Maniac píše:Vzhledem k významu D1 a R1 jsou na místě jiné příklady, řekl bych... Ale hádat se nemíním, určitá individua si zde zřejmě libují v malém počtu pruhů a/nebo dogmatickému se držení norm ze šedesátých let.
Nezlobte se, ale nějak se držíte své přezdívky. Nestačí Vám, když Vám 5 lidí řekne, že
se jedná o provizorium a v konečném řešení (cca za rok) budou na D1 opět tři pruhy a dva budou odbočovat na 512 do kolektoru, který navíc bude ještě rozšířen na tři pruhy aby se bezpečně připojil/odpojil směr z/na II/101. Ta křižovatka bude v konečném důsledku dobře funkční, byť má své chyby, nebojte se! No, tak dál jste to už konečně uznal, ale nechám zde to co jsem chtěl napsat původně.
mapman píše:Jiná věc je to k čemu došlo na km 0 D1, tam pravý pruh uhybá na Spořilovskou spojku, přičemž ten hlavní odbočovák přišel už o půl km dříve. Tam měl být pravý řešen jako průběžný s možností odbočit vpravo, tohle co tam je je nesmysl. Sice taky vytlačí NA z pravého (ti měli ale uhnout dřív), ale neumožňuje v případě zavřeného okruhu jet rovně. Navíc se hned za odbočením opět rozšiřuje do tří... Nechápu proč nemohl potom teda zůstat i jako průbežný.
To asi nikdo. Jedině snad ten důvod že je to dobrá odstavná plocha pro PČR na řidiče kamiónů, kteří by chtěli pokračovat rovně, ale proč by to dělali, že?
mapman píše:A víme určitě že to brzdila rampa na Brno a ne přeplněný výjezd na Říčany? Protože já mám informace takové, že nestíhá kruhák na 101ce...
Jestli se to nezlepší poté, co bude zákaz vjezdu nad 12 tun na II/101 (jestli už je nevím?), tak se s tím kruhákem bude muset něco udělat.
Navrhoval bych nějaký takový paskvil spirálového uspořádání, defacto by to nebyl KO, ale dokážu si představit, že hlavní směr bude na kruháku vyznačen ve směru D1/R1 - Říčany
takto a směr od skladů Kauflandu i z ulice Zbědradská bude
přes stopku. Ze směru D1/R1 by navíc na současném kruháku šl vyznačit bypass ve směru na Jesenici, co psal mapman. Vyznačení více pruhů na tom kruháku by tam šlo udělat na více místech, byť by jejich šířka asi byla na hraně. Situaci by to mohlo zlepšit. Dočasně by to šlo vyzkoušet za asistence policie. Hlavní problém je nicméně to, že spousta lidí z 512 co chce na Brno sjíždí už na Říčany. V této souvislosti:
dvs píše:Ona ta odbočka na Říčany do toho kolektoru svádí, že to je taky výjezd na D1. Ten správný je skovaný za náspem ... Sám jsem tady vyděl plno fotek a videií a málem tam zabloudil

Stačilo by doplnit vodorovné značení na vozovku, aby byl směr na Brno jasnější, že je až za tím valem. Lidé, kteří znají projekty a celý postup výstavby to za problém nepovažovali, ale já říkám, že ta orientace na odbočení do kolektoru z 512 je jednoduše nejednoznačná a toto řešení by stálo asi tak 5.000 Kč se vším...
Další řešení je vybudování MÚK Jažlovice
zde, ovšem vzdálenostně jsme opět mimo normu...