Provoz na jižní části D0 (D1-D5)

Odpovědět

Kdy dojde k opravě mostu přes býv. Dobřejovický rybník?

do konce Q2/2011
3
4%
do konce Q4/2011
6
7%
do konce Q2/2012
1
1%
do konce 2012
7
8%
2013-2015
6
7%
2015+
5
6%
Nikdy, "srovná se to"
48
57%
později
8
10%

Celkem hlasů: 84

egelebege

Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)

Příspěvek od egelebege »

Petr Pokorný píše:U nás se prakticky nepoužívá značka zákaz předjíždění náklaďáku jako všude v evropě
je fakt, že na dálnici jsem to snad ještě neviděl, ale že by se to nepoužívalo vůbec neni pravda
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Zrovna na okruhu je použitá mininmálně dvakrát, viz např.: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
egelebege

Příspěvek od egelebege »

mapman píše:Zrovna na okruhu je použitá mininmálně dvakrát, viz např.: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
no vidíš. Toho jsem si ani nevšiml. Asi jsem se taky spíš kochal :P
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

mapman píše:Zrovna na okruhu je použitá mininmálně dvakrát, viz např.: http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 1.JPG.html
Ta značka znamená zákaz předjíždění NA, ale nezakazuje jim vjet do levého pruhu.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Lenny píše:Ta značka znamená zákaz předjíždění NA, ale nezakazuje jim vjet do levého pruhu.
Přesně tak, souběžná jízda je povolená, a ta je jaksi za určitých stavů kdy je dálnice přeplněná nežádoucí, čili potom je lepší používat zákaz vjezdu do pruhu... I když upřímně řečeno, lepší by bylo aby ta značka znamenala i zákaz do levého vjíždět, stačí drobná úprava v paragrafu.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Mám za to, že do levého pruhu můžete vjet teoreticky pouze za účelem předjíždění, jinak tam nesmíte. Takže pak nemůže dojít ani k žádné souběžné jízdě či jiným případům.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Petr Pokorný píše:A schválně, otázka jak dělaná pro test autoškoly národa ... máte nákladní auto, co uděláte když uvidíte toto značení?
new-3.jpg
Sjedu do pravýho pruhu a pojedu 60 km/h max, ale abych to v provozu vyhodnotil, muselo by se to alespoň jednou, lépe dvakrát opakovat...

Ad to předjíždění: Zákaz jízdy v pruhu je efektivnější, protože při přeplněné dálnici může nastat de jure "souběžná jízda v pruzích" i na dálnici (Rku) a pak by kamión teoreticky na značku zákaz předjíždění kamiónů do levého mohl. Jde jen o to, aby to řidiči náklaďáků chápali.

V praxi si myslím, že stav na R1 bude takový, že levý bude permanentně plný OA a kamioňák se tam z čistě pragmatických důvodů prostě nebude cpát, pokud to nebude úplně nutný (někdo před ní kdo by jel 60 km/h).
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Znám případ, kdy mezi tunely na D8 řidič NA začal předjíždět jiný NA, ale zavčas si všiml stojících policistů, a jen plynule zpomalil vlivem setrvačnosti a vrátil se zpátky. Obhájil se před policisty tím, že byl rozjetý, dojel NA, nechtěl brzdit, aby zbytečně neopotřbovával brzdy, proto najel do levého, aby plynule zpomalil. Samozřejmě, bez pokuty.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

mapman píše:Přesně tak, souběžná jízda je povolená....
Verim ze soubezna jizda je mozna pouze v obci, a okruh vede mimo Prahu, tudiz soubezna jizda neni povolena...navic je mozna jen za urcitych podminek (plynuly proud aut v obou pruzich apod.)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Ondra O.K. píše:
mapman píše:Přesně tak, souběžná jízda je povolená....
Verim ze soubezna jizda je mozna pouze v obci, a okruh vede mimo Prahu, tudiz soubezna jizda neni povolena...navic je mozna jen za urcitych podminek (plynuly proud aut v obou pruzich apod.)

Jak už jsem psal výše, ono hlavně nemůže legálně k žádné souběžné jízdě s kamionem nalevo vůbec dojít, protože když má kamion zákaz předjíždění, tak nesmí vůbec do levého pruhu vjet.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Souběžná jízda je povolená kdekoliv. Pouze ve městě můžeš použít libovolného pruhu...
AF-1

Příspěvek od AF-1 »

IMHO to nechce nic jiného než čas, aby si obě tyhle skupiny zvykly, že existujou nějaká pravidla pro průjezdnou výšku...
Jako na I/43 u Hradce n. S.(ac trochu jiny pripad) - pred mostem je na znacce 3,5m. Obcas tam jede nekdo s kamionem poprve, tak zastavi na kraji, necha si nekolikrat predvest jinym kamionem prujezd stredem oblouku a priste jede bez zastaveni.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Představte si jednoduchou situaci, EXIT Mirošovice, od Brna i od Benešova se sunou souvislé proudy aut, od Benešova do pravého pruhu, od Brna zůstává kamion v prostředním a může tam být pořád pokud je hustota dopravy taková, že se vytváří tyto souvislé proudy vozidel. Pak se totiž ani rychlejší jízda v pravém pruhu nepovažuje za předjíždění ale za souběžnou jízdu atp. Těch situací může nastat vícero...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

balik píše:Bohužel mi přijde, že "konec omezení" na kopci skoro polovina osobáků nevidí/nechápe a řítí se ťofkou. :( (Eště by to mohlo být tím, že se zatím pořád kochají, ale nevim...)
No vedle v Bavorsku to už věděj a proto na "zhasnutym" značení svítí právě ten "konec omezení". Třeba na to tunajší taky někdy přijdou. 8-)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

No já si to v tom Bavorsku pamatuju teda jinak, co jsem tam letos jel, tak "konec omezení" svítil vždy jen jednou za koncem omezení a dál bylo zhasnuto...
jodran

Příspěvek od jodran »

O víkendu jsem si projel novou část R1 a zdá se mi, že silnice není rovná (hlavně betonové úseky) z mé zkušenosti z Německa a Ilálie si myslím, že zdejší zhotovilelé mají hodně co dohánět... :shock:
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Si nepamatuju, že bych někdy v Itálii viděl CB povrch.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

martin píše:Si nepamatuju, že bych někdy v Itálii viděl CB povrch.
Já si zase nepamatuji, že by na R1 někde nebyl rovný CB povrch ... a to už jsem tam párkrát jel. Přijde mi to tam jako jeden z nejlepších CB u nás.
Jinak asfaltové mosty na 512 "houpou" teda opravdu dost :(
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Já to teď projel s prázdným kamionem a v tunelu jsem docela hopsal :cry: připomělo mi to dé jedničku
martini
VIP

Příspěvek od martini »

egelebege píše:Já to teď projel s prázdným kamionem a v tunelu jsem docela hopsal :cry: připomělo mi to dé jedničku
To nemůžeš myslet vážně? Já jsem na nových úsecích s CB spokojen, ale co mne zajímá více, jak to bude vypadat za 5 let... Co vidím jako zásadní problém je teda hlavně most přes Dobřejovický rybník, to je fakt k pláči :? Pak mi ještě přišel trochu horší povrh v levém pruhu při jízdě po 515 před MÚK Ořech směrem na 516, ale jen tak trochu drsnější, nehoupe a nebouchá rozhodně.

Otázka co to dělá s prázdnou bednou, ale nemyslím že by bylo třeba nadávat.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Nemyslel jsem, že by to byla taková katastrofa jako na D1, ale v tom cholupickým tunelu to fakt trošku hopsá v podobným intervalu jak někde před Brnem. Když jsem tam jel naloženej, tak mi to nepřišlo, ale dneska mě to docela udivilo
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

A na estakádě to taky začíná nějak divně poskakovat a flekatět...
egelebege

Příspěvek od egelebege »

Na estakádě nevim. Tam jsem vždy musel sledovat tupce, co se i po vyjetí z tunelu ploužili sotva 80 :evil:
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Se kolikrat ani nedivim. Liniovka prochazi nejakou testovaci fazi, protoze treba na 512 jsem na 4 portalech liniovky zaznamenal postupne 100, 80, 60 a konec omezeni bez jedineho viditelneho duvodu, navic u te "konec omezeni" komicka situace kdy pod ni stoji pevna "100"ka.
miho

Příspěvek od miho »

:?: A není tam ta 60 jako prevetivní opatření, když se zjistilo, že mohou spadnout ty kovové žlutočerné čtverce na mechanické měření výšky :?:
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“