No ODS už tady zase slibuje 50 km cyklostezek do komunálních voleb, to se nechám překvapit. Kolik sliboval minule Bém?
Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
No jistě taky neni jen cyklokomise magisrátu (o tý vim). Nic nevědět a řikat že to dělaj špatně je prostě blbej model
Ono leckdy stojí za gulový i značení pro auta, a tomu už se někdo věnuje sto let s podstatně vyšší intenzitou 
No ODS už tady zase slibuje 50 km cyklostezek do komunálních voleb, to se nechám překvapit. Kolik sliboval minule Bém?
nulova tolerance a povinne dychani se osvedcilo a prineslo uspech, mozna ze 40 lidi je diky tomu nazivu. mno, takze je na case aby to nekdo "chytry" zrusil, ze?
http://zpravy.idnes.cz/tragickych-nehod ... _krimi_jba
http://zpravy.idnes.cz/tragickych-nehod ... _krimi_jba
V Itálii se tím i řídíStanda píše:V Itálii se prý říká "Červená není zeď !" a "Jednosměrka je taky ulice !"Kubajsu píše:Když on je motorista silný jen do doby než musí zastavit na červenéMike píše:silnice silným, to je jednoduché.
Já slyšel "čára není zeď "a "červená je taky barva"
No upřímně, v Praze vůbec netuším kde jaká cyklostezka je (kromě tý Zbraslav - Podolí). Na silnici na ně žádné ukazatele či upozornění není, tak jezdím tak jak jsem si za dlouhá léta zvykl. Trochu mi vadí uzavření letenského tunelu pro kola směrem k Vltavě, tam jsem rozhodně nikdy brzdou provozu nebyl (nahoru to samozřejmě smysl má). A celkem vítám malované cyklopruhy (piktogramy) u silnice jak na kole, tak v autě - v zásadě nikomu nepřekáží a pro některé, zejména venkovské a začínající, řidiče jsou myslím hodně užitečné.Standa píše:No ten Kubajsův postřeh zrovna z Prahy nebyl, takže v tom asi náš oblíbený magistrát na vině nebude...
To je pravda, ale na druhou stranu si navzájem vyhoví a nedělají naschvály. Celkově se mi v Itálii jezdilo velmi dobře a pohodlně...dd píše: V Itálii se tím i řídí![]()
Já slyšel "čára není zeď "a "červená je taky barva"
Nevím, jstli sem patří i tohle, i když to tak nevypadá, je to spíš taková filozofická úvaha a nechci to dávat do monitoringu - třeba k tomu někdo něco napíše
!
S potkávacími světly je nebezpečná rychlost na dálnici už 60 km/hod
viz. http://www.novinky.cz/domaci/213004-s-p ... m-hod.html
To se zas Novinky předvedly?
Nebo je to pravda?
Kde to proboha žijem,co to je za volovinu?

viz. http://www.novinky.cz/domaci/213004-s-p ... m-hod.html
To se zas Novinky předvedly?
Nebo je to pravda?
Kde to proboha žijem,co to je za volovinu?
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to pravda, ty potkávací světla mají skutečně pro dálniční 130 nedostatečný dosvit a je třeba dálkových.
R48 -> D48 se podařilo!
Nojo,ale za předpokladu současného provozu je třeba,aby byl středový pruh osazen proti oslňění aut v protisměru,jinak se ty dálkové skoro nedají zapnout.Martin z Ostravy píše:Tak je to pravda, ty potkávací světla mají skutečně pro dálniční 130 nedostatečný dosvit a je třeba dálkových.
Kolik % naší dalniční sítě tuto úpravu má?
Jinak je to alibismus,jako prase.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak jasně, ale tak za hustého provozu svítíš skoro na prdel toho před tebou, takže jedeš "podle něj"
R48 -> D48 se podařilo!
To je zas něco jiného,hustý provoz.Martin z Ostravy píše:Tak jasně, ale tak za hustého provozu svítíš skoro na prdel toho před tebou, takže jedeš "podle něj"
Ale bavme se třeba zrovna o té situaci,co je v tom článku.
Myslím,že ta hustota mohla být taková,že při rychlostech 130km/h mého auta i auta v protisměru může být vzájemný rozestup i 600-800 metrů což znamená,že v protisměru je na dohled stále nějaké auto,čili nemůžeš zapnout dálkové a v mém směru koncové světla auta přede mnou z důvodu vzdálenosti už nevidím,protože jaksi koncové světla svítí mnohem méně,než potkávací a navíc auto jede stejnou rychlostí.Takže pokud tam je neosvětlená překážka,tak je to v pytli-slušně řečeno.
Nechci se bavit o zabránění vzniku takové nehody,protože v mezní situaci to prostě asi nejde a my všichni při jízdě po dálnici takhle vědomě riskujeme,protože těch"bezpečných" 60km/h nejede nikdo.
Mně zaráží ta míra zavinění účastníků nehody,jak je tam popsáno,protože v tom případě opravdu všichni bez rozdílu jezdíme s jednou nohou v kriminále!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Je to tak, jezdíme jednou nohou v kriminále.
Obdobně je to na okresce nebo například při míjená dvou aut na okresce v noci, okamžiku míjení nevidíš nic, takový neosvětlený cyklista by se tam schoval raz dva
Ale kdo těch 60km/h po dálnici v noci pojede? Po nějaké třetí třídě plné zatáček možná tam občas ani víc nejde, ale po dálnici.
Obdobně je to na okresce nebo například při míjená dvou aut na okresce v noci, okamžiku míjení nevidíš nic, takový neosvětlený cyklista by se tam schoval raz dva
Ale kdo těch 60km/h po dálnici v noci pojede? Po nějaké třetí třídě plné zatáček možná tam občas ani víc nejde, ale po dálnici.
R48 -> D48 se podařilo!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
a druhou v hroběMartin z Ostravy píše:Je to tak, jezdíme jednou nohou v kriminále
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Je to v návaznosti na video?egelebege píše:a druhou v hroběMartin z Ostravy píše:Je to tak, jezdíme jednou nohou v kriminále
R48 -> D48 se podařilo!
ne na realitu. video jsem ještě neviděl
někomu se nelíbí předjíždění? 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Mě se to líbilo, proto jsem si to natočil, abych se na to mohl pořád dívat. 
R48 -> D48 se podařilo!
Abych to viděl pořád, si to nemusím natáčet. Stačí jezdit po dálnici 
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Tak já točil celou jízdu, a tohle jsem vystřihl jen jako takovou perličku - pro zamyšlení.
Hlavně třeba nad tím odstupem, kdy v tomto případě se rozhodně nejedná o bezpečnou vzdálenost. Na to je třeba dávat bacha.
Jinak ještě k tomu předjíždění, tady to ten kamioňák poslal do levého ještě brzo, takže byl čas, bývá to horší, ale i tak by se nemuseli předjíždět.
Hlavně třeba nad tím odstupem, kdy v tomto případě se rozhodně nejedná o bezpečnou vzdálenost. Na to je třeba dávat bacha.
Jinak ještě k tomu předjíždění, tady to ten kamioňák poslal do levého ještě brzo, takže byl čas, bývá to horší, ale i tak by se nemuseli předjíždět.
R48 -> D48 se podařilo!
Zkoušel jsem se zamyslet, ale nějak mi to nejde. Přide mi, žes držel dostatečnou (bezpečnou) vzdálenost za kamionem, v 0:32 jsi sice přidal předčasně, ale to bylo v pohodě. Každopádně je třeba pochválit oba kamioňáky: dostatečný rozdíl rychlostí, rychlé, přitom bezpečné zařazení do dostatečného odstupu, který si držel předjížděný kamion ...Martin z Ostravy píše:Tak já točil celou jízdu, a tohle jsem vystřihl jen jako takovou perličku - pro zamyšlení.
To máte o bezpečné vzdálenosti teda hóóóóóóódně zkreslenou představu? Jak rychle ten kamion předjíždí? 80 km/h? Asi víc, ale dejme tomu. Bezpečná vzdálenost je v takovém případě minimálně 40m a tu reálnou odhaduji tak na 15-20. Pozor na to!GiuseppeS píše:... Přide mi, žes držel dostatečnou (bezpečnou) vzdálenost za kamionem ...
Bylo to podle mého na hraně, ale ne nějak riskantní. Osobně bych sundal nohu z plynu, kdybych věděl že hned tak neuhne...
řekl bych, že na tom manévru nebylo nic překvapivého ani dramatického
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odstup v pohodě, musí se brát taky v potaz že jsem za kamionem a osobák obvykle trochu líp brzdí. Jinak kamioňák jel celkem slušně, aspoň se zařadil a nepředjížděl rovnou tu sklápěčku