Takze ceske dalnice ztratili na ekologicnosti, protoze uz netvori les.
[D1] 0136 Říkovice – Přerov
Re: [D1] 0136 Říkovice – Přerov
Vypadá to, že na otevřenou dálnici se chce jet podívat celý Přerov i okolí...

- Přílohy
-
- Přerov.jpg (202.45 KiB) Zobrazeno 1794 x
Kdy se otevře ten dočasně zavřený pás u Lipníka? Který se ve směru na Přerov objížděl kolektorem... Díky.
Dneska se to zprovozní. Zatím se čeká na odstranění stanu:
Provoz na D1 od Vyškova vzrostl prakticky hned po otevření.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Michale, tak to není. Je to jen to, čeho jsem se obával. Přerušila se Původní trasa od OC a všechno tak od OC konci v Predmosti. Nehne se to nikam, z centra jsem to.musel vzít novou spojkou pres areál Emosu. Celou dálnici jsem projel a nasnimal, ta OK PR sever zas tak hrozná neni.Uvidime, až se to tam všechno nahrne...
Tak stan právě "odjel" a čeká se na puštění provozu směr Brno.
A do zprovoznění směru od OV konci v Predmosti i tento směr... Na estakadu musí nové odbočit z dálnice doprava a ne doleva jako dosud. Pak skončí v ulici Prostějovské a U Pošty...
Je 17:12 a právě vjelo první auto na hlavní trasu i ve směru na Brno. V tomto okamžiku je tedy zprovozněna D1 v celé délce v obou směrech 
Zároveň koukám uzavřeli ten sjezd co jsi tu dával foto... Hádám, že budou dodělávat dopravní značení?
To je služební sjezd, ten už bude uzavřený natrvalo.
A vypadá to, že omezení u Lipníku je už taky pryč...
Teď jsem to projel i za tmy, to bloudění řidičů v exitu Přerov sever je značné.... Jdu zpracovat natočené průjezdy...
Ještě poslední dotaz mimo tento úsek - jak je na tom dopravní značení u Lipníku - už tam jsou tabule určující směr Brno po D1, nebo se to bude teprve osazovat?
Ty už jsou tam několik dní, Přerov tak byl díky tomu ucpaný mnohem více než dříve. Bylo i podstatně víc nehod, o změně značení nevěděli ani na DI Přerov. Až jsem to řekl v úterý u piva mému známému dopravnímu policistovi a ten byl pak druhý den hvězdou ranní porady, kde se řešilo, proč je naráz Přerov tak exponovaný. To samé už bylo od začátku týdne u Vyškova....
Průjezd nově otevřeným úsekem D1 z exitu Přerov jih na exit Přerov sever a zpět s pořádným zakroužením po KO v exitu Přerov sever:
https://youtu.be/gftPFWlrBK0
https://youtu.be/gftPFWlrBK0
Chvíli trvalo než se přesměrovala doprava za asistence policie.
D47 už máme, teď ještě D48
Já se fakt těším, i když mi bude chybět ten klid a prázdná dálnice mezi Lipníkem a Přerovem 
EDIT: Dopravniinfo.cz si ve 20:26 stále nevšimlo, že je D1 v provozu. Stále je jen čárkovaně.
EDIT: Dopravniinfo.cz si ve 20:26 stále nevšimlo, že je D1 v provozu. Stále je jen čárkovaně.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Zas bude pro změnu klidnější obchvat Olomouce a D46. Tam to bude znát nejvíc.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
A je to tu
Morava 14.8km rozestavěné dálnice
Čechy 140km rozestavěné dálnice
Morava 14.8km rozestavěné dálnice
Čechy 140km rozestavěné dálnice
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Kdo si s takovou blbostí dává práci? 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Tak zrovna ozkoušeno a je to tak, jak jsem předpokládal. Mapy.com mi pro trasu PV-Zlín nabízí preferovanou trasu právě přes Tovačov s nájezdem na Přerov-západ. Cestu přes Kojetín jsem pak "vynutil" vložením průjezdného bodu.
Tedy tento slavný "obchvat Tovačova" (dnes jsem to četl asi stokrát. Jestli to má být "humor", pak asi neplatí zlaté pravidlo o opakovaném vtipu...?) je pro Tovačov spíš danajským dárečkem potenciální indukce dopravy na průtahu.
Samozřejmě vyklikaná relace PV-Zlín reprezentuje více potenciálních dopravních relací.

Jsem chodec, řidič, cyklista, cestující VHD. Get over it.
Akorát je zajímavé, že z Přerova je směr na Prostějov z D1 návěstmi trasován z MÚK Přerov-sever po II/150 přes Dub, kde v Brodku u PR nepodjedou kamiony pod mostem a musí oklikou po rozbitých trojkách přes Citov. Naopak z D46 v Prostějově je Přerov trasován přes Tovačov. Na KO v exitu Prostějov-centrum směrovky vůbec cíl Přerov přes Dub neznají. Pro mě je preferovaná cesta vždy přes Dub, krásná, kvalitní rovná silnice (vedená po trase zde dokončené Dálkové silnice Plzeň - Mor. Ostrava), bez těch zatáček na rovině a provozu NA jako přes Tovačov...
Tady ještě jeden dnešní průjezd novou dálnicí. Opět od Říkovic, ale se sjezdem a opětovným nájezdem v MÚK Přerov-západ a projetím sjezdové větvě na budoucí D55 do Olomouce na exitu Přerov-sever. Pak je průjezd veden od Olomouce přes křižovatku Přerov-sever směr Přerov až k estakádě v Předmostí. Zrovna se zahrazoval původní nájezd na estakádu od Olomouce a sil. I/55 zde byla zaslepena...
https://youtu.be/LzxzPbgTwO8
https://youtu.be/LzxzPbgTwO8