Je postaven, ale není otevřen. Takže tudy ne!Mario píše:Tak se i já Pardubák konečně snad v noci projedu novým okruhem, ale chci se zeptat, je, nebo není postaven EXIT 5 mezi obcemi Dolní Břežany a Písnice? Navigace mě tam vede, měl bych tam na okruh najíždět ale v letáku to vypadá, jako by se teprve stavěl... Díky!
Provoz na jižní části D0 (D1-D5)
Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Přesněji je uzavřen betony, takže se nedá žádným způsobem použít.
Místo něho asi nejlépe použít Vestecký přivaděč.
Místo něho asi nejlépe použít Vestecký přivaděč.
R48 -> D48 se podařilo!
Díky! Když už jsme u toho, proč je uzavřen, když je postaven? 
Tak jsou tu první čísla! Tunel 513 v pondělí 30 (půl dne), úterý a včera 50 tis. vozidel za 24h.
-
dubnic
- Kontaktovat uživatele:
Je to řešeno v tomto vlákně. http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=60&t=762Mario píše:Díky! Když už jsme u toho, proč je uzavřen, když je postaven?
Už to tu bylo. Vyžádala si to Písnice, která nemá obchvat, aby se z průjezdu obcí nestala další radiála.Mario píše:Díky! Když už jsme u toho, proč je uzavřen, když je postaven?
50 tisíc, to je dobrý eště, počítám že se to během měsíce celkem ustálí, jsem zvědavej jestli se to bude vůbec nějak lišit. Teď jsem se k těm počtům přidal taky, trasa Ruzyně - Průhonice trvala 22 minut, no prostě paráda...hh píše:Tak jsou tu první čísla! Tunel 513 v pondělí 30 (půl dne), úterý a včera 50 tis. vozidel za 24h.
WOW !!mapman píše: trasa Ruzyně - Průhonice trvala 22 minut, no prostě paráda...
Budu šťouravej, první čísla sem psal už včerahh píše:Tak jsou tu první čísla! Tunel 513 v pondělí 30 (půl dne), úterý a včera 50 tis. vozidel za 24h.
Ale jinak provoz je to pěknej....
Správně, jen šťourej! Honza to evidentně nečetl, jen to sem zkrátka postnul, bůhví jestli si přečte i tohleToxy píše:Budu šťouravej, první čísla sem psal už včera
12000 nákladních a 4000 dodávek, to už je celkem masoToxy píše:Osobní: 31620
Nákladní: 10691
Dodávka: 4176
Nákl. s přívěsem: 1641
Motorka: 775
Autobus: 58
Beru argument naloženého kapiónu a také, že se jezdí 70 místo 80. Ale (hlavně pro jiné horliče proti omezení) je také dobré si spočítat, kolik málo sekund se uspoří 100 místo 80 ...egelebege píše:Některý auta zbrdí až na 70km/h a to naloženýmu kamionu, kterej potřebuje udržet aspoň tu osmdesátku moc nepomůže. Stovka by byla ideální.
To je takovej kvaziargument, to bychom takhle mohli jezdit pořád 20 km/h nebo za oceán lodí, že je to o jenom pár dnů pomalejší. Vždyť jde o zkrácení jízdní doby a zjemnění jízdní dynamiky. Palivo neušetřím a ušetřeného času si pravidelnou jízdou všimnu. Dneska jsem jel 514+513, v tunelech dle tachometru 86-88 km/h a je to opruz, oproti Panenský a Libouchci to je fakt roura. Až tam pojedu v noci, tak si díky všudypřítomnýmu osvětlení ani snad nevšimnu, že jsem v tunelu
Takovej Valík a 80, to je vážně teror už.
Btw, na celým okruhu na dvou pruzích by měl být permanentní zákaz předjíždění kamionů 6-22h!
Btw, na celým okruhu na dvou pruzích by měl být permanentní zákaz předjíždění kamionů 6-22h!
Nebylo by rovnou lepší zakázat jim tam vjezd úplně?martin píše:Btw, na celým okruhu na dvou pruzích by měl být permanentní zákaz předjíždění kamionů 6-22h!
Tak není to příjemné když se tam ti kamionisti předhánějí, ale na generální zákaz bych to neviděl, od toho je tam ta liniovka, která má do Vánoc začít naplno fungovat. S těmi zákazy se bude operovat podle aktuálních intenzit...
Ještě se teda vrátím k té rychlosti v tunelech, v zemích kde jich mají hodně, je 100ka považována v jednosměrných tunelech za naprosto normální a bezpečnou rychlost, u nás vzhledem k nízkému množství tunelů takový tlak není, ale je možné že díky tunelům na R1 nějaký vznikne...
Ve Francii se používá i 110ka, v Itálii dokonce 130ka (vzhledem k jejich enormnímu množství tunelů se nelze ani divit).
Ve Francii se používá i 110ka, v Itálii dokonce 130ka (vzhledem k jejich enormnímu množství tunelů se nelze ani divit).
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
no nejelepší by to bylo už na RozvadověMPMP píše:Nebylo by rovnou lepší zakázat jim tam vjezd úplně?martin píše:Btw, na celým okruhu na dvou pruzích by měl být permanentní zákaz předjíždění kamionů 6-22h!![]()
![]()
a s tím předjížděním souhlasím, co se týče rychlosti, ta 100 by tam byla akorát, protože dodržovači by jeli 90 a nebrzdily právě kamiony, kterým pak trvá, než se rozjedou
nehlědě na to, že brzdící kamion na asfaltovém podkladu - do roka vlny a koleje
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
No ale na 515 je už prý 80!mapman píše:50 tisíc, to je dobrý eště, počítám že se to během měsíce celkem ustálí, jsem zvědavej jestli se to bude vůbec nějak lišit. Teď jsem se k těm počtům přidal taky, trasa Ruzyně - Průhonice trvala 22 minut, no prostě paráda...hh píše:Tak jsou tu první čísla! Tunel 513 v pondělí 30 (půl dne), úterý a včera 50 tis. vozidel za 24h.
Přes 40 u D1 a 80 u D5.
Ještě jsem chtěl doplnit koment o provoz na Jižní spojce po otevření směr P9. V Út ráno provoz nadmíru nízký, divné, St ráno provoz velmi hustý, plynulo a ve Čt bylo vše při starém - kolony, od Barrandovského mostu to stálo, trochu se to začalo rozjíždět až těsně před prvním úsekáčem.
Takže kdo si myslel, že po otevření jihu bude pohoda, šeredně se mýlil a ten, kdo tam chtěl malovat vyhrazené pruhy, by měl být pověšen. Stačí malinkatá komplikace v podobě nehody a je opět konec. Na rezervu v kapacitě to vůbec není. Nejsou vlastně někde nějaká čísla jak to tam vypadá s intenzitama, když o R1 je máme?
Takže kdo si myslel, že po otevření jihu bude pohoda, šeredně se mýlil a ten, kdo tam chtěl malovat vyhrazené pruhy, by měl být pověšen. Stačí malinkatá komplikace v podobě nehody a je opět konec. Na rezervu v kapacitě to vůbec není. Nejsou vlastně někde nějaká čísla jak to tam vypadá s intenzitama, když o R1 je máme?
Tak tos mě trochu uklidnil, jsem právě pořád nechápal ty zkazky, kolik aut ubude z Barranďáku, a byl jsem lehce v šoku, když se vyplnilymartin píše:Ještě jsem chtěl doplnit koment o provoz na Jižní spojce po otevření směr P9. V Út ráno provoz nadmíru nízký, divné, St ráno provoz velmi hustý, plynulo a ve Čt bylo vše při starém - kolony, od Barrandovského mostu to stálo, trochu se to začalo rozjíždět až těsně před prvním úsekáčem.
Nechybí tam 510? A nějak nefunguje řázení podle hodinových ručiček. Teda funguje je to v případě, že první je myšleno po směru křestaňských a druhé protisměru judaistickýchMartin z Ostravy píše:http://www.ceskedalnice.cz/schema/r1
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
A safra, vidíš to. Toho jsem si vůbec nevšiml, že tam chybí 510. A nevšiml si toho ani mapman ani Pavel.Lenny píše: Nechybí tam 510? A nějak nefunguje řázení podle hodinových ručiček. Teda funguje je to v případě, že první je myšleno po směru křestaňských a druhé protisměru judaistických
No, ale ono to díky současnému staničení není vůbec jednoduché, ale budu se tím zabývat.
EDIT: Teď jsem se na to díval, a podle těch ručiček to sedí.
Z Modletic podle hodinových ručiček jedu na Ruzyň.
R48 -> D48 se podařilo!
-
pavel.hrdina
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
To jsme resili v sobotu v Radotine tesne pred vjezdem do tunelu... Ty promenne znacky pred tunelama totiz umi zobrazit jen 80, 60 a 40 km/h. Tohle ja vnimam jako dalsi silu pusobici proti zvyseni rychlosti v tunelech, protoze to uz budou dodatecne naklady na zmenu infrastruktury.mapman píše:Ještě se teda vrátím k té rychlosti v tunelech, v zemích kde jich mají hodně, je 100ka považována v jednosměrných tunelech za naprosto normální a bezpečnou rychlost, u nás vzhledem k nízkému množství tunelů takový tlak není, ale je možné že díky tunelům na R1 nějaký vznikne...
dálniční tunely v SRN i Rakousku zcela běžně mají limit 100 km/hod i vyšší. Rychlost 80 km/hod je třeba v 18 km dlouhém Gotthardském tunelu/CH, který je ale obousměrný (jeden pruh každým směrem). U nás všude 80 km/h - a přitom stále můžeme číst jak Valík či tunely na R1 jsou bezpečnostně na výši oproti těm nebezpečným tunelům jinde a hlavně každý směr má svůj tunel.