D10 tak jako jediná dálnice nemá ani jednu hlásku a pouze jedno ZPI, na kterém jsem ale nikdy neviděl nic k D10 - ono co by se na tom konci taky dělo..
Zakázka na přípravu PDPS: https://tenderarena.cz/dodavatel/seznam ... zka/773507
Přijde mi to jemně řečeno jako alibismus, takže se opět budeme snažit tuhle nesmyslnost zvrátit a co nejdřív omezení zrušit...- Nejvyšší dovolená rychlost úseku – v současnosti, ale i po realizaci přídatných pruhů je na
úseku dálnice D10 u odpočívky „U Letadla“ ponechána snížená nejvyšší dovolená rychlost na
100 km/ hod. Vzhledem k návrhovým parametrům dálnice (kategorie S 24,5/100) a rovněž
k návrhovým parametrům přídatných pruhů dle PD nelze bez další analýzy dopravního chování
a komplexní analýzy dopravní nehodovosti a skoronehod doporučit zvýšení nejvyšší dovolené
rychlosti na 130 km/hod.
- Případné zvýšení nejvyšší dovolené rychlosti na 130 km/ hod je možné provést na základě
bezpečnostní inspekce spolu s provedením:
o Komplexní analýzy dopravních nehod a skoronehod lokality;
o Analýzy dopravního chování řidičů v předmětném úseku;
o Měřením rychlosti projíždějících vozidel na úseku;
o Analýzou dopravního chování řidičů při jízdě v odbočovacích a připojovacích pruzích.
to je brutální peklo, diky pánovéAram96 píše: ↑30.11.2025 16:59:01 Děkujeme ti za tu "analýzu dopravního chování a komplexní analýzu dopravní nehodovosti".Jenomže státní aparát na stejný výsledek prvně bude muset vyhodit nějaký ten statisíc nebo milionek nějaké firmě známého, aby to nebylo na pár řádkách, ale na desítkách stran.
Bohužel.
Jinak kdyby jsi takový příspěvek nenapsal ty, tak minimálně body 1 a 2 bych ihned napsal rovněž. Přesně to jsou totiž argumenty, které mají nějakou váhu.
mapman to napsal jemně, u mě jemnost není moc zvykem .. Protože s tímto na zblití byrokratickým přístupem a hlavně těmi kecy a pseudoargumenty od stolu (v citaci výše) je potřeba v ČR co nejvíce zatočit. A to přesně tak, jako je tebou odkazovaná D1. Držím v tomto palce i na D10.![]()
Skoronehoda neboli dopravní konflikt je dopravně-inženýrský ukazatel bezpečnosti pomocí něhož se dá leccos vysledovat ohledně bezpečnosti na konkrétní lokalitě, např. pokud nemáme zatím informace o nehodovosti. Dopravní konflikty se ještě dělí na tři úrovně: lehký, vážný, kritický (nebo tak nějak). Není problém si o tom cokoliv více dohledat...