Provoz na jižní části D0 (D1-D5)
Re: Provoz na jižní části R1 (D1-D5)
Žádná "objízdná trasa" s dostatečnou kapacitou přece neexistuje. Leda by ty zákazy nad 12 tun byly všude proměnný a hnalo by se to přes jižní spojku jako dřív. Spíš asi bude pfilosofie "postojíte si (v tunelu, na estakádě ..) než to odklidíme/opravíme". Existuje adekvátní objízdná trasa pro okruh Mnichova nebo Berlína?
Další nadměr dle dopinfo.cz:
Komické je na celé situaci to, že tato dopravní událost je umístěna na Lochkovský most, tak teď si babo vyber...na silnici Pražský okruh před tunelem Cholupice
29.09.2010 06:28 - 30.09.2010 07:28
nadměrný náklad, očekávejte zdržení tvorba kolon vozidel ; nákladní vozidlo neprojede tunelem;
nemlčíNystrom píše:A ZPI na R1 mlčí
ZPI 179 | 29.9.2010 14:45
PROVOZ OMEZEN
Na ČT1 byla teď reportáž o okruhu a o nefungujícím informačním systému
v reportáži Vápeníková uvedla: ZPI jsou ve zkušebním provozu, ovládají se ručně, a ten zkušební provoz vypadal tak, že byly vypnutý.
Tak nevím, v čem pomáhají řídit dopravu. Řidiči tvrdili, že tam normálně najeli a najednou kolona!
jasne, ze je obrovsky problem, kdyz soukroma firma pracujici primarne pro stat sponzoruje zajmy rodinneho prislusnika reditele statni organizace, pro kterou firma primarne pracuje!Lenny píše: pěkně to řekli DSP, co má společného sponzorství motocyklisty se stavbou 512?
A ještě na závěr. Kolik měla stát původně 513? 11,7 mld. Kč. Kolik byla nabídka Skansky? 6 mld. Kč. Kolik dělá navýšení? 1,5 mld, jestli jsem to dobře pochopil. A teď by se schválně měli podívat kolik byla nabídka druhého uchazeče! A pokud se zdá někomu úspora 4,5 mld. Kč málo tak mi rozhodně ne.
k te uspore 4,5mld - to je uspora z rozpoctu projektanta, ze. nakolik byl spravny?
a co myslel pan tok ze skansky tim, ze "vetsi obrat neznamena vetsi zisk"?
nicmene tohle je porad jeste relativne v "poradku", tunel stal vic, ale je to aspon nekde videt, skanska si z tech 750mil ukousla "jen" ty svoje 4,5% zisku. avsak ten prispevek predtim z liberce, to je podstatne vetsi maso!
A v čem je ten "obrovský" problém? Čeká snad firma, že za to dostane více zakázek nebo že bude oblíbenější?vaclav píše:jasne, ze je obrovsky problem, kdyz soukroma firma pracujici primarne pro stat sponzoruje zajmy rodinneho prislusnika reditele statni organizace, pro kterou firma primarne pracuje!
Vždycky mě zaráží, co všechno se najednou hodí, že ten sponzoruje toho, ten jezdí na dovolenou s tím a ten zase chodí na pivo další atd. A myslet si hned, že z toho mají oba nějaké podezřelé výhody nad smluvní rámec je naprostý nesmysl. Lidi nežijí v nějakém vzduchoprázdnu, za vysokými hradbami zcela odtrženi od reality. Tyto vztahy mezi nimi vznikají zcela normálně a běžně.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
no tak lenny, trosku soudnosti. uplne staci byt treba u zdroje informaci ale urcite je toho vic a urcite jde o stret zajmu.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak informace jsou dnes to nejcennější, že ano. Takže o to tady jde, přesně jak píše václav.
A prostě toto by nikde být nemělo, vždycky to bude smrdět.
A prostě toto by nikde být nemělo, vždycky to bude smrdět.
R48 -> D48 se podařilo!
Vzato čistě ekonomicky - proč by firma dělala něco, z čeho nečeká zisk? A zisk ze sponzoringu může být reklama, získání kontaktů... Samozřejmě, ne všechny činnosti firmy jsou řízeny jen ekonomickou úvahou, ale většina ano.Lenny píše:A v čem je ten "obrovský" problém? Čeká snad firma, že za to dostane více zakázek nebo že bude oblíbenější? Vždycky mě zaráží, co všechno se najednou hodí, že ten sponzoruje toho, ten jezdí na dovolenou s tím a ten zase chodí na pivo další atd..
Velice se omlouvám, ale výše uvedený názor, je naprosto naivní a zcela, odtržen od dnešní reality. A bohužel doba je taková, že tyto korupční vztahy mezi nimi vznikají zcela normálně a běžně.Lenny píše:A v čem je ten "obrovský" problém? Čeká snad firma, že za to dostane více zakázek nebo že bude oblíbenější?
Vždycky mě zaráží, co všechno se najednou hodí, že ten sponzoruje toho, ten jezdí na dovolenou s tím a ten zase chodí na pivo další atd. A myslet si hned, že z toho mají oba nějaké podezřelé výhody nad smluvní rámec je naprostý nesmysl. Lidi nežijí v nějakém vzduchoprázdnu, za vysokými hradbami zcela odtrženi od reality. Tyto vztahy mezi nimi vznikají zcela normálně a běžně.
Jedinou výjímkou je charita.
Charita ? Myslíte nadaci Zuzany Paroubkové 
Opravuji: Jedinou vyjímkou je částečně charita.
pánové docela bych se s vámi vsadil, že podobně o korupci byste mohli psát, kdyby to stavěl kdokoliv za vlády kohokoliv a v jakémkoliv městě/kraji. Je to jak píše Lenny. V naší malé zemi v branži zná každý každého, každý se s každým někde byť nevědomě viděl atd. taky má každý rozsáhlé příbuzenstvo a známé, přes které může a nemusí inkasovat do kapsy.
Podstatné je něco jiného - aby na veřejné zakázky probíhala transparentní soutěž a hlavně, aby jich bylo co nejméně a stát nepodnikal tam, kde nemusí.
A hlavně raději mám "nepoctivého" Řebíčka, který stavěl 70 km dálnic ročně, nežli "poctivého" , který kromě kritiky předchůdců a škrtů nepředvede a nepostaví nic.
Podstatné je něco jiného - aby na veřejné zakázky probíhala transparentní soutěž a hlavně, aby jich bylo co nejméně a stát nepodnikal tam, kde nemusí.
A hlavně raději mám "nepoctivého" Řebíčka, který stavěl 70 km dálnic ročně, nežli "poctivého" , který kromě kritiky předchůdců a škrtů nepředvede a nepostaví nic.
obr píše:A hlavně raději mám "nepoctivého" Řebíčka, který stavěl 70 km dálnic ročně, nežli "poctivého" , který kromě kritiky předchůdců a škrtů nepředvede a nepostaví nic.
Tak to já tedy ne. S tímto uvažováním směřujeme na Balkán a vzdalujeme se normální slušné civilizaci. Preferování takových kreatur typu Řebíčka se nám tisíckrát vymstí na celkové devastaci společnosti.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
No Řebíček sice "postavil" ale spíše otvíral 70km rok, ale kdyby nekradl mohlo to být klidně 80km, takže děkuji pěkně nechci.
Jinak už jsme OT hoši.
Jinak už jsme OT hoši.
R48 -> D48 se podařilo!
zkusím se vrátit do tématu, jsou od Brna na D1 značky upozorňující na omezení 12t na JS ?
od Chodova jsem je neviděl, dokonce ani na portálech tam nejsou
a nebude to jen navigací nebo neznalostí, viděl jsem na vlastní oči sjíždet 2 kamiony "po staru" na JS od Brna, oba se značkou H (tedy ne maďar, ale Hradečák )
od Chodova jsem je neviděl, dokonce ani na portálech tam nejsou
a nebude to jen navigací nebo neznalostí, viděl jsem na vlastní oči sjíždet 2 kamiony "po staru" na JS od Brna, oba se značkou H (tedy ne maďar, ale Hradečák )
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
dr. fei - z Balkánu se vymaníme právě tím, když budeme mít kvalitní dopravní infrastrukturu. A na Balkán a mimo demokracii se dostáváme, právě tím, že o vině/nevině nerozhoduje soud, ale mediální lynč.
K Balkánu směřujeme právě proto, že soud není ochoten rozhodnout, protože už je taky součástí korupce. Mediální lynč je pak to jediné, co zbývá, ale nemá to smysl - při tom místním bordelu každý týden něco vyplave, je co odvysílat, ale nikdy se to nevyřeší. Byla by potřeba nějaká věc dotažená do konce.obr píše:dr. fei - z Balkánu se vymaníme právě tím, když budeme mít kvalitní dopravní infrastrukturu. A na Balkán a mimo demokracii se dostáváme, právě tím, že o vině/nevině nerozhoduje soud, ale mediální lynč.
dle "ROCKZONE" nehoda v Lochkovickém tunelu směr D5, NA + OA (jeden pruh)
ZPI mlčí
ZPI mlčí
Ředitelství silnic a dálnic se rozhodlo po sérii nehod, na které nedokázal včas zareagovat informační systém, snížit rychlost z "dálničních" 130 kilometrů v hodině na 100 kilometrů. V tunelech zůstává maximální povolená rychlost 80 kilometrů. Omezení má být dočasné, ŘSD ale zatím neví, kdy ho odvolá. 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
"Informační systém nedokázal reagovat" - no bodejť když vůbec nefungoval. 
R48 -> D48 se podařilo!
takže asi až po zprovoznění 518-519Nystrom píše:.... Omezení má být dočasné, ŘSD ale zatím neví, kdy ho odvolá.
naštěstí to na 515 nikdo nebral vážně a jeli jsme plynulých 114-122 až ke sjezdu na Barrandov
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Je trochu zvláštní, že ty proměnné značky omezující rychlost jim už fungují a ZPI jsou nefunkční. Myslím, že by bylo rozumnější, kdyby tomu bylo naopak. Ale ono je jednodušší zakazovat než informovat.
Hlavně se ukázalo, jací jsou v Eltodo a jinde kok*ti. Zvořou to a my abychom to za ně odsr***, za tohle by měli nafasovat tučné penále!