[D6] Petrohrad - Lubenec
Re: [D6] Petrohrad - Lubenec
Bylo to kvůli opravě mostu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ano, přesně tak. Já to chápu tak, že na I/6 u Ležek je havarijní stav mostu přes Ležský potok. Stav mostu: V - špatný. Proto byla snaha 2,2 km dlouhý úsek zprovoznit v předstihu. Hlavní provoz by šel po novém úseku D6 (dřívější název "Lubenec obchvat, II. etapa", nový název "Petrohrad – Lubenec, 1. etapa"), zatímco na I/6 u Ležek by extrémně klesla intenzita provozu. Oprava mostu by už v podstatě nikoho neomezila.
Ale asi to těch pár měsíců ještě vydrží.
Ale asi to těch pár měsíců ještě vydrží.
Díky za info o tom mostu, nevěděl jsem že je za tím tento důvod. Tak snad most ještě jednu zimu vydrží.
No, a ví se vůbec, kdy v 2026 se to má otevřít?
Ono je rozdíl pokud to bude leden a pokud to bude prosinec.
Nechápu, proč z letáků vypustili měsíce u data UP, člověk by si myslel, že s novým vedením (Mátl) budou spíš otevřenější.
Spousta lidí dokáže pochopit, když jsou objektivní důvody pro posuny termínů, ale už méně, když se to dobře nekomunikuje.
Ono je rozdíl pokud to bude leden a pokud to bude prosinec.
Nechápu, proč z letáků vypustili měsíce u data UP, člověk by si myslel, že s novým vedením (Mátl) budou spíš otevřenější.
Spousta lidí dokáže pochopit, když jsou objektivní důvody pro posuny termínů, ale už méně, když se to dobře nekomunikuje.
Projížděl jsem kolem minulý týden. Je patrné, že letošní zprovoznění reálné ani moc nebylo. Ještě je tam práce dost, ale osobně odhaduji, že tak nejpozději duben/květen by mohla být 1. etapa hotová. Záleží, jaké bude počasí do Vánoc.
Jinak měsíce do letáků nedávají už dlouho. A stejně tak i k jiným krokům. Zkrátka až to nastane a splní se, měsíc tam dopíší. Jinak by je každý pořád popotahoval, proč něco nedopadlo, když byl v letáku jasný termín.
Další příspěvky na téma letáků přesunuty sem. Jirka L.
Jinak měsíce do letáků nedávají už dlouho. A stejně tak i k jiným krokům. Zkrátka až to nastane a splní se, měsíc tam dopíší. Jinak by je každý pořád popotahoval, proč něco nedopadlo, když byl v letáku jasný termín.
Další příspěvky na téma letáků přesunuty sem. Jirka L.
Tady aktuální video od Banana: https://www.youtube.com/watch?v=vfhJpn9A3mc
Tak můj odhad opožděného zprovoznění I. etapy byl docela přesný, viz tweet GŘ: Bohužel z důvodu dlouhotrvající konsolidace násypu se letos 2 km dlouhý úsek D6 na druhé části obchvatu Lubence nepodaří zprovoznit. Termín zprovoznění budeme upřesňovat, pravděpodobně to bude 04–05/2026.
Díky martasi.
Je vtipné, že 27.10. jsme tady diskutovali, co se stalo, a že nám chybí informace, a pan GŘ to tweetnul hned druhý den.
Je vtipné, že 27.10. jsme tady diskutovali, co se stalo, a že nám chybí informace, a pan GŘ to tweetnul hned druhý den.
Další nové kilometry na dálnici D6 už letos nepřibudou. Otevření u Lubence se odkládá
https://zdopravy.cz/dalsi-nove-kilometr ... .sznhp.box
V článku je mimo jiné pár pěkných fotek z výšky a video do "Banánového dronu"
To video tady ale už bylo, viz odkaz martase výše.
https://zdopravy.cz/dalsi-nove-kilometr ... .sznhp.box
V článku je mimo jiné pár pěkných fotek z výšky a video do "Banánového dronu"
Nové video od Banana drona. Posun mi tam přijde dost tristní teda...
Na videu je pouze 2. etapa stavby se zprovozněním 2027.
Tipnul bych si, že větší prioritu dostala 1. etapa, která měla původní zprovoznění 2025 a teď to vypadá na letošní jaro.
Tipnul bych si, že větší prioritu dostala 1. etapa, která měla původní zprovoznění 2025 a teď to vypadá na letošní jaro.
Pro jistotu říkejme : 1. etapa bude LETOS...
Stejne jako u Krupe to zalezi na estakade. Tentokrat pres BIlenecky potok. A tam je proste pulka stavby o tom, ze se beton leje pod zem, takze postup jeste nejakou doby byt videt jeste nemusi.
Super video / jako vždy / !
Furt mi vrtá hlavou, proč projektant přistoupil k tomu esíčku uprostřed úseku. Z pohledu laika to vypadá, že mohlo být o dva oblouky méně...
Jako kdyby se v gisu/civilu netrefil nebo co.
Jako kdyby se v gisu/civilu netrefil nebo co.
Za mě zkrácení mostů a méně kácení.
U toho západního, kdyby šel víc "rovně", tak půjde skoro osou potoka, který je v nějaké 10 metrů hluboké brázdě a ten most by byl mnohem delší. A ta východní, tam taky překonává asi 10 metrů hluboký zářez potoka, plus to tam tvaruje mezi lesíky.
https://mapy.com/s/fagasagagu
U toho západního, kdyby šel víc "rovně", tak půjde skoro osou potoka, který je v nějaké 10 metrů hluboké brázdě a ten most by byl mnohem delší. A ta východní, tam taky překonává asi 10 metrů hluboký zářez potoka, plus to tam tvaruje mezi lesíky.
https://mapy.com/s/fagasagagu
Takové vysvětlení MÁ hlavu patu...