Financování výstavby dálnic

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Aram96

Re: Financování výstavby dálnic

Příspěvek od Aram96 »

Že to napsal mistr Holub, mi bylo z titulku jasné ještě před otevřením odkazu. :D
Dovolím si vypíchnout dle mě největší nesmysly

- " do jaké míry se dokončení sítě, která bude patřit k nejhustším v Evropě, vůbec vyplatí."
- "Navýšení o 30-40 miliard platí český stát z výnosu daní, které s dopravou nemají nic společného, třeba z důchodového pojištění, pokud se jako letos dostane do přebytku." = vidím to na chocholouška.
- "Některé (odpočívky) z těch již funkčních, kde může parkovat až sto kamionů, pronajímá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) za 250-300 tisíc korun ročně." = demagogie jak blázen, jde jen o smlouvy z 90s, nikoli nové.

Navíc článek vyvolává trochu pocit, že si na sebe dálnice nevydělají. No, já mám osobně teda jiný názor, když
- mýto je cca 20 mld za 2025
- 90 % z toho je z dálnic
- a z toho je 53 % od zahraničních dopravců

Suma sumárum .. ano, po dokončení takové D52, D0 a D35 za mě mýto ještě zvyšme, ať to začne státu něco i vydělávat (aby to nebylo jen nula od nuly), ale článek je už tradičně tendenční nemálo. :roll:
kot

Re: Financování výstavby dálnic

Příspěvek od kot »

To jsi se Arame s komentářem držel výjimečně hooodně zpátky ! Vždyť je to článek přímo obludný... / = plný bludů /
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“