správné odkazy na Youtube

Aktuálně z různých webů o dopravě atp.
butrus

Re: D35 Džbánov - Litomyšl

Příspěvek od butrus »

Honey72 píše: 15.2.2026 16:22:52 Butrusi, každý to tam dát tímto způsobem neumí a nevím proč, ale občas to nejde ani mě :)
Prostě ručně všechno krom toho prvního identifikátoru smazat.
Mimochodem, Firefox by měl umět kopírovat odkazy bez "tracking"...
butrus

Re: správné odkazy na Youtube

Příspěvek od butrus »

kot píše: 17.2.2026 17:41:58 butrusi, tady někdo sleduje / jen / tebe nebo každého na tomto fóru ? Jen abych se na to připravil... ;)
Někdo sleduje, kdo sdílí s kým odkazy na určité video.
Je to jeden z mnoha vstupů, podle kterých korporace jako je Google (ale třeba i český Seznam) vytváří digitální reprezenace reálných sociálních sítí, tj. toho, jak (skrze jaké téma) jsou lidé spolu spojeni.

Výsledek je použit k různým účelům, např. cílení reklamy, ale nejen. A lze to zneužít k mnoha věcem...
butrus

Příspěvek od butrus »

Apofis74 píše: 19.2.2026 11:22:14 No nevím. Mám nějaké návyky. Peníze utrácím za to za co chci. A jsem i možná rád když dostanu nějaký návrh který mi někdo nabídne a nemusím to zbytečně hledat. Když nic nepotřebuju tak to samozřejmě ignoruju když si myslím že bych to mohl potřebovat uvítám cílenou reklamu. Co je proboha na tom tak závadného???
Jak napsal Null, nejde o Vás/o Tebe, jde o celek, o sítě vztahů a témat mezi lidmi.

Horší než normální reklama je např. politická manipulace a bohužel tato data jsou použita k masové, ale cílene propagandě skrze "sociální" sítě, atd. Jde to až do takových detailů, že jsou lidé rozkategorizováni podle toho, jak emočně reagují a podle toho je na ně cílená manipulace.
kot

Příspěvek od kot »

Solo píše: 21.2.2026 17:10:22 Zaváděného na tom není nic. Jen někteří jedinci si myslí, že zrovna ty jejich citlivá dát chce korporat kvůli nim a přitom netuší, že korporátu jsou úplně volní a jsou pro něj jen objekt, kterému se dá vnutit efektivnější reklama. Jinak i ti nejlepší z nás nejsou schopni reklamě odolat, i když si myslí že ano, ta podprahovost je dávno dokázaná, minimálně v tom jak se buduje povědomí o značce. Tomu se uniknout prostě nedá.
Solo souhlas ! :D
Odpovědět

Zpět na „Internet“