Provoz na jižní části D0 (D1-D5)

Odpovědět

Kdy dojde k opravě mostu přes býv. Dobřejovický rybník?

do konce Q2/2011
3
4%
do konce Q4/2011
6
7%
do konce Q2/2012
1
1%
do konce 2012
7
8%
2013-2015
6
7%
2015+
5
6%
Nikdy, "srovná se to"
48
57%
později
8
10%

Celkem hlasů: 84

egelebege

Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)

Příspěvek od egelebege »

mapman píše:na 512 jsem na 4 portalech liniovky zaznamenal postupne 100, 80, 60
a jeli tam všichni těch 60?
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

martini: Docela by mě zajímalo (coby nestavaře) jaké vlivy na konstrukci takové zvlnění má, přecijenom to musí znamenat uplně jiné působící síly pokud jede kamion po rovném, nebo takhle vlní, ne? A co s tím? :-(
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Tu 60ku nedodržoval nikdo, hlavně proto že na té rovině ve směru k D1 bylo hned kousek dál vidět ten konec omezení a mezitím zhola nic co by bránilo provozu...

Ty vlny se podle tvrzení stavařů mají srovnat během prvních měsíců provozu vlivem zátěže a zrání betonu, ale ani mě se tomu nechce moc věřit...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

mapman píše:A na estakádě to taky začíná nějak divně poskakovat a flekatět...
Jsem zvědav, až si to projedu zase s odstupem...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Dan

Příspěvek od Dan »

Nevím, kam to zařadit :( je možné, že to sem přes den dá někdo jiný...

http://www.ct24.cz/doprava/102609-repor ... e/video/1/

Co si o tom myslíte? Dost mě zamrzelo, když jsem se ty pro mě nové věci dozvědel..všude samý podvody, je mi z toho na nic!
Nechápu, z jakého důvodu se mluvčí ŘSD (dva) nebaví na kameru s ČT, která mi přijde seriózní, narozdíl od Novy, která si vymejšlí hovadiny, dělá občas nesmyslný reportáže..
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Reportáž je v některých pasážích nevyvážená, snaží se získat senzaci za každou cenu. V začátku reportáže je zmatlané všechno možné dohromady, pěkně to řekli DSP, co má společného sponzorství motocyklisty se stavbou 512? :crazy:
To rozšíření o 0,75 m je rozhodně k dobru. Jak s ohledem na bezpečnost (každému se přeci jede lépe po širší komunikaci než úzké), tak i s ohledem na možnost zřízení třípruhu. Pruhy šířky 3,25-3,25, 3,25 nebo 3,00-3,25-3,50. Jednoznačně plus.
Rozdíl mezi zahájením dvoupruhových tubusů Lochkovského a Komořanského tunelu byl skoro rok. Tudíž i logicky zní vysvětlení, že to s ohledem na rozestavěnost nebylo možné. Sice bylo ale ne tak jednoduše.

Že neví, kolik stál tunel? Tak to neví, jen ten co vyřizoval odpověď. U každé stavby lze najít rozpočet rozepsaný přesně po jednotlivých stavebních objektech.

A že ŘSD nevystupuje v ČT? Ty bys jim poskytoval rozhovory, když by minule z Tebe udělali blbce, co ani neumí se vyjádřit, zadrhává se a motá to? Ja rozhodně ne a ani se ing. Hořenímu nedivím, že se s nimi baví jen v písemné formě.

A ještě na závěr. Kolik měla stát původně 513? 11,7 mld. Kč. Kolik byla nabídka Skansky? 6 mld. Kč. Kolik dělá navýšení? 1,5 mld, jestli jsem to dobře pochopil. A teď by se schválně měli podívat kolik byla nabídka druhého uchazeče! A pokud se zdá někomu úspora 4,5 mld. Kč málo tak mi rozhodně ne.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:V začátku reportáže je zmatlané všechno možné dohromady, pěkně to řekli DSP, co má společného sponzorství motocyklisty se stavbou 512? :crazy:
Společného má to, že pokud firma sponzoruje syna šéfa ŘSD, napadne možnost korupce každého. To je to samé, jako když ve městě syna starosty platí firma, která má od města zakázky.
Lenny píše:...To rozšíření o 0,75 m je rozhodně k dobru...
Jenže je potřeba to umět obhájit. Nelze dávat pokaždé jiné zdůvodnění - normy, možnost 2x2 :roll: , bezpečnost. TV pak jen pustí záznamy po sobě a ŘSD si samo naběhne na vidle. Pokud ŘSD není schopno udat konkrétní důvod a na něm trvat, nepůsobí důvěryhodně, což souvisí i s následujícím:
Lenny píše:Že neví, kolik stál tunel? Tak to neví, jen ten co vyřizoval odpověď. U každé stavby lze najít rozpočet rozepsaný přesně po jednotlivých stavebních objektech.
TV nemá důvod, aby sama hledala člověka, který zná odpovědi. Od toho je tiskový odbor, aby odpověděl, když neví, ať se uvnitř firmy zeptá.
Lenny píše:A že ŘSD nevystupuje v ČT? Ty bys jim poskytoval rozhovory, když by minule z Tebe udělali blbce, co ani neumí se vyjádřit, zadrhává se a motá to? Ja rozhodně ne a ani se ing. Hořenímu nedivím, že se s nimi baví jen v písemné formě.
Vím, o který rozhovor šlo. Jistě to člověka nepotěší, ale jednou je někdo placený jako tiskový mluvčí, tak si nemůže vybírat. Obstrukce typu "já s vámi nebudu mluvit" se vždycky nakonec obrátí proti firmě. Doporučoval bych to porovnat s ing. Polákem z Metrostavu - ten poslední dobou musel obhajovat několik průserů a vždy z toho vyšel dobře, i když o firmě si můžu myslet něco jiného.
Lenny píše:A ještě na závěr. Kolik měla stát původně 513? 11,7 mld. Kč. Kolik byla nabídka Skansky? 6 mld. Kč. Kolik dělá navýšení? 1,5 mld, jestli jsem to dobře pochopil. A teď by se schválně měli podívat kolik byla nabídka druhého uchazeče! A pokud se zdá někomu úspora 4,5 mld. Kč málo tak mi rozhodně ne.
A to je přesně to, co by tam tiskový odbor ŘSD měl zdůraznit.
Dan

Příspěvek od Dan »

A že ŘSD nevystupuje v ČT? Ty bys jim poskytoval rozhovory, když by minule z Tebe udělali blbce, co ani neumí se vyjádřit, zadrhává se a motá to? Ja rozhodně ne a ani se ing. Hořenímu nedivím, že se s nimi baví jen v písemné formě. >>>

>> bohužel jsem to neviděl...nicméně mi nepřijde standartní, aby měli dva mluvčí...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Dan píše:...nicméně mi nepřijde standartní, aby měli dva mluvčí
Mluvčího mají jen jedu mgr. Vapeníkovou.
JirkaS píše:Doporučoval bych to porovnat s ing. Polákem z Metrostavu - ten poslední dobou musel obhajovat několik průserů a vždy z toho vyšel dobře, i když o firmě si můžu myslet něco jiného.
Ale ing. Poláka nenatáčeli skrytou (jako vypnutou, ale ve skutečnosti nevypnutou) kamerou, aby dotyčný o tom nevěděl a nebavili se na jeho účet. Nelze očekávat za neferové jednání, nějakou přehnanou vštřícnost a otevřenost.
Dan

Příspěvek od Dan »

Hoření skončil společně s Brunclíkem?
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Ing. Hoření nedělá tiskového mluvčího tak 3-4 roky zpátky.
Dan

Příspěvek od Dan »

Lenny píše:Ing. Hoření nedělá tiskového mluvčího tak 3-4 roky zpátky.
Už tak dlouho? To mi teda nepřijde a pak tedy nechápu, proč byl v té reportáži zmiňován, jakože má ŘSD dva mluvčí..
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Protože je to ČT...
R48 -> D48 se podařilo!
obr

Příspěvek od obr »

především TV tchoř ČT zase dělá před volbami propagandu ve službách svých páníčků. Vždyť ti ČT redaktoři celou dobu o stavbě referovali kraviny a nesmysly a ted zase jen papouškují to, čím byli zaúkolováni...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

obr píše:především TV tchoř ČT zase dělá před volbami propagandu ve službách svých páníčků. Vždyť ti ČT redaktoři celou dobu o stavbě referovali kraviny a nesmysly a ted zase jen papouškují to, čím byli zaúkolováni...
A můžeš mi říct, kdo je úkoluje tentokrát? Když vládl Topolánek, tak byla ČT proti němu. Když Paroubek, tak zas proti němu. Není to spíš tím, že je normální kritizovat vládu a máslo na hlavě mají všichni politici?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše:[Když vládl Topolánek, tak byla ČT proti němu. Když Paroubek, tak zas proti němu. Není to spíš tím, že je normální kritizovat vládu a máslo na hlavě mají všichni politici?
Normální by to bylo. Ale co jsem si všim, když vládl Topolánek, byla "mediální fronta" stejně furt proti Paroubkovi.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Dnes jsem jel po okruhu směrem k D1 a proměnné značky na konci tunelu Komořany vůbec nesvítily, takže 80 bylo teoreticky i za tunelem. Nesvítily ani další panely s proměnnými značkami (porucha ?). Já jsme to říkal, že by tam měly dát pevnou značku "konec všech zákazů".
obr

Příspěvek od obr »

JirkaS píše:
obr píše:především TV tchoř ČT zase dělá před volbami propagandu ve službách svých páníčků. Vždyť ti ČT redaktoři celou dobu o stavbě referovali kraviny a nesmysly a ted zase jen papouškují to, čím byli zaúkolováni...
A můžeš mi říct, kdo je úkoluje tentokrát? Když vládl Topolánek, tak byla ČT proti němu. Když Paroubek, tak zas proti němu. Není to spíš tím, že je normální kritizovat vládu a máslo na hlavě mají všichni politici?
především by tahle diskuze měla být ve vlákně "bláboly novinářů".
Už samotný problém, že se udělal "zbytečně" o 75 cm širší tunel -jel jste někdy na dvoupruhové dálnici vedle řady kamionů ? A to jste ve volném prostoru. Představte si provoz jako v Komořanském tunelu třeba ve srovnatelně dlouhém tunelu Strahov, který nemá těch 75 cm navíc.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

obr píše:především by tahle diskuze měla být ve vlákně "bláboly novinářů".
Už samotný problém, že se udělal "zbytečně" o 75 cm širší tunel -jel jste někdy na dvoupruhové dálnici vedle řady kamionů ? A to jste ve volném prostoru. Představte si provoz jako v Komořanském tunelu třeba ve srovnatelně dlouhém tunelu Strahov, který nemá těch 75 cm navíc.
Nemusím si nic představovat. Bez těch +75cm to přece bez problémů funguje na druhé straně řeky :-)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

jonáš píše:Normální by to bylo. Ale co jsem si všim, když vládl Topolánek, byla "mediální fronta" stejně furt proti Paroubkovi.
Paroubek se svým projevem ve stylu Gottwalda dokázal znemožnit snadno sám. Budu hlasovat třeba s Marťany - tomu nešlo odolat :-) Ale nemyslím si, že by Topolánkovy výlety do Itálie nebo Řebíčkovo podnikání nechali bez komentáře.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

včera za tunelem Cholupice směr D1 nesvítilo "konec omezení"
a svítilo osvětlení v kuse až za MÚK Vestec

na Strakonický do Prahy před R1 se objevily cedule
"POZOR
Jižní spojka
zákaz 12t
"

a pak něco jako "pro směr Chomutov použijte Plzeň"
se šipkou vlevo :)

a pro směr "bla" použijte Brno

to je ono, ale není to vidět :) :)
http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... 6.png.html
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

ZPI z D1 směr Brno km 7,7
ZPI 100 | 29.9.2010 11:25

Pražský okruh

směr D5

UZAVŘENO

na ZPI na D1 směr Praha, km 14,4, však svítí, že okruh otevřen :)
EDIT: ZPI na D1 18,8km svítí okruh směr Plzeň uzavřen, tak to teda lol
http://www.novinky.cz/krimi/212688-v-tunelu- Novinky, takže ne zrovna 100% informace, na dopravniinfo je toto : v km 6,7 - 9,3 nehoda
Tedy tunel Cholupice směr D5. :|
EDIT2: Tak už na všech výše zmíněných ZPI svítí
Pražský okruh
směr D5
tunel UZAVŘEN
R48 -> D48 se podařilo!
Bobek

Příspěvek od Bobek »

"Pražský okruh uzavřeno". Ach jo. To je jakým jazykem?
Království a půl princezny za 511.
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

tak první pořádná nehoda je tady. Kde se bude sjíždět, kudy povede objízdná trasa? Která komunikace je doprovodnou k rychlostní komunikace R1? Objížďka Jesenice - jižní spojka? pro tunel Cholupice, x Zbraslav - Radotín? pro tunel Lochkov. To přeci mělo být jasný před otevřením! A ZPI na R1 mlčí :-) A dopravníinfo také :-(
Toxy

Příspěvek od Toxy »

Před tunelem Cholupice dměr D5 je kolona a je sváděn provoz do jednoho pruhu (levého), pod tunelem se už zase jezdí normálně. Tunel Lochokov taky normální provoz. Toliko z kamer...
Odpovědět

Zpět na „Pražský okruh D0“