[D55] 5506 Napajedla - Babice
Re: [D55] 5506 Napajedla - Babice
To jsou snad halucinace uměláka...
"most má rozpětí 115 metrů, což z něj dělá po mostu Vysočina (426 metrů) druhý nejdelší na Moravě."
netrefil ani rozpětí pole Vysočiny, ani most s maximální délkou
"most má rozpětí 115 metrů, což z něj dělá po mostu Vysočina (426 metrů) druhý nejdelší na Moravě."
netrefil ani rozpětí pole Vysočiny, ani most s maximální délkou
Zatím není D55 delší o 495 m. Dálnice začíná až ta touto stavbou.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Triklinický
To je neuvěřitelný, by mě zajímalo kdo to na FB ŘSD píše, to byla strašná zmatlanice "půl kilometru dlouhý most", evidentně dotyčný absolutně netuší, nedávno zas tvrdili že tunel Homole bude 800m dlouhý...
O definování v čem (rozpětí) je druhý nejdelší na Moravě ani nemluvě
Jinak na zdopravy kdoví kde se stala chyba, čekal bych že Kupka neřekl délku mostu Vysočina, tu si hádám do závorky doplnila redakce...
Jinak kdyby to byla celková délka mostu, tak samozřejmě je na Moravě minimálně 7 estakád přesahující délku 700m...
O definování v čem (rozpětí) je druhý nejdelší na Moravě ani nemluvě
Jinak na zdopravy kdoví kde se stala chyba, čekal bych že Kupka neřekl délku mostu Vysočina, tu si hádám do závorky doplnila redakce...
Jinak kdyby to byla celková délka mostu, tak samozřejmě je na Moravě minimálně 7 estakád přesahující délku 700m...
Zjevně řeší rozpětí hlavního pole, které je u mostu Vysočina 134 m, u tohoto na D55 115 m, např. u mostu přes Moravu na D2 je to 80 m atp. Ale tu citaci by teda měli zvládnout líp...
(jste mě předběhli
)
Pokud jde o nejdelší most na Moravě, tak když se omezím jen na mosty přes řeku a jen na D1, tak Dluhonice (Bečva) 900 m (zatím mimo provoz), nebo v Ostravě (Opava), cca 720 m.
Pokud jde o nejdelší most na Moravě, tak když se omezím jen na mosty přes řeku a jen na D1, tak Dluhonice (Bečva) 900 m (zatím mimo provoz), nebo v Ostravě (Opava), cca 720 m.
Proc je sveden stale provoz na kruhovy objezd. Dopravní info kamery
Na mapy.com byla uzavírka mostu až do dnešních 7:00... Není to poprvé kdy se avizuje slavnostní zprovoznění a přitom se provoz pustí až někdy v noci nebo další den ráno. Pro řidiče by bylo fér kdyby to ŘSD příště napsalo veřejně...
Takový hloupý dotaz. Původní silnice I/55 byla uzavřena ihned kvůli stavu mostu přes Moravu. Je rekonstrukce toho původního mostu součástí stavby dálničního mostu, že k uzavírce došlo současně? A je nějaký harmonogram oprav?
Nejsem stavař, neznám normy, jsem jenom fanoušek 
Původní silnice byla uzavřena ihned kvůli tomu, že není potřeba pro provoz. Součástí dálniční stavby oprava není. Projekt na opravu je připraven, ale spustí se zřejmě až někdy za dva roky, až bude zase potřeba pro provoz (i v rámci stavby navazujícího úseku).
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Ještě přidám videoreportáž z otevření mostu
https://www.youtube.com/watch?v=WqcPUyaWl9E
https://www.youtube.com/watch?v=WqcPUyaWl9E
Stav vykoupených pozemků
U 1. etapy konečně určitý posun, ale rozhodně ne takový, aby se začalo stavět příští rok
plné rozlišení:
stav k 14.12.2025
stav k 23.12.2024
stav k 1.1.2024
stav k 8.1.2023
stav k 9.1.2022
stav k 28.12.2020
stav k 23.12.2019
stav k 1.1.2019
stav k 19.12.2017
náhled:
U 1. etapy konečně určitý posun, ale rozhodně ne takový, aby se začalo stavět příští rok
plné rozlišení:
stav k 14.12.2025
stav k 23.12.2024
stav k 1.1.2024
stav k 8.1.2023
stav k 9.1.2022
stav k 28.12.2020
stav k 23.12.2019
stav k 1.1.2019
stav k 19.12.2017
náhled:
Přeji všem pohodové Vánoce. Přidávám ještě průjezd po novém mostě přes Moravu ve směru od Zlína, či Přerova. Natočil jsem to ještě před Vánoci, ale v té hektice nebyl vůbec prostor to nějak zpracovat... Takže nyní máme průjezdy z obou směrů kompletní:
https://youtu.be/fw8DqSxd4u0
https://youtu.be/fw8DqSxd4u0
Nemá někdo info, jak je to se zpoplatněním čerstvě otevřeného úseku? Podle https://edalnice.cz/kde-plati/index.html#/road_map by měl být celý úsek mezi exity 30 a 34 bez poplatku. Ale dle dopravního značení je 32 - 34 zpoplatněný. Nedává mi to moc smysl, zvlášť když starý most přes Moravu je zavřený a člověk tam potom musí zase vykličkovat na starou silnici přes Kvítkovice...
Dle tohoto článku:mrakotal píše: ↑7.1.2026 12:25:00 Nemá někdo info, jak je to se zpoplatněním čerstvě otevřeného úseku? Podle https://edalnice.cz/kde-plati/index.html#/road_map by měl být celý úsek mezi exity 30 a 34 bez poplatku. Ale dle dopravního značení je 32 - 34 zpoplatněný. Nedává mi to moc smysl, zvlášť když starý most přes Moravu je zavřený a člověk tam potom musí zase vykličkovat na starou silnici přes Kvítkovice...
https://www.idnes.cz/zlin/zpravy/dalnic ... pravy_stoj
...
„Z rozhodnutí ministra dopravy Ivana Bednárika jsme připravili úpravu dopravního značení tak, aby byl od ledna celý obchvat Otrokovic bez poplatku, stejně jako jsme vyjmuli ze zpoplatnění obchvat Přerova na D1 do 3,5 tuny,“ sdělil mluvčí ministerstva dopravy František Jemelka.
...
Je celý obchvat bezplatný. Nový most taky, mj. protože aktuálně v něj přechází stará I/55 a nejde se mu tedy vyhnout.
Nový most byl bez poplatku i před tím, zpoplatněná D55 (dle dopravního značení) začíná až za mostem. Stejně tak když člověk jede od Zlína tak vpravo na Kroměříž je značka bez poplatku, o kousek dál nájezd směrem na UH je s poplatkem. (Jel jsem tudy v neděli 4.1.)
Každopádně díky za odkaz, o článku jsem nevěděl.
Každopádně díky za odkaz, o článku jsem nevěděl.
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Blbost největší. Tihle řidiči, kteří na jednom exitu najedou, pak se šourají 2,5 km k druhému, kde zase sjedou, jsou brzdou plynulé jízdy. Dálnice jsou primárně určené pro dálkovou jízdu a nemají suplovat obchvaty. Dokud nebude D55 souvislá, tak to znát nebude, ale později ano.
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
Ale ono se tady nic takového neděje. To spíše na 5504.
Původně jsem chtěl s Lennym nesouhlasit, ale pak jsem se podíval kde je 5504 a můžu to jenom připodepsat. Specielně, když se v Trelleborgu/Tomě střídají směny, tak je to o život, posílají to tam z připojováku hned na začátku, zato v šedesátce a speciálně směr od Zlína, který je ještě do kopce je výživný.
Co s tím ale netuším.
Co s tím ale netuším.
Osadit balisety do půlky připojováku.
Ve směru na Hulín by šlo propojit přídatné pruhy, je tam široká zpevněná krajnice.
Ve směru na Hulín by šlo propojit přídatné pruhy, je tam široká zpevněná krajnice.
Tak jsem si tak včera při průjezdu přes Weinviertel a při pohledech na ty opakovaně se sesouvající a upravované svahy představoval to plánované veledílo u Spytihněvi. A jsem na to teda fakt zvědavej...
27 se asi začne... ale úsek je stále rozdělen na dvě etapy! Takže začne se na obou? Nebo se udělá úsek od mostu po fartru (tak jak je v plánu, že u fatry za estakadou bude provizorní sjezd na starou).
Už z toho že je tento krátký úsek rozdělen je jasné že se nepočítá se spuštěním naráz. Takže k termínu uvedení do provozu 2029 jsem skeptický.
Mělo by se stavět a zprovoznit najednou.