obr píše:SJM potřebuje jedinou podstatnou úpravu a to dát do tunelu mezi Hlavním nádražím a Nuselským mostem, ale k tomu může dojít až bude 511 a MO a hlavně peníze
Samozřejmě, že je třeba , aby byla kapacitní komunikace pro dopravu do/z centra a to SJM plní. Taky pamatuju na zacpanou celou Prahu před zprovozněním SJM - jezdílo se Italskou, od Orionky Baranovou, Florencí, po Příkopech, všude zacpané a to byl proti dnesku jen zlomek intenzity dopravy.

Tak s tímto názorem naprosto nesouhlasím, v centru města nemá smysl stavět nějaký tunel pro automobilovou dopravu (AD) v centru. SJM, jak sám píšete, není žádná tranzitní komunikace a tunelem by se jen zvýšila atraktivita této trasy, což jistě není žádoucí. Jinak s mýtem (které by se mi líbilo i u nás v Brně) naprosto souhlasím.
Vím, že toto je fórum motoristů, ne fanoušků MHD, a s mým názorem nejspíš nebudete souhlasit, ale v centru takového města jako je Praha je jediným řešením
hromadná doprava ! V Praze není nikde nedostatečné spojení a intervaly spojů, aby se někdo mohl vymlouvat, že je pro něj MHD prakticky nepoužitelná (a to tu před časem někdo takto psal)
Já sám jezdím téměř všude veřejnou dopravou (autobusem i MHD) a dost mě naštve, když stojím kdekoliv v autobusu, či šalině v dopravní zácpě (díky příliš velkému počtu aut, nemyslím kolonu před nějakou dopravní nehodou). Všichni tito řidiči mě pak dokáží tak naštvat, že nebýt v plném autobuse, opravdu se neudžím

Ať se vám to líbí nebo ne, tak řidiči, kteří jezdí AD v centru města (nemyslím městské okruhy) a způsobují kolonu, díkdy nimž mají vozy MHD zpoždění jsou podle mého pohledu naprosto
neohleduplní ke svému okolí. Stejně tak názor: "radši v té koloně posedím v autě, než v přecpaném autobuse" - toto je už opravdu výsměch všem lidem, kteří MHD jezdí. Jaký je pak smysl hromadné dopravy, když autobus plný asi 50 lidí musí stát v koloně kvůli 50 neohleduplným řidičům AD, kteří zaberou celou komunikaci?
olmouvám se za OT