- Tak na mapmanovo řešení snad třeba nakonec opravdu dojde. Doprovodka od Makra do velké MÚK je jednoznačně krok správným směrem pro spojení D1+D2 s nákupáky (mraky aut i kamionů denně). Tohle byl asi nejpalčivější problém původního řešení.
- Stejně tak je - teď už jen dle mého skromného názoru - krok správným směrem i vytvoření MÚK s Černovickou. Vždy jsem byl za rampy alespoň od Vinohrad.

Tady se to pojalo trochu megalomanštěji, s plnohodnotnou MÚK a (ruku v ruce se zjednodušením hlavní MÚK). Proč ne, asi to dává smysl kvůli dalším napojením na východ z MÚK náměstí. Všechno okolo bude napojeno lépe.
- nechápu ale nechání Černovické v 2+2. Za mě patří klidně zklidnit na 1+1 ne? Ale je to vedlejší věc..
- a nějak nechápu zvolené řešení MÚK Faměrovo nám. Přijde mi zbytečně moc megalomanské a hlavně komplikované. Navrženy jsou dva úplně zbytečné mosty a pořád nějak nechápu k čemu vlastně jsou. Vždyť tam přece vůbec není potřeba mít mimoúrovňový průjezd (zcela mimo OK) Charbulova-Hájecká. K čemu? Vždyť všechno z Hájecké bude chtít rovnou na Černovickou nebo na VMO, nikoli na Charbulovu.
Nemůže prostě a jednoduše na západní straně vzniknout velká OK, do které bude vše úrovňově napojeno? Včetně ramp z VMO. Takhle nějak:
Kdyby měly být problémem příliš strmé rampy z VMO, tak se ta OK akorát může posunout dál od okruhu. Navíc myslím, že ji mám načrtlou zbytečně velkou. Prostor na nastoupání ramp bude zajisté. OK může být klidně i turbo jak je v návrhu, s turbopruhy D2-Černovická a obráceně.

- Bez názvu.jpg (253.28 KiB) Zobrazeno 1448 x
- V alternativní variantě by mi ale navržená MÚK smysl dávala.