale v Praze nefunguje. Tady musí sdojít k "totálnímu kolapsu", aby někdo uznal, že dopravní stavba pro IAD by mohla mít smysl.
No jo, jenže z logiky dopravních proudů dává toto rozšíření smysl už od doby otevření štěrboholské radiály... a zatímco dnes je to kvůli pár chybějícím metrům asfaltu peklo, tak po dostavbě tunelů na PPO to bude megapeklo.MPMP píše: ↑1.12.2025 19:32:18 A nikdo o to neusiloval, protože už 15 let "bude do 5 let" SOKP 511.
A teď pražští zodpovědní tiše doufají, že to SOKP vyřeší, ale těší se marně - zácpy se trochu uvolní na max. 3 roky a budeme tam zpátky. Ideální čas na dostavbu, aby se předešlo následným kolapsům. Takto to ale v Praze nefunguje. Tady musí sdojít k "totálnímu kolapsu", aby někdo uznal, že dopravní stavba pro IAD by mohla mít smysl.![]()
Není čas začít bít na poplach a "donutit" tak stavební úřad vydat povolení k tunelům až poté co to zde bude rozšířeno?
Tak snad tunely a oprava nebude realizována ve stejném termínu ? To by přece nevymyslel ani náměstek pro dopravu. Nebo snad ano ? 
Ja ty tunely vnímám jako urbanistický zásah, ne snahu o zlepšení dopravy. Protože pokud by měly něco zlepšit, muselo by být současně plánováno "zmimoúrovnění" Průmyslové a právě ten třetí pruh na ŠR. Takhle je to to samé, jako kdysi snaha o mimoúrovňovou Miletu - za cenu nemalých nákladů vytvoříme zasadní dopravní problém o kus dál. Mimochodem problémy pak podle mě budou dost velké i na Poděbradské před Libeňským nádražím ve směru do centra. Nezbývá než doufat, že se nepoleví s přípravou 520 ve schválené podobě, aby byla nějaká šance na snížení provozu na stávajících silnicích.
Dříve byly kolony na Štěrboholské jen ve špičce. Nyní jsou od rána do večera. Dříve by 511 kolony odstranila, dnes už ne. Po dokončení 511 jen nebudou kolony přes celý den, ale jen ve špičce. Člověk jedoucí od D8, D10, D11, I2 pokud chce dál než na východní část Prahy, tak musí buď Holešovičkami a tunelem nebo nějak centrem a pak přes magistrálu nebo přes MÚK Štěrboholská/Průmyslová. Kolony jsou všude, pokud bude jedna cesta průjezdnější, tak se tam přesune část aut odjinud, plus ti, kteří se snaží kolony různě objíždět.MPMP píše: ↑1.12.2025 19:32:18 A nikdo o to neusiloval, protože už 15 let "bude do 5 let" SOKP 511.
A teď pražští zodpovědní tiše doufají, že to SOKP vyřeší, ale těší se marně - zácpy se trochu uvolní na max. 3 roky a budeme tam zpátky. Ideální čas na dostavbu, aby se předešlo následným kolapsům. Takto to ale v Praze nefunguje. Tady musí sdojít k "totálnímu kolapsu", aby někdo uznal, že dopravní stavba pro IAD by mohla mít smysl.![]()
Jj, michale ! S těmi tunely máš recht. To pomůže těm pár obyvatelům v domech okolo, ale pro dopravu přínos v plánované podobě = 0. Na Poděbradské okolo Harfy je to problém už dneska. Takže potěš koště, má-li to být ještě větší problém...
Samozřejmě, že ty tunely jsou primárně pro obyvatele. Ne pro zlepšení dopravy, A já jsem plně pro, aby bylo město v tomto případě přívětivější k tam bydlícím. Je to tam dopravní stoka alá projekty z 70-80. let 20. století. Ostatně někdy v té době to pravděpodobně vzniklo. Tady fakt bydlet nechceš:
https://mapy.com/s/ketanodaju
https://mapy.com/s/ketanodaju
Já proti tomu také nic nemám, chodím tam občas pěšky, je to peklo. Ale dost mě překvapuje, že se tady má realizovat stavba za několik miliard, aniž by se domyslely její následky na provoz po jejím dokončení. To je to, co se mi nelíbí. Jasně, třeba Blanka je součástí nějakého plánu, takže i když není ten plán dosud realizovaný celý, tak nějaký výhledový stav tady k dispozici je. Ale tady? Udělat Průmyslovou a dodělat ten třetí pruh na ŠR je snadná cesta k vynikající páteřní komunikaci, která by v mnohém mohla za mnohem menší peníz suplovat východní část MO. A čím je MO dražší, tím více bych čekal, že s tímhle řešením někdo přijde. A ono ne...
Vidím to stejně michale ! 
A co se nepromyslelo? To nemyslím nějak útočně nebo ironicky, ale nevidím do toho tak podrobně, takže nevím co je na tom tunelu podle vás špatně?
Na tom tunelu není špatně nic. Problém je, co je za tunelem. Resp. co není. Tedy především Průmyslová, která prostě auta nenakouskovaná dvěma semafory na Kbelské neutáhne a bude se stát až do Hloubětína. A pak se nesmí zapomenout na Poděbradskou. Tu znám jako řidič i jako chodec a obojí je totální průser. Fabriky se zbouraly, silnice se "zklidňuje", ale ulice se širší neudělala. Taková zastávka Kabešova, to je lahůdka pro všechny zúčastněné...
Kolbenova to samé přes kopírák... Řeší se to ad hoc, přitom by to chtělo trochu uvažovat dopředu... Jasně, s hotovou 511 většina čistého OA tranzitu (D, DK, S apod. mířící z D8 na D1) z Průmyslové ubude. A 520 se snad taky dočkáme. Jenže pořád zůstávají problémy uvnitř SOKP, na které s.re pes...
Pokud mají být tunely v Hloubětíně dopravně k něčemu, musí na ně navazovat bezkolizní Průmyslová až po ŠR. A chce to začít chystat Vysočanskou radiálu, ne jen MO... Pokud se to chystat nebude, je to samozřejmě možné, ale nesmí se pak nikdo divit, že doprava v této části Prahy kolabuje, přitom se "postavil tunel v Hloubětíně".
Děkuji za vysvětlení. Jsem rád, že proti tunelu nic nemáte. Je to hlavně pro ty lidi co tam bydlí, něco podobného jako se uvažuje o tunelu V Holešovičkách. To taky dopravně přínosné nebude, ale pro lidi co tam bydlí to bude zásadní. Pokud to tedy někdy bude.
Ty věci okolo evidentně znáte lépe než já, já se tam zas tak nepohybuji. Jezdím občas jen po Průmyslové směr Kbelská a naopak, ale jak to vypadá třeba na Poděbradské nemám přesný přehled. Jen vím, že je tam poměrně bouřlivý stavební vývoj, kdy na místě továren vznikají obytné čtvrti. Jestli tomu nejsou přizpůsobeny komunikace, tak je to samozřejmě smutné. Obecně si nejsem moc jist, že existuje někdo, kdo tohle v Praze koordinuje. Hřib to rozhodně není. Možná Hlaváček, ale to neumím posoudit. Do toho taky moc nevidím.
Ty věci okolo evidentně znáte lépe než já, já se tam zas tak nepohybuji. Jezdím občas jen po Průmyslové směr Kbelská a naopak, ale jak to vypadá třeba na Poděbradské nemám přesný přehled. Jen vím, že je tam poměrně bouřlivý stavební vývoj, kdy na místě továren vznikají obytné čtvrti. Jestli tomu nejsou přizpůsobeny komunikace, tak je to samozřejmě smutné. Obecně si nejsem moc jist, že existuje někdo, kdo tohle v Praze koordinuje. Hřib to rozhodně není. Možná Hlaváček, ale to neumím posoudit. Do toho taky moc nevidím.
michal: Souhlas, bude to jen munice pro odpůrce silničních staveb, kteří to budou interpretovat tak, že ta nová stavba tam "natáhla další auta" a tím se to celé zhoršilo. Ach jo.
Tak jestli chcete přizpůsobovat stavby tomu, co bude říkat Automat apod., tak to můžete rovnou rezignovat na veškerou výstavbu pro IAD. Tohle podle mě není relevantní argument. Ti budou protestovat vždy proti všemu, co se týká automobilismu. Na čemkoliv najdou zásadní chyby.
Realita ale je, že ta stavba pomůže místním a pomůže i průjezdu skrz dvě velké křižovatky, které se stanou částečně mimoúrovňovými.
Realita ale je, že ta stavba pomůže místním a pomůže i průjezdu skrz dvě velké křižovatky, které se stanou částečně mimoúrovňovými.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
To mi také hlava nebere, Poděbradská se zúží na jeden pruh v každém směru, i ve směru z centra (je takových víc míst v Praze), a na druhou stranu se připravuje tunel na Kbelské. Za mě je tunel jen drahé řešení problému s neexistující severní částí SOKP a neexistující SV částí městského okruhu, jež Kbelská nyní supluje.michal píše: ↑5.12.2025 9:58:49 ... A pak se nesmí zapomenout na Poděbradskou. Tu znám jako řidič i jako chodec a obojí je totální průser. Fabriky se zbouraly, silnice se "zklidňuje", ale ulice se širší neudělala. Taková zastávka Kabešova, to je lahůdka pro všechny zúčastněné...Kolbenova to samé přes kopírák... Řeší se to ad hoc, přitom by to chtělo trochu uvažovat dopředu... Jasně, s hotovou 511 většina čistého OA tranzitu (D, DK, S apod. mířící z D8 na D1) z Průmyslové ubude. A 520 se snad taky dočkáme. Jenže pořád zůstávají problémy uvnitř SOKP, na které s.re pes...
Pokud mají být tunely v Hloubětíně dopravně k něčemu, musí na ně navazovat bezkolizní Průmyslová až po ŠR. A chce to začít chystat Vysočanskou radiálu, ne jen MO... Pokud se to chystat nebude, je to samozřejmě možné, ale nesmí se pak nikdo divit, že doprava v této části Prahy kolabuje, přitom se "postavil tunel v Hloubětíně"...
Do budoucna samozřejmě narazíme na problémy s tím, že tunel přivede další dopravu a co už bylo napsáno, tak není dořešený plynulý dojezd k ŠR.
Ale nezbyde než to postavit. Prodloužení MO se pravd. odloží min o 5 let, podle aktivity kterou v tomto směru město (ne)vyvíjí. Abysme nakonec nedopadli tak, že se řekne máte PPO s tunelem, máte SOKP, na Blanku2 zapomeňte nemáme na to a stát nám nepřidá, smiřte se s Kbelskou a Průmyslovou.
Raději bych byl optimistou, ale vzhledem ke koncepčnosti výstavby dopravní infrastruktury v Praze a přístupu vedení města, jsem velmi skeptický k tomu, že se něco změní zásadně k lepšímu.
Jak byste si představovali zkapacitnění průmyslové od Hloubětína po ŠR? Ptám se jako někdo, kdo to tam moc nezná. Podle mapy tam chybí dodělat cca 3 samostatná levá/pravá odobčení a ta komunikace bude kapacitní dost. Vše ostatní je o vhodném seřízení SSZ. Kapacity jako R s MÚK to nedosáhne nikdy, ale nebude spíš problém v tom, co na Průmyslovou navazuje - tedy dvoupruhová Štěrboholská radiála, jak už tu bylo xkrát zmíněno?