Čadca, Bukov - Svrčinovec (v provozu)

Vše o výstavbě, provozu a údržbě této slovenské dálnice.
Odpovědět
pjezek164

Re: Čadca, Bukov - Svrčinovec (v provozu)

Příspěvek od pjezek164 »

U dálničních obchvatů měst by mělo být její použití pro ty, kteří potřebují jen objet město, zdarma. Asi místní radní neumí argumentovat.
Myscho

Příspěvek od Myscho »

Nechal by so to bez poplatku, kým je to úsek nepripojený k zbytku siete. Je to cca 6km, ktoré by Čadci a Svrčinovcu dosť pomohli. Potom nadväzuje ten polprofil do Poľska, ktorý je platený (a tiež je to na zváženie).
+ stále sa to dá nechať bez poplatku pre osobné autá a mýtne nechať
xsedivy

Příspěvek od xsedivy »

Ja by som nenechal bez poplatku nic. Skratka 0 vynimiek vsade plosne. Nevidim k tomu ziadny rozumny dovod aby ten kto chce pouzivat D/R neplatil
kot

Příspěvek od kot »

Jj, přesně tak ! A nejen v SR, ale i u nás... :ok:
mts

Příspěvek od mts »

Promíjení poplatků přitahuje populisty jako ho*no bílou košili.
andremarek

Příspěvek od andremarek »

Také nejsem moc příznivcem výjimek, ale v tomto případě je to fakt otázka. Je to dost využívaný přístup do regionu od Jablunkova, po otevření rychlostní silnice 68 je to prakticky nejlepší trasa z půlky Moravy a vede to do míst, kam směřuje dost turistů a kam nevedou další dálnice na Slovensku - celá Orava, Žilina, Rajecká dolina, ev. i Martin a Turčianské Teplice (tam je otázka zda se vyplatí nový tunel, nebo stará cesta kolem Strečna).
Veškerý tento provoz pak projíždí přes strašnou cestu Svrčinovcem a přes centrum Čadce. Je to naprosto zbytečné, kvůli pár km dálnice.
Ještě absurdnější je situace, pokud člověk jede s vozíkem - na Slovensku se totiž platí i za vozík, což jsem vůbec nepochopil. Když tam pro něco jedu na otočku, absolutně se to na jeden den nevyplatí.
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

A já debil platil pokutu za nezaplacený úsek, protože jsem před tím poslouchal Ráže, který tvrdil, že bude zdarma. No jo, nezkontroloval jsem si to na webu...
Další jízdu jsem absolvoval do Kysuc po staré. Dálniční známku budu kupovat, až bude delší ucelený úsek, teď to postrádá smysl.

Výjimky ve zpoplatnění by ideálně být neměly.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

andremarek píše: 14.1.2026 9:51:54 Také nejsem moc příznivcem výjimek, ale v tomto případě je to fakt otázka. Je to dost využívaný přístup do regionu od Jablunkova, po otevření rychlostní silnice 68 je to prakticky nejlepší trasa z půlky Moravy a vede to do míst, kam směřuje dost turistů a kam nevedou další dálnice na Slovensku - celá Orava, Žilina, Rajecká dolina, ev. i Martin a Turčianské Teplice (tam je otázka zda se vyplatí nový tunel, nebo stará cesta kolem Strečna).
Veškerý tento provoz pak projíždí přes strašnou cestu Svrčinovcem a přes centrum Čadce. Je to naprosto zbytečné, kvůli pár km dálnice.
Ještě absurdnější je situace, pokud člověk jede s vozíkem - na Slovensku se totiž platí i za vozík, což jsem vůbec nepochopil. Když tam pro něco jedu na otočku, absolutně se to na jeden den nevyplatí.
To je fakt, nač kupovat na 1 den, to už rovnou na 10d. Tam je ten rozdíl opravdu extrémní.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Odpovědět

Zpět na „D3 (SK)“