R2 všeobecně

Vše o výstavbě, provozu a údržbě této slovenské rychlostní silnice.
Diaľničiar
VIP

Re: R2 všeobecně

Příspěvek od Diaľničiar »

To, co požadujete hraničí se "snem", nikoliv s optimismem. Snílek nikoliv, optimistický scénář, že v 2040 bude alespoň v 1/2 profilu souvislé napojení města Rimavská Sobota od západu na R2 ( po Zvolen ). Snílek by řekl, že taky na Košice. :D Neumim říct, zda to je realistický předpoklad, ale dejme tomu, že to k tomu spěje.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
kot

Příspěvek od kot »

Jj souhlasím, nejsem "poučený optimista" . Jsem trochu naivní optimista. Doma v Čechách se mi někde válí mapa Východočeského kraje vydaná / cucám si to na jihu z prstu / někdy 1992-3. Je tam trasa D11. Předpoklad dokončení 2003. Realitu všichni známe. Ale být pesimista dle mně krátí život.
Někdo řekne, že nejsem optimista, ale naivní pitomec... Co na to říci ? :D
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Všechny způsoby jak šlo masivně budovat veřejnou infrastrukturu Slovensko propáslo. Přejedlo, rozkradlo, doplňte si tam co jen chcete. A že tomu tak je, tak na to se stačí podívat jinde, kde mají ze 70-90 % hotovo nebo již masivně taky staví ( opravdu tedy i to Rumunsko ). Neobstojí nic, protože i to zadlužené Řecko to zvládlo. Již brzo 4- pruh na Krétě podél ostrova. Lze vyjměnovat kohokoliv a kdekoliv, zbyde pak snad jen Moldavsko, jenomže i tam se za pomoci fondů EU a půjček staví a modernizují hlavní osi. Takhle to je a s tím nelze nic udělat. Nejen, že celkově schází zdroje, ale ještě i relativně snadné úseky vycházejí mimořádně nákladně.

Já jsem opačného názoru v tom co škodí zdraví a to je právě to přehnané očekávání, protože pak následuje jen dlouhé zklamání. Kdežto, když se občas něco povede, tak se lze dodatečně těšit. Pokládat "nárazovou akci na dostavbě D3" za úspěch je taky špatně, protože tam je neskutečné omeškání a prodražení.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
kot

Příspěvek od kot »

S prodraženou výstavbou, která byla v prvním kole pozastavená či opožděná se potýkáme v ČR rovněž. Jsme přece jen rozděleni teprve "nedávno"...
Odpovědět

Zpět na „R2 (SK)“