Pokuty, BESIP a související
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Re: [D48] Frýdek-Místek, obchvat
Odrazky nikdy nejsou zbytečné. Když musím jet pouze s tlumenými, skvěle to pomáhá. I to přejíždění odrazky je k něčemu dobré. Sice nepříjemné při neustálém předjíždění, ale dokáže to trknout řidiče, když nedává pozor nebo usíná.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
taktéž mě šokoval mapman s tím ustupováním od osazování odrazek, za mě jsou důležitý bezpečnostní prvek zejména na silnicích ale i na dálnicích, pokud jedu v noci delší trasu a hlavně pokud jedu za hustého deště či mlhy apod. mrzí mě, že se od nich ustupuje, za mě je to krok zpět ... naprostý souhlas s Honey72
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Souhlas, ta informace o odrazkách je šokující.
Když jedu v místech, kde jsou osazené, jsem vždycky nadšený a říkám si, že by to mělo být všude.
Asi se šetří, no.
Když jedu v místech, kde jsou osazené, jsem vždycky nadšený a říkám si, že by to mělo být všude.
Asi se šetří, no.
No jo .. BESIP .. zrušíme odrazky a všude dáme 70 a kruháče. BESIP to je bezpečnost sama.
Přitom zrovna ty odrazky mi přišly takový výsadek ČR, že to je taková první věc, kterou "platíme" a děláme navíc oproti obyčejné silnici. Někdo má zase osvětlené MÚK na dálnicích, někdo celé dálnice. No .. dlouho nám to nevydrželo.
Nicméně věřím tomu, že náklady na údržbu musejí být nemalé. Ovšem za mě to na obyč silnici může klidně zachraňovat životy. 
Přitom zrovna ty odrazky mi přišly takový výsadek ČR, že to je taková první věc, kterou "platíme" a děláme navíc oproti obyčejné silnici. Někdo má zase osvětlené MÚK na dálnicích, někdo celé dálnice. No .. dlouho nám to nevydrželo.
Re: Pokuty, BESIP a související
Na silnicích v Česku letos zemřelo 427 lidí, nejméně od roku 1961
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-na ... 1-40555451
To je výborná zpráva, že klesá počet smrtelných nehod.
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-na ... 1-40555451
To je výborná zpráva, že klesá počet smrtelných nehod.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
A stejně si někdo dovolí tvrdit, že dokončené dálnice jsou pro státní pokladnu už jen a jen výdaje na její údržbu. Ale zapomíná se právě na to, kolik se ušetří životů, často pro ekonomiku důležitých lidí a kolik musí stát vydat na dávky jejich rodinám. Kolik se ušetří na léčbě zraněných, na zásazích IZS, na odstraňování škod po nehodě včetně likvidace ekologických škod. Kolik ušetří pojišťovny všeobecně, nejen na škodách, ale hlavně na doživotních zraněných. A v poslední řadě, kolik se ušetří na léčbě nemocí z hluku a zplodin v obcích, přes které vedou staré silnice. Nepočítaje zranění chodců.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Kdy by mělo dojít k vyhodnocení MPR 150 na D3 ?
A kdy k vyhodnocení sčítání dopravy?