[D5] Odpočívky obecně - stav, výstavba, rekonstrukce
Re: Dálniční odpočívky všeobecně
Tohle napsal Radek Mátl už koncem ledna, že se začne za pár týdnů .... Takže snad je to teď otázka spíš dnů, doufejme.
Radek Mátl
@MatlRadek
11:02 PM · Jan 24, 2025
ŘSD uzavřelo smlouvu se sdr. STRABAG SIS a.s. a SUPTel a.s. za nabídkovou cenu 647,9 mil. Kč bez DPH s dobou výstavby 330 dní na realizaci stavby “D5 modernizace odpočívky Rozvadov”. Realizace stavby bude zahájena během pár týdnů. Po modernizaci zde bude mj. 509 stání pro NA.
Radek Mátl
@MatlRadek
11:02 PM · Jan 24, 2025
ŘSD uzavřelo smlouvu se sdr. STRABAG SIS a.s. a SUPTel a.s. za nabídkovou cenu 647,9 mil. Kč bez DPH s dobou výstavby 330 dní na realizaci stavby “D5 modernizace odpočívky Rozvadov”. Realizace stavby bude zahájena během pár týdnů. Po modernizaci zde bude mj. 509 stání pro NA.
Re: [D5] Odpočívky obecně - stav, výstavba, rekonstrukce
https://letaky.rsd.cz/Upload/Odpocivky/ ... :05:49.967
Vývoj u plánované odpočívky Mýto žádný. Leták z 2023.
Co mě ale zaujalo, je situování dvou míst pro autobusy na odpočívce VLEVO. To je myšleno vážně? Který magor by tam odstavil autobus s lidmi ?
Tohle mi přijde naprosto nevyhovující umístění. Pro cokoli.
Vývoj u plánované odpočívky Mýto žádný. Leták z 2023.
Co mě ale zaujalo, je situování dvou míst pro autobusy na odpočívce VLEVO. To je myšleno vážně? Který magor by tam odstavil autobus s lidmi ?
To je vcelku jedno, protože tahle odpočívka v téhle podobě nevznikne. Odpor obce a další...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A v čem je problém v tom situování stání na levé straně?
Jinak tahle odpočívka vypadala ze začátku velmi slibně, protože nebyl indikován odpor. Ten přišel až později.
Jinak tahle odpočívka vypadala ze začátku velmi slibně, protože nebyl indikován odpor. Ten přišel až později.
R48 -> D48 se podařilo!
Přiznám se Arame bez mučení, že jsem problém stání autobusů rovněž neodhalil ...
Cestující to budou mít na záchod dál, s přecházením, můžou zabloudit apod, prostě komplikace a zdržení pro řidiče.
Jde mi o umístění míst pro BUSy hned na samotném hlavním příjezdu z dálnice. Kdejaké auto tam teprve zpomaluje a rozhlíží se, kam jet. Všechny kamiony budou projíždět přímo kolem nich, rovněž ještě ve vyšších rychlostech. A tam se mají motat lidé z autobusu (ano občas se kdekdo motá všude možně kolem busu).. nehledě na to, že to je nelogicky daleko od WC.
Asi je tedy po problému, což je ale velká škoda pro odpočívku a pro D5.
Nicméně umístění těch dvou míst by mělo být rozhodně přimknuto k těm dalším dvěma, tak jako na straně vpravo.
Asi je tedy po problému, což je ale velká škoda pro odpočívku a pro D5.
Nicméně umístění těch dvou míst by mělo být rozhodně přimknuto k těm dalším dvěma, tak jako na straně vpravo.
Tak to je mazec.
Na návěstech odpočívek s volnými místy pro NA svítí tou dobou cca asi -72.
Na návěstech odpočívek s volnými místy pro NA svítí tou dobou cca asi -72.
Hlavně kam se ty kamiony přesunou po dobu výstavby, na to jsem zvědavej...
Ale nikdo nemůže rejpat, že se současná plocha dostatečně nevyužívá...