Studie prý totiž řešila úsek Jihlava-hranice kraje (cca po Blížkovice) jako 1+1+stoupací pruhy a teprve na zbytku 38, tj. úsek hranice-kraje - státní hranice Hatě v kategorii S 15,25/110. Takže neřešila celý velký kusanec 38 jako plnohodnotný 3-pruh.
Původně měla jít ta studie na schválení CK MD loni v srpnu. Nakonec se nerozhodlo ani na podzim, bylo to přerušeno a ŘSD má zajistit tahovou studii na celý úsek 38 Jihlava-státní hranice v kategorii S 15,25/110.
Takže teprve teď asi můžeme napsat, že se bude zkoumat S 15,25/110 na celém úseku Jihlava-hranice ČR/A.
Ale určitě lepší pozdě než nikdy, za mě toto rozhodnutí CK MD dává smysl. Spíš je neskutečná škoda, že toto ŘSD nezkoumalo rovnou, když to trvalo tak dlouho.
Navíc se bude možná hrát i o změnu kategorie na stavbě Jihlava-Stonařov, což je velmi zajímavé. Vzhledem k tomu, jak se s tím Jihlava neskutečně se*e s přípravou, tak jsem za to asi rád.
A abych byl úplně přesný, tak nová studie (zatím pořád nevypsána) bude zkoumat 2+1 na úseku Stonařov-hranice ČR/A, protože 2+1 na úseku Jihlava-Stonařov již zkoumají samostatnou studií. (tipuji nějakou dopadovou studií na změnu kategorie, nenašel jsem k tomu nikde nic).
Když to shrnu, je to dobře, že se to bude zkoumat, jen je to tak se zpožděním 5 let minimálně. Myslím, že dnes měla být většina těchto přeložek již v investiční přípravě a to v této full kategorii.
Ovšem .. oproti přípravě a vymýšlení D20 je to jako kapka v moři, to zpoždění.