Budete se asi divit, ale občas volím tuto trasu v neděli večer s výjezdem z Tábora s tím, že v Oltyni to namířím kolem Milevska a u Let na D4. Mám to za jistých 1:45, kdežto přes Mirošovice je to kolikrát přes dvě hodiny.
I/19 Obecně
Re: I/19 Obecně
Tak Mapy i Waze mi teď zřejmě v souvislosti s prací na silnici v Blatné (semafor) ukazují jako nejrychlejší cestu z ČB do Plzně trasu Písek - D4 křižovatka Lety - Rožmitál pod Třemšínem - Borovno - Hrádek - Rokycany - Plzeň. No a samozřejmě ta cesta mezi Mirovicemi a Rožmitálem, proč se nemůže předělat aspoň mezi obcami tak, aby vyhovovala aspoň nějaké minimální normě? Plus třetí třídy z Borovna do Rokycan jsou dost frekventovaná spojka, která by si zasloužila povýšení na II. třídu.
III. třída Borovno - Rokycany je v jakžtakž ok stavu, ostuda je to že i ta I/19 je v horším stavu.... To už mi po dostavbě 2. části obchvatu Příbrami přijde lepší kombinace Lety - Milín po D4 pak I/66 do Brodu a pak po I/18 do Rožmitálu p. Tř. Sice to bude mít o cca 15km víc ale prům. rychlost bude určitě o dost vyšší. I když I/18 z Příbrami do Rožmitálu není o moc větší výhra...
Křižovatky I/_ × II/__ mají být MÚK nikdy ne OK .
D4 Má být minimálně do Strakonic.
D4 Má být minimálně do Strakonic.
Vim, že koordinace staveb je u nás velký svízel, ale říkám si, proč se stavbou D4 nebyla posunuta poloha Letovské křižovatky trochu severněji a rovnou se s tím nesvezly obchvaty Letů a Mirovic. Jsou vůbec někde nějak naznačeny případné polohy obchvatů těchto obcí? Přijde mi, že zachování letovské křižovatky v tomhle místě dost zúžilo racionální možnosti trasování těch obchvatů. Sice čára v mapě, ale myslím že reálně proveditelná.
https://mapy.com/cs/turisticka?mereni-v ... 77303&z=14
https://mapy.com/cs/turisticka?mereni-v ... 77303&z=14
V ZÚR je to dobře vidět
Ta "žížala" v ZÚR má jistě finanční příčinu.
Asi jsem poněkud zaspal a nejde mi to otevřít... Je tomu tak ?