Zdopravy.cz

Aktuálně z různých webů o dopravě atp.
Beekee

Zdopravy.cz

Příspěvek od Beekee »

Rozhovor/podcast o pozadí webu s jeho zakladateli Janem a Janem

https://www.lupa.cz/clanky/jan-sura-jan ... -neohrozi/
hyper9

Re: Zdopravy.cz

Příspěvek od hyper9 »

Zajímavý rozhovor, rád jsem si ho poslechnul, díky.

Taky si platím předplatné. Reklamy nemám v PC žádné (AdGuard), tak to beru jako formu podpory pro autory. Myslím, že si to zaslouží. To množství článků každý den je neuvěřitelné. Kdykoliv si otevřu zdopravy.cz, vždy tam najdu něco nového.
Lucien

Příspěvek od Lucien »

Ano, to je pán na svém místě. Nadává lidem a zesměšňuje lidi v diskuzích pod jeho články, nesnese ani trochu kritiky, navíc s velmi zúženým pohledem na politiku. Ten si moji pozornost ani peníze nezaslouží!
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

@Lucien
Jsou 2 vlastníci webu zdopravy.cz: Jan Sůra a Jan Šindelář. Koho z nich máš na mysli?
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

no tento popis sedi zcela na suru
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
pivko

Příspěvek od pivko »

Pan Sůra je autohater, který navíc nesnese jiný názor, než svůj. Kvůli němu beru obsah tohoto serveru s velkou rezervou, byť jinak jsou na něm zajímavé informace.
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

Tak hlavně tohle není Sůraweb. Má 2 majitele a několik dalších autorů.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Napřed si přečte tady info o silnicích a dálnicích a pak o tom napíše článek.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
1975

Příspěvek od 1975 »

..případně překopíruje "tiskovou zprávu", kterou mu předkouše Rýdl a kolektiv:o) Tím neříkám, že jiná média to nedělají, ale je to tedy žurnalistika jako fík:o)
monin

Příspěvek od monin »

pivko píše: 14.12.2025 11:51:42 Pan Sůra je autohater, který navíc nesnese jiný názor, než svůj. Kvůli němu beru obsah tohoto serveru s velkou rezervou, byť jinak jsou na něm zajímavé informace.
Naprostý souhlas. Sám jsem se mu vloni ohradil po emailu ohledně blokace v diskuzi, přičemž jsem si nejdříve naivně myslel, že to je nějaká systémová chyba. Ne, během několika málo minut mi volal, co jsem si to dovolil a jestli vím, co vše dokázal. Po skončení hovoru jsem chvíli lapal po dechu. Byl to neskutečný mix drzosti, arogance a namyšlenosti. Když jsem si mu dovolil připomenout nějaké hodnoty listopadu ´89, jen se mi vysmál, bylo to něco v tom smyslu, a´t si založím nejdříve svůj web zdopravy a tam a´t si píši co chci. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
P_V

Příspěvek od P_V »

Zveřejňování osobních údajů v diskusi, jak píšou v diskusi na lupě, můžu potvrdit. Nedochází k tomu tak často, ale dříve bylo docela běžné číst výpady, že podle IP v instituci XYZ nemají o pracovní době co na práci a vykecávají se na internetu. Nejdál to zašlo u jednoho nešťastníka, na kterého vytáhli jméno a že je postižený.
(a taky tam mám ban :) )
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Proč jsi tam vůbec chodil diskutovat? :lol:
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mts

Příspěvek od mts »

Sůra bude asi nějaký zakomplexovaný ubožák. Jednou mi reagoval na příspěvek, já jsem oponoval, vyměnili jsme si názory ale zcela ve slušnosti. Od té doby mi už žádný příspěvek neprošel, vždy se objevilo jen awaiting for approval ale nikdy se nezobrazil. Od té doby na sůraweb kálím...
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

Tomu se říká emoční nedospělost. Je tam i zbytnělé ego. S těmahle lidma se špatně vychází a jsou dost zátěži pro ostatní. Něco podobného jsem zažil na Letemsvetemapplem.eu. Kradli články, neuváděli zdroje a po velmi slušné diskuzi jen Ban.
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

S popisem psychopata sůry nelze než souhlasit s předřečníky. :D Skutečně jde o zakomplexovaného jedince. Má pravdu v jediném, můžeme si jít založit vlastní server a tam si psát.

Ale za fungování serveru zdopravy jsem rád. :) Druhý zakladatel je naopak výborný a já třeba ihned po přečtení článku poznám, zda to psal Šindelář nebo kdokoli jiný. (chybovost informací, narážky na kdeco, nulová přidaná hodnota článku, atd.)
Sauce

Příspěvek od Sauce »

Souhlasím s většinovým názorem tady. Pro člověka, co přečte jeden dva články zdopravy za měsíc je to asi ok, pro ostříleného čtenáře všeho okolo dopravy je hned vidět zaujatost u článků a narážky... ať se jedná o opovržení silniční dopravou vůbec, jeho pohledem na lokálky (protože jeho názor je ten jediný správný) anebo dost silný politický bias.
Já jsem si v minulosti předplatné zakoupil, to bylo však v době, kdy jsem ještě na tyto problémy nenarazil. Poté, co jsem upozornil na chybovost a v jednu dobu přehánění reklamou, jsem se od diskuzí distancoval.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Na facebooku existuje skupina

Zvopravy.cz
Novinář · 100 % doporučuje · 1 tis. sledujících
Zabýváme se odbornými a pravopisnými chybami serveru Zdopravy.cz a okouzlujícím chováním Jana Sůry. Vaše úlovky můžete zasílat do chatu, pokud si vysloveně nepřejete jinak, zveřejňujeme je anonymně.
10+ příspěvků za poslední 2 týdny

docela zajímavé.
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

Takto vypadá stránka zdporavy.cz u mě v prohlížeči. Moc korun na mě zakomplexovaný sůra nevydělá :) (rád bych podotknul, že na Patreonu nezávislým tvůrcům jinak posílám v celku několik tisíc měsíčně)
Screenshot from 2025-12-18 18-55-46.png
Screenshot from 2025-12-18 18-55-46.png (537.41 KiB) Zobrazeno 781 x
hyper9

Příspěvek od hyper9 »

Čtu si článek na zdopravy.cz a v diskuzi je nezodpovězený dotaz. Tak odpovídám. Asi za půl hodiny se tam objeví další odpověď -- dodatečně schválená moderátorem -- ale ta má původní starší datum. Takže já jsem za blbce, jakože odpovídám na něco, co už bylo odpovězeno dříve.

Tak jsem se rozhodnul, že do diskuzí nic psát nebudu a příští rok už jim nezaplatím příspěvek. Ale pořád ten web zůstává dobrým zdrojem informací o tom, co se právě děje.
darwousek

Příspěvek od darwousek »

Jako zdroj informací dobrý, když tedy pomineme občasné pravopisné chyby. Ale diskuze je na úrovni facebooku... U článků které mě tématem fakt zaujali si diskuzi občas pročtu ale přispívat tam by mě ani nenapadlo.
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
kot

Příspěvek od kot »

Darwousku, pravopisné chyby se vyskytují i zde na foru... :lol:
Aram96

Příspěvek od Aram96 »

Ale tady nejsme redaktoři.
kot

Příspěvek od kot »

Arame, samozřejmě souhlas ! To byl jen malinkatý šťouchaneček do kolegy...
Sopko2

Příspěvek od Sopko2 »

Za mě web zdopravy.cz nejlepší a pokud vím o nejčtenější český dopravní web, vždycky tam najdu něco zajímavého z problematiky. Popravdě příspěvky výše a hejty na autory webu mě překvapují, ale jestli vám obsah nevyhovuje nebo nelíbí, nemusíte ho přece číst. Diskuse pod články bohužel ukočírovat v normě bývá všude, zdánlivá anonymita internetu bohužel některé uživatele vede k vyřizování si účtů nebo útokům na redaktory.
Martin96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin96 »

Já jsem dostal ban na jejich FB stránce potom, co jsem lajknul satirickou stránku Zvopravy.cz. Snad u každého článku mají nějakou chybu, ať už věcnou, nebo pravopisnou. A reklam mají na mobilní verzi víc než dost...
Odpovědět

Zpět na „Internet“